marți, 10 ianuarie 2012

O mașină transformată în…îmbrăcăminte



Automobilul cu propulsie hibridă Lexus CT Hybrid a fost dezasamblat în părțile componente și refolosit pentru a crea o linie de îmbrăcăminte și accesorii. Patru designeri din lumea modei au creat un trenci, o pereche de pantofi, bijuterii și ochelari din piese auto, potrivite pentru colecția unui producător de haine de lux.

Lexus susține că modelul CT Hybrid este reciclabil în proporție de 90% așa că în luna decembrie a anului trecut compania a apelat la patru designeri pentru a și demonstra acest lucru.

Mașina a fost complet dezasamblată până la cele mai mici piese, iar Eddie Borgo, Alejandro Ingelmo, John Patrick și Moss Lipow, fiecare un profesionist în domeniul designului de modă, au avut de ales componentele care să poată fi refolosite.


Nomadic Sanctuary este de departe cea mai spectaculoasă și purtabilă piesă din linia CT Hybrid, un trenci realizat în întregime din husele de piele ale scaunelor, covoarele de interior și materialul folosit pentru acoperirea portbagajului. Bijuteriile au fost modelate de Eddie Borgo din supape ale pistoanelor și rulmenți, pantofii creați din piele de pe cotiere și tubulatură din plastic iar perechea de ochelari din componente ale transmisiei și evacuării.



Colecția a fost expusă în cadrul Art Basel Miami Beach, una dintre cele mai prestigioase expoziții de artă din SUA și publicată în numărului de ianuarie al revistei Vogue.

Sursa: stylereport.ro

5 comentarii: