sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Hotelul celor 25 de case – Pulitzer Amsterdam



Într-o perioadă în care marile rețele de hoteluri construiesc clădiri moderne cât mai înalte, hotelul Pulitzer își invită oaspeții la descoperirea Amsterdamului chiar din mijlocul său, de pe canalele care îi conferă farmecul. Problemele legate de panoramă se rezolvă ușor – hotelul este alcătuit din 25 de clădiri diferite, construite în secolul al XVII-lea.

Notorietatea numelui Pulitzer face aproape imediat trimitere la prestigiosul premiu jurnalistic. Și într-adevăr, numele hotelului din Amsterdam se leagă de Herbert, unul dintre nepoții lui Joseph Pulitzer.

Pulitzer este un hotel de dimensiuni apreciabile, cu 230 de camere, nouă săli de conferință și o capacitate de 500 de persoane. Numai că nu toate se află într-o singură construcție, ci în 25 de case tradiționale olandeze răsfirate de-a lungul canalelor din centrul Amsterdamului.




La începutul secolului al XVII-lea, zona nu era nici măcar construită. Primele cărămizi ale cartierului au început să fie așezate în 1614 într-un perimetru îngrădit de două dintre cele mai importante canale din capitala Olandei. Casele au servit ca reședințe obișnuite și, în anii 70 au fost cumpărate de către compania Howard Johnson cu scopul de a fi transformate într-un hotel de cinci stele. Renovările s-au făcut cu scopul declarat de a păstra valoarea istorică a construcțiilor, multe dintre ele clădiri cu intrarea la stradă fiind considerate monumente ale orașului.



Fiecare casă are istoria ei, extrem de bine păstrată, la fel ca și arhitectura, dar interiorul nu mai păstrează nimic din atmosfera secolului al XVII-lea. Camerele au fost reamenajate într-un amestec elegant între modern și clasic. În ciuda extinderii, sunt oferite toate beneficiile unui local obișnuit – parcare, sală de gimnastică, concierge și chiar un vapor propriu, de pe care oaspeții pot face turul canalelor din zonă.




Sursa: stylereport.ro

6 comentarii: