marți, 19 noiembrie 2013

Filmul "Nu sunt faimos, dar sunt aromân", nominalizat la Marele premiu al Festivalului de Film Babel!

hiu nu sunt faimos film dar sunt aroman toma enache
NU HIU FAIMOS AMA HIU ARMÂN
"Nu sunt faimos, dar sunt aromân"- nominalizat la Marele premiu al Festivalului de Film Babel

Primul film din istoria cinematografiei vorbit în exclusivitate în limba aromână, "Nu sunt faimos, dar sunt aromân", a fost nominalizat la categoria "cel mai bun lungmetraj" din cadrul Festivalului de Film Babel, care se va desfășura în Sardinia, între 2 și 7 decembrie, informează AGERPRES.

Aflat deja la cea de-a treia ediție, Festivalul de Film Babel este prima competiție internațională destinată filmelor vorbite în limbi minoritare, dialecte sau limbi moarte. Anul acesta, festivalul se desfășoară sub înaltul patronaj al Parlamentului European, care a recunoscut că această competiție are un rol important în integrarea minorităților lingvistice din Europa, informează un comunicat remis marți AGERPRES de MediaPro Distribution.

Filmul de debut al regizorului Toma Enache se află în cursa pentru Marele premiu al concursului, în valoare de 10.000 de euro, alături de alte șase lungmetraje, din Venezuela, Italia, Spania sau Elveția. "Nu sunt faimos, dar sunt aromân" a avut premiera pe marile ecrane din țară pe 25 octombrie și a înregistrat până în prezent aproximativ 12.000 de spectatori și încasări de peste 187.000 de lei.

"Nu sunt faimos, dar sunt aromân" ("Nu hiu faimos ama hiu armân") este o dramă romantică ce descrie călătoria lui Toni Caramușat, un regizor faimos, pornit în căutarea adevărului absolut despre originea neamului său. Mitul spune că acest adevăr e purtat de Armânamea, ultima descendentă din neamul său. Toni se întâlnește cu fete din întreagă lume, cu speranța că soarta îi va scoate în cale adevărul și femeia la care visează.

Distribuit în cinematografe de MediaPro Distribution, filmul "Nu sunt faimos, dar sunt aromân" încă rulează în cinematografele din țară. AGERPRES (AS — autor: Oana Ghiță, editor: Antonia Niță)

TRAILER oficial "Nu sunt faimos dar sunt aroman"



by Toma Enache (YouTube)

Teodora Calagiu Garofil şi Steaua di Vreari - ANGÂTAN



Melodia "Angatan" - Teodora Calagiu Garofil, muzica si text: Sirma Guci, cu caduri dit "Nu hiu faimos ama hiu arman" di Toma Enache

by ifangela (YouTube)

Sursa imaginii: I'm not famous but I'm Aromanian (Facebook)

4 comentarii:

  1. Îl felicit sincer pe regizorul Toma Enache, pentru nominalizare şi sper şi îi doresc din toată inima mea, ca această nominalizare să se materializeze. Mult mult succes îi doresc.
    Eu spun că este un început bun, de care regizorul poate să fie mândru. Sper să nu se oprească doar la acest film.
    Îmi place foarte mult melodia, Cristi. Teodora, are o vocea excepţională, caldă, cuceritoare. De un singur lucru îmi pare foarte rău, că nu o înţeleg versurile, însă am vizionat videoclipul de câteva ori, cu mare bucurie.
    O seară minunată îţi doresc, Cristi! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Teodora Calagiu Garofil este actrita si face un rol foarte bun in film. O seara placuta! :)

      Ștergere
    2. Îmi cer scuze pentru greşeală, Cristi, îmi pare aşa rău că nu am fost mai atentă, scria sub clip cui aparţine muzica şi textul, dar credeam că vocea este a Teodorei, sper să nu te superi.
      Acum sunt foarte bucuroasă, Cristi, am găsit vesurile melodiei, traduse în limba engleză! Îmi plac foarte mult. :)

      Ștergere
    3. Teodora Calagiu Garofil canta piesa, iar Sirma Guci a compus melodia si versurile.

      Ștergere