vineri, 19 aprilie 2013

Cum deosebiţi mierea naturală de cea falsificată



Mierea, un aliment-minune, este deseori falsificata de escrocii care se gandesc la profit si nu la sanatatea oamenilor. Mierea contrafacuta ne face mai mult rau decat bine.

Exista mai multe metode prin care putem sa ne dam seama, la prima vedere, daca ce vrem sa cumparam este o miere de calitate.
Apicultorii ne sfatuiesc sa aplicam testul bolului de aer. Daca mierea este 100% naturala, in momentul in care intoarcem borcanul cu capul in jos, in interior se formeaza un bol de aer, asemanator cu un glob.

Citeşte continuarea articolului pe stirileprotv.ro!

8 comentarii:

  1. As adauga incalzirea mierii sa nu se faca peste 40 grade Celsius pentru peste aceasta temperatura nu mai conteaza daca e naturala, oricum isi pierde din calitati.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Cristian Motoiu: De asemenea, mierea nu trebuie vanduta pe tarabe in borcane transparente pentru ca este fotosensibila... E o discutie mai lunga.

      Ștergere
  2. Doamne, cat rau poate sa faca, lacomia, in lumea asta. Mare pacat ca se intampla acest lucru.
    Sunt atat de dezamagita cand vad ca exista oameni care sunt capabili si fara frica de Dumnezeu, falsifica alimentele. Este imoral si inumam ceea ce fac unii oameni.
    Eu sunt o norocoasa ca nu am de cumparat produse alimentare, in afara de citrice, restul le producem in gospodaria proprie de la tara si-mi aduc si eu de toate pentru ca si eu ajut cand este nevoie si dupa orele de serviciu si sambata, daca nu pot merge platesc pe cineva.
    Ma deranjeaza, Cristi, foarte tare unii producatori smecheri care ar face bani din orice, nu se gandesc nicio clipa ca niste oameni care le cumpara produsul s-ar putea imbolnavi foarte grav.
    Pe mine ma intristeaza abuzul pe care-l fac unii oameni, fata de semenii lor!
    O noapte linistita iti doresc, Cristi! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca oamenii ar face totdeauna testul bolului de aer la mierea pe care o cumpara, ar avea surprize mari. O zi buna, Stefania! :)

      Ștergere
  3. Pai pentru care motiv crezi ca majoritatea producatorilor sau vanzatorilor de miere { din piete de regula } ofera spre vanzare borcane pline ochi ? Tocmai pentru asta , sa nu mai poata fi facut testul ...acelui bol de aer !Oricum ar fi...glucoza ce poate fi adaugata in diferite proportii { depinde de ..."filotimia" vanzatorului } pentru a marii cantitatea de " miere " face ca in locul aceli bule de aer sa apara...cel mult margele de aer ...asa cam ca la palinca .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La Bucuresti, la Combinatul Apicol Veceslav Harnaj (fost Baneasa) se gaseste miere naturala.

      Ștergere
  4. Cand facem testul bulei de aer, capacul sa fie pus!

    RăspundețiȘtergere