joi, 19 ianuarie 2012

Profesor indian în stare de şoc, după ce a descoperit că pe card i s-au livrat 10 miliarde de dolari

Profesor în satre de şoc, după ce a descoperit că pe card i s-au livrat 10 miliarde de dolari

Un profesor indian a trecut prin cel mai mare şoc al vieţii lui când a încercat să scoată de la bancomat cei 200 de dolari pe care îi mai avea pe card şi a văzut că soldul contului afişa suma de 490 de miliarde de rupii (9,8 miliarde de dolari), scrie BBC.

Profesorul Parijat Saha a sunat imediat la bancă şi fondurile au fost blocate. Reprezentanţii creditorului SBI, deţinut de stat, al cărui motto este "Operaţiuni bancare sigure", au refuzat să comenteze, dar surse din cadrul instituţiei au precizat că banii, deşi viraţi în cont nu erau "aprobaţi" deci nu ar fi putut fi retraşi de pe card

Salariul lui Sasha, care predă în Bengalul de Vest, este de circa 700 de dolari pe lună, iar suma pe care a găsit-o pe card este cu doar puţin sub bugetul naţional al educaţiei pentru anul acesta, de 11,5 miliarde de dolari.

"Am sunat un prieten la bancă şi l-am întrebat dacă dau pe afară de bani", glumeşte Sasha.

Subhashish Karmakar, managerul regional al băncii în Balurghat, a refuzat să comenteze. Instituţia financiară cu sediul la Calcutta nu a reuşit încă să afle cum s-a efectuat transferul, au afirmat surse din bancă.

Saha spune că a reuşit ulterior să retragă cei 200 de dolari dar soldul afişează în continuare cele 9,8 miliarde de dolari în cont. "Nu ştiu exact cât o să mai stau cu cifra asta astronomică în cont", se amuză profesorul.

Sursa: www.zf.ro

16 comentarii:

  1. uuu :)) Bine ca nu i-a crapat inima saracului om

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu aş fi retras banii din cont :D. Sexul neprotejat şi prostia se plătesc...

    RăspundețiȘtergere
  3. Noroc de ăsta numai în India și-n România.

    RăspundețiȘtergere
  4. Bună Cristi!
    Wow ce noroc pe el..
    dar de scurtă durată!
    Seară minunată Cristi!

    RăspundețiȘtergere
  5. Chiar acum mai putin de o luna am citit pe site-ul unui ziar din Noua Zeelanda, (zau, chiar recomand presa australiana si neo zeelandeza ca de-stress !), ca un tip de origine asiatica rezident de cativa ani in NZ s-a trezit acum vreo 2-3 ani brusc, din greseala cu 3 milioane dolari in cont, si tipul a luat banii si a plecat din NZ acasa la el in tara lui din Asia, (nu mai tin minte daca era Tailanda sau parca alta de genul asta). Si a urmat o filare politieneasca, plus probleme diplomatice pt politia NZ de a-i lua urma acelui individ si de a incerca sa vada ce a facut cu banii, ca totusi era cetatean strain, nu era cetatean NZ. Si in sfarsit abia acum o luna au putut sa il aresteze cu extradarea pregatita pt a-l readuce in NZ la judecata pt furt. Au putut recupoera doar cam 1,2 milioane, si mai ziceau ca poate o sa mai recupereze cateva sute de mii, dar mai mult de vreo 2 milioane nu o sa poata si 1 milion va fi pierdut. Tipul nu cheltuise banii aiurea, chiar ii investise in niste afaceri destul de serioase, constructii, parca si o fabrica, ceva de genul asta, plus ca isi pastrase si bani de o parte in conturi diferite.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte interesant! Inseamna ca si in Noua Zeelanda pot aparea asemenea erori. :)

      Ștergere
  6. Laudabila atitudinea profesorului. A dat dovada ca este un om integru si onest.
    Cred eu Cristi, ca orice om cinstit indiferent de tara din care provine, ar fi procedat la fel si nu si-ar fi insusit aceasta suma exorbitanta, oricat de provocatoare si lacomoasa ar fi.

    O noapte linistita iti doresc Cristi! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Ma mut in India...sau in Noua Zeelanda!Ca in Romanica totul se intampla pe dos.In loc sa ma trezesc cu cateva miliarde in plus pe card,ma pot trezii cu datorii de miliarde la stat.(ba ca nu am platit aia,ba cealalta)Pe bune!

    RăspundețiȘtergere