sâmbătă, 14 decembrie 2013

Radu Beligan intră în Cartea Recordurilor! Actorul împlineşte astăzi 95 de ani

Radu Beligan Cartea Recordurilor La Maruta Catalin Pro Tv Egoistul record cel mai longeviv actor inca in activitate pe scena unui teatru
Radu Beligan şi Marin Moraru în "Egoistul"
  Marele actor şi regizor român Radu Beligan împlineşte astăzi nouăzeci şi cinci de ani, vârstă la care încă joacă în piese de teatru! Mâine seară va juca în spectacolul "Egoistul" de Jean Anouilh pe scena sălii Studio a Teatrului Naţional Bucureşti.
  La iniţiativa emisiunii "La Măruţă", maestrul Radu Beligan îşi va găsi numele înscris în Cartea Recordurilor, care îi va recunoaşte astfel meritele profesionale, informează PRO TV.RO.
  În cadrul unui prestigios eveniment care va avea loc duminică, pe 15 decembrie, începând cu ora 19.00, la Teatrul Naţional, imediat după piesa “Egoistul”, jucată si regizată de maestrul Beligan, acesta va primi titlul de “Cel mai longeviv actor încă în activitate pe scena unui teatru”.

  LA MULŢI ANI, MAESTRE!

  Am ales două mesaje postate pe canalul de YouTube al TVR, transmise de Marin Moraru şi Florin Piersic lui Radu Beligan cu ocazia împlinirii vârstei de 95 de ani.

La mulţi ani, Radu Beligan! - mesajul lui Marin Moraru


by TVR (YouTube)

La mulţi ani, Radu Beligan! - mesajul lui Florin Piersic


by TVR (YouTube)

Radu Beligan, aniversat la TVR 2 - secvenţă din "Lache şi Mache călători printre... glume "



  Cunoscutul actor şi regizor Radu Beligan împlineşte în 14 decembrie 95 de ani de viaţă şi 75 de ani de carieră, ocazie cu care postul TVR 2 a pregătit o surpriză telespectatorilor săi. Este vorba de o selecţie a celor mai interesante secvenţe înregistrate din numeroasele spectacole ale maestrului de-a lungul timpului.
by TVR (YouTube)

Sursa foto: Cotidianul - La mulţi ani, Radu Beligan!

  UPDATE: Maestrul Radu Beligan este OFICIAL în Cartea Recordurilor, potrivit site-ului World Record Academy!

Saturday, December 14, 2013

Oldest active professional theatre actor: Radu Beligan breaks Guinness World Records' record (VIDEO)

BUCHAREST, Romania -- The 95-year old Romanian actor Radu Beligan, who will turn 95 on December 14, will perform in a new theater play at the Metropolis Theater in Bucharest on his birthday, setting the new world record for the Oldest active professional theatre actor, according to the World Record Academy.

Radu Beligan - Ce este fericirea?


by Stefan B (YouTube)

10 comentarii:

  1. La Multi Ani si felicitari maestrului pentru frumoasa si bogata sa cariera!
    Sa ai o seara placuta, Cristi!

    RăspundețiȘtergere
  2. E o recunoaştere binemeritată pentru Cartea Recordurilor, a maestrului Radu Beligan, în faţa căruia mă înclin, pentru impresionanta carieră profesională.
    M-au emoţionat foarte mult mesajele lui Marin Moraru şi Florin Piersic şi mi-a plăcut foarte mult clipul cu anecdote de la final. Zică cine ce-o vrea, dar şi glumele vremurilor de odinioară erau mai frumoase şi mai savuroase decât cele de astăzi!
    Foarte frumos omagiu ai adus, Cristi, maestrului Radu Beligan, prin postarea ta şi te felicit sincer. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Pai e vorba de Caragiale in ultimul clip care nu poate fi comparat cu nimic din ce se face azi :).

      Ștergere
  3. La multi ani marelui mestru, Radu Beligan! Un om de o inestimabila valoare!
    Weekend placut, Cristi!

    RăspundețiȘtergere
  4. La mulți ani maestrului şi tot respectul pentru activitatea dânsului. Nu înțeleg de ce a fost nevoie de emisiunea jalnică a lui Măruţă pentru recunoașterea acestor merite.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Catalin Maruta si echipa lui au facut demersurile necesare la Guinness pentru omologarea acestui record mondial. A durat cateva luni...

      Ștergere
  5. Ma bucur mult ca au reusit sa il inscrie in Cartea Recordurilor. Pentru maestrul Radu Beligan este încă o recunoaștere a meritelor sale artistice. Pentru Măruță este o reusită absolut meritorie si trebuie sa fie felicitat si el !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De acord! Astazi in emisiunea lui Catalin Maruta o sa fie difuzat un material filmat ieri la Teatrul National cu maestrul Beligan.

      Ștergere