sâmbătă, 1 iunie 2013

La mulţi ani tuturor copiilor de 1 IUNIE!

De 1 IUNIEZiua Internaţională a Copilului, am ales de pe YouTube câteva filmuleţe amuzante pentru cei mici şi cei mari, părinţi şi bunici, pentru toţi care trec pe aici!

Nu uitaţi, râsul este sănătos! La mulţi ani, copii!


by 3londiegirl


by Jess0rT


by BruBearBaby


by Steve Mathias

1 Iunie - Ziua Internaţională a Copilului (documentar)

Ziua internaţională a ocrotirii copiilor a început să fie celebrată în 1925, după desfăşurarea Conferinţei mondiale pentru bunăstarea copiilor, de la Geneva. În cadrul acesteia, s-a luat decizia marcării unei zile a copiilor, informează AGERPRES.

Ziua Internaţională a Copilului a fost sărbătorită pentru prima dată în lume în luna octombrie 1953 şi a fost sponsorizată de către Uniunea Internaţională pentru Bunăstarea Copilului din Geneva. Ideea de a avea o zi internaţională i-a venit lui Rubab Mansoor, elev în clasa a 8-a, şi a fost acceptată şi adoptată de către Adunarea Generală a Naţiunilor Unite în 1954.

1 iunie nu este o zi instituită de ONU.

În prezent, 1 iunie este sărbătorită în aproximativ 30 de ţări din diverse motive. Alte ţări au ales o altă dată pentru marcarea acestei zile. În România se sărbătoreşte în fiecare an la 1 iunie.

Indiferent de motivul, de data şi de denumirea sub care este marcată, Ziua Copilului este o sărbătoare care înseamnă veselie şi voie bună şi reprezintă, totodată, o zi în care adulţii sunt invitaţi să îi respecte pe copii mai mult, să îi facă fericiţi. Obiceiurile legate de această zi sunt multe şi variate. Sunt oferite cu acest prilej de către adulţi flori, bomboane, ursuleţi de pluş, baloane colorate, hăinuţe şi sunt organizate petreceri-surpriză, dansuri tradiţionale, manifestări sportive, excursii. AGERPRES

12 comentarii:

  1. Seninã sã-ti fie seara, multumesc asemenea!

    RăspundețiȘtergere
  2. Minunată alegerea ta, Cristi! M-am prăpădit de râs, vizionând clipurile. Pur si simplu râsul bebeluşilor mi-au umplut sufletul de bucurie, dragii de ei!
    Îţi mulţumesc din suflet, pentru momentele minunate pe care le-am petrecut aici la tine!
    La mulţi ani!, copilului din sufletul tău!
    O seară minunată, veselă şi relaxantă îţi doresc, Cristi! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi pare bine ca ti-au placut filmuletele. O seara faina! :)

      Ștergere
  3. simpatice filmuletele! multumesc!
    La multi ani ! - si tie!

    RăspundețiȘtergere
  4. La multi ani si tie, Cristi!

    RăspundețiȘtergere
  5. Superbă postarea! Am râs cu plăcere de micuţii atât de simpatici şi "râzăcioşi". Sunt minunaţi atunci când râd şi ne înseninează viaţa.

    O zi frumoasă! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi pare bine ca ti-au placut videoclipurile postate de mine ieri pe blog. O zi buna! :)

      Ștergere