joi, 20 martie 2014

20 martie, Ziua Internaţională a Fericirii

 Ziua Internationala a Fericirii martie 2014 International Day of Happiness 20 March youtube Happy in Romania Pharrell Williams sarbatoare muzica videoclipuri melodii hituri hit Bobby McFerrin Dont Worry Be Happy cantece amuzante blog blogger postare Romania Internet Google

Zâmbiţi şi fiţi veseli! Întreaga lume sărbătoreşte Ziua Internaţională a Fericirii

Astăzi ar trebui să ne simţim mai bine, să fim mai veseli şi mai optimişti. Pentru a doua oară în lume este sărbătorită Ziua Fericirii. Evenimentul a fost instituit de Naţiunile Unite, pentru a încuraja guvernele să atragă o atenţie mai mare stării de bine a cetăţenilor.

Pentru a promova iniţiativa ONU, piesa "Happy", a interpretului Pharrell Williams, va fi difuzată continuu, până pe 31 martie, de serviciul de streaming muzical iHeartRadio. Toţi banii colectaţi vor fi donaţi în scopuri de caritate.

Pharrell Williams a fost desemnat în an acest ambasador al Fundaţiei Naţiunilor Unite cu ocazia Zilei Internaţionale a Fericirii. Artistul îi îndeamnă pe toţi fanii să promoveze această sărbătoare pe diverse platforme de socializare.

Oamenii de ştiinţă susţin că fericirea depinde foarte mult de lucrurile mărunte din viaţa noastră. Psihologii afirmă că trebuie să zâmbim mai mult, să dormim nu mai puţin 6 ore şi 15 minute, să ne găsim un loc de muncă aproape de casă şi să facem câte ceva nou în fiecare zi.

Ziua Internaţională a Fericirii a fost sărbătorită pentru prima dată în 2013, pe data de 20 martie. Decizia fost luată în 2012 de Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU).

ONU speră ca iniţiativa să încurajeze guvernele să ia în considerare starea de bine a cetăţenilor, şi să nu îşi mai concentreze eforturile doar pe creşterea economică.

''Căutarea fericirii este unul dintre obiectivele fundamentale ale fiinţei umane'', arată Adunarea ONU în Rezoluţia adoptată prin consens.

Documentul cere celor 193 de ţări membre să celebreze această zi ''în manieră potrivită, în special prin activităţi educative'' şi să abordeze politici publice care să crească bunăstarea popoarelor.

Ziua dedicată ''fericirii mondiale'' coincide cu Ziua internaţională a Francofoniei, sărbătorită anual în 20 martie prin diverse manifestări de promovare a limbii franceze.

Pe data de 20 martie este marcat şi echinocţiul de primăvară, dar şi Nowruz, Anul Nou la iranieni.

Sursa: Ştirile TVR

Pharrell Williams - Happy (Official Music Video)


by iamOTHER (YouTube)

Bobby McFerrin - Don't Worry Be Happy


by emimusic (YouTube)

Poate vrei să vezi şi Happy in Oradea, Botosani, Suceava and Navodari (Romania)Happy in Brasov, Constanta, Galati and Tirgu-Mures (Romania)Happy in Timisoara, Iasi and Craiova (Romania)Happy in Ploiesti, Bucharest and Sibiu (Romania)Happy in Cluj, Bacau and Alba Iulia, Romania (click!).

Sursa foto: libertatea.ro

14 comentarii:

  1. auzisem si eu azi o stire despre aceasta zi...greu cu fericirea asta dar...nu chiar imposibil :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie macar sa incercam sa fim fericiti, nu sa ne lamentam in fiecare zi. :))

      Ștergere
  2. Happy Happy Day! :))
    Stiam ca azi se sarbatoreste Ziua internationala a Fercirii. Se pare ca sunt mai multe sarbatori pe aceasta zi, printre care si Ziua Internationala a Povestitului http://www.daysoftheyear.com/days/world-storytelling-day/

    Sa ai o zi fericita! :*

    RăspundețiȘtergere
  3. ce bine! macar o zi pe an sa fie fericiti si acei nefericiti! :D superbe melodiile. Merci, Cristi, si sa fii fericit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur ca da, o zi pe an este un inceput bun! :D La fel iti doresc!

      Ștergere
  4. Asta-i o sărbătoare pe care noi ar trebui s-o celebrăm în fiecare zi, pentru că avem toate motivele s-o facem! Uite, Cristi, eu am această credinţă că, fericit este doar cel care vrea să fie fericit, pentru că avem N motive să fim fericiţi şi nici nu trebuie ne pierdem timpul s-o căutăm în exteriorul nostru, indiferent de situaţia socială sau de factorii perturbatori care apar neprevăzut şi ne sâcâie. Fericirea este în noi înşine, trebuie doar să vrem s-o simţim! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Trebuiau sa devanseze c-o zi , pe 21 , nu d e alta dar eu abia atunci iau pensia si cateva ore voi fi fericit , incadrandu-ma astfel si eu in directiva ONU !!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu vreau să fiu fericită în fiecare zi, nu o zi pe an... Da' poate că și sunt dar nu-mi dau seama destul de bine !

    Zi frumoasă și... fericire ! :D

    RăspundețiȘtergere