miercuri, 11 ianuarie 2012

Gala de decernare a Globurilor de Aur, în direct, în noaptea de 15 spre 16 ianuarie, la HBO

HBO România va transmite cea de-a 69-a ediţie a galei de decernare a Globurilor de Aur, în direct şi în exclusivitate, în noaptea de 15 spre 16 ianuarie, de la ora 3.00, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.



Ceremonia va fi transmisă live, în limba originală. Varianta editată şi subtitrată a galei va fi difuzată pe 17 ianuarie, de la ora 20.00.

Cea de-a 69-a ediţie a premiilor Globul de Aur va fi prezentată de Ricky Gervais.

Topul nominalizărilor la gala Globurilor de Aur din 2012 este condus de filmul francez alb-negru "The Artist", de Michel Hazanavicius, care a obţinut şase selecţii.

Filmul lui Michel Hazanavicius, cu Jean Dujardin, un omagiu în alb-negru adus cinematografiei mute de la Hollywood, este urmat în topul nominalizărilor de "The Help" şi "The Descendants", regizat de George Clooney, care au obţinut câte cinci selecţii.

Totodată, filmele "The Ides of March", "Midnight in Paris" şi "Moneyball" au primit câte patru nominalizări, în timp ce "Albert Nobbs", "Hugo" şi "My Week with Marylin" au primit câte trei nominalizări.

În ceea ce priveşte producţiile de televiziune, HBO conduce în topul nominalizărilor, cu 18, fiind urmat la mare distanţă de Showtime (8) şi PBS (5).

Anul acesta, categoria "cel mai bun film - dramă" numără şase candidaţi, în loc de cinci cum se obişnuia.

Printre surprize s-au numărat nominalizările primite de filmul regizat de Madonna "W.E", întâmpinat de critici cu răceală, însă care a fost selecţionat la categoriile "cea mai bună coloană sonoră" şi "cel mai bun cântec".

Totodată, Angelina Jolie a fost nominalizată la categoria "cel mai bun film într-o limbă străină", cu pelicula ei de debut în regie, intitulată "In the Land of Blood and Honey", vorbită în bosniacă.

De asemenea, premiul pentru întreaga carieră (Cecil B. deMille Award) va fi primit în cadrul ceremoniei de Morgan Freeman.

Sursa: Mediafax

3 comentarii: