luni, 9 ianuarie 2012

SUPRAVIEŢUIRE MIRACULOASĂ: Cum a reuşit să scape după ce i s-a rupt coarda de bungee jumping - VIDEO

O tânără australiană în vârstă de 22 de ani a supravieţuit în mod "miraculos" unei sărituri de peste 100 de metri în apele fluviului Zambezi din Africa, în apropiere de cascada Victoria, după ce coarda elastică s-a rupt în timpul saltului.



Erin Langworthy, aflată în vacanţă, a decis să sară cu coarda elastică în ajunul Anului Nou de pe un pod situat deasupra cascadei Victoria.

La câteva secunde după ce a sărit, la 111 metri deasupra fluviului ce formează graniţa dintre Zambia şi Zimbabwe, coarda s-a rupt. Imaginile înregistrate de o cameră de luat vederi o arată pe tânără în timp ce loveşte apa din plin, cu picioarele legate, înainte de a fi luată de apele repezi ale fluviului.

"Totul s-a înnegrit. Aveam impresia că sunt lovită din toate părţile", a povestit ea pentru televiziunea australiană Channel Nine. "Pe măsură ce mă scufundam în apă, aceasta devenea tot mai rece şi mi-am revenit".



Erin Langworthy, care locuieşte în Perth (vest), făcuse rafting cu o zi înainte pe ape repezi şi şi-a amintit recomandările instructorului cu privire la măsurile de siguranţă.

"Curentul era violent şi am început să aud zgomotul" cascadei, a declarat ea. "Este ca şi cum ai fi în interiorul valului, eşti aspirat către fund apoi revii la suprafaţă, nu ai nicio orientare. Nu ştiam dacă sunt la suprafaţă sau la fund", a explicat ea.

Tânăra a reuşit să înoate până la malul fluviului, cu picioarele legate. "A fost destul de terifiant deoarece de mai multe ori coarda s-a agăţat de pietre şi rămăşiţe. Trebuia, deci, să mă scufund să desfac coarda", a adăugat ea.

Tânăra australiană şi-a rupt clavicula şi are numeroase vânătăi. Ea a fost dusă în Africa de Sud pentru a i se acorda îngrijiri medicale.

"Da, într-adevăr, este un miracol că am scăpat", a declarat ea.

Sursa: Mediafax

12 comentarii:

  1. Cristi, pe fata asta a iubit-o Dumnezeu !

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa este, Zina! Mai ales ca acolo sunt multi crocodili.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu o sa incetez niciodata sa cred in minuni pentru ca uite, ele chiar exista.

    RăspundețiȘtergere
  4. In cazul de faţă chiar putem vorbi de un miracol.

    RăspundețiȘtergere
  5. Asta da experienţă la început de an! Cât noroc a putut avea!

    RăspundețiȘtergere
  6. Corect! Dar nu s-a pierdut nici cu firea.

    RăspundețiȘtergere
  7. O stire senzationala !Am vazut ceva si la Tv, dar nu cu amanunte, asa cum ai dat-o tu.
    Deci, exista minuni si in zilele noastre.

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte curajoasa, puternica si norocoasa fata, iar Dumnezeu a avut-o in paza lui si a ocrotit-o.

    O seara minunata iti doresc Cristi! :)

    RăspundețiȘtergere