marți, 10 ianuarie 2012

Eric Cantona, fostul atacant de la Manchester United, vrea să candideze la preşedinţia Franţei


Sursa: AFP / Mediafax Foto

Eric Cantona, fost atacant al formaţiei engleze de fotbal Manchester United, a declarat că intenţionează să candideze la alegerile prezidenţiale care vor avea loc în acest an în Franţa, el încercând să strângă semnăturile necesare pentru a o face, informează The Telegraph.

Fotbalistul trebuie să strângă semnăturile a 500 de aleşi până la sfârşitul lunii februarie pentru a putea candida la prezidenţiale. El a trimis scrisori primarilor din localităţile franceze în care le cere acestora sprijinul, descriindu-se drept un "cetăţean implicat".

"Această implicare mă obligă să vorbesc, mai convins ca niciodată, cu un simţ ascuţit al responsabilităţii, în vremuri în care ţara noastră trebuie să facă faţă unor provocări dificile şi să facă alegeri care vor fi decisive pentru viitor", susţine Cantona în scrisoare.

În documentul publicat de cotidianul francez Liberation, fostul fotbalist a vorbit despre oportunităţile limitate ale tinerilor din Franţa şi despre inegalităţile sociale, care sunt "prea multe, prea violente, prea sistematice".

Nu este pentru prima oară când Cantona încearcă să atragă atenţia asupra opiniei publice asupra inegalităţilor sociale. În decembrie 2010, el a lansat un apel către francezii care aveau economii în bănci, rugându-i să şi le retragă ca semn de protest pentru rolul băncilor în declanşarea crizei economice mondiale.

Pe de altă parte, Cantona a fost condamnat pentru asalt şi a fost suspendat pentru patru luni în 1995, după ce a lovit un spectator de pe stadion după ce a fost eliminat.

Alegerile prezidenţiale din Franţa vor avea loc la finalul lunii aprilie. Candidatul socialist, Francois Hollande, conduce în sondajele de opinie, depăşindu-l pe preşedintele în exerciţiu, Nicolas Sarkozy.

Sursa: Gândul

2 comentarii: