luni, 19 mai 2014

CUBUL RUBIK — GOOGLE DOODLE. 40 de ani de la inventarea cubului RUBIK!

GOOGLE DOODLE CUBUL RUBIK MAGIC CUBE sarbatorit 40 de ani de la inventarea cubului INTERVIU cu maghiarul Erno Rubik RECORDURI MONDIALE YOUTUBE clipuri video

GOOGLE şi-a modificat, luni, logoul pentru a marca împlinirea a 40 de ani de la inventarea cubului RUBIK, cel mai vândut joc-problemă de tip puzzle din lume, informează Mediafax.

Pe pagina principală a motorului de căutare Google este prezentată o replică digitală a cubului Rubik, iar internauţii pot încerca să rezolve, virtual, acest joc. Printr-un click făcut pe cub, acesta se măreşte şi afişează o opţiune (marcată prin comanda "?") care explică regulile de bază ale jocului.

CUBUL RUBIK este un joc-problemă de tip puzzle inventat în anul 1974 de sculptorul şi profesorul de arhitectură maghiar Ernő Rubik.
Iniţial, acesta a fost numit "Cubul Magic", dar a fost rebotezat după numele inventatorului.

Conform statisticilor, o persoană din şapte pe plan mondial a primit în dar sau a cumpărat un cub Rubik, o jucărie care stimulează imaginaţia, memoria şi capacitatea de sinteză.
Potrivit site-ului oficial al acestei jucării, peste 350 de milioane de cuburi Rubik au fost vândute în lume.

Creator of the Cube: Erno Rubik



In this exclusive interview, creator Erno Rubik talks about how he designed the Cube and shows off his new toy, the Rubik's 360.
by TIME (YouTube)

Rubik's Cube World Record



World Record Rubik's Cube de 3X3 avec Feliks Zemdegs (5.66), de 2X2 avec Christian Kaserer (0.69), de 4X4 avec Mats Valks (26.77), de 3X3 One Handed avec Michal Pleskowicz (9.53) et de 3X3 BLD avec Marcell Endrey (27.65).
by Martinrubiksman (YouTube)

Rubik's Cube invention Google Doodle



Google showed an interactive Google Doodle for marking the invention of Rubik's Cube on May 19th, 2014.
Rubik's Cube is a 3-D combination puzzle invented in 1974 by Hungarian sculptor Ernő Rubik
Rubik's Cube is the world's best selling Toy.
There are 43, 252,003,274,489,856,000 ways to arrange the cubes.
This Doodle is getting shown for the 40th anniversary of the Rubik's cube.
by Rajamanickam Antonimuthu (YouTube)

6 comentarii:

  1. Oooo... cat m-am mai chinuit sa-l "rezolv" in ziua cand l-am primit! Nimic altceva n-am mai facut! Dar am reusit! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cand am primit cubul Rubik, aveam deja minge de fotbal, bicicleta si altele. Am amintiri placute legate de acest cub pentru ca nu mi-a ocupat timpul prea mult in copilarie. :))

      Ștergere
  2. Maaama Mia, ce perspicace sunt băieţii care rezolvă cubul Rubik din al doilea videoclip, mai ales Michal Pleskowicz şi Marcell Endrey, cel care-l rezolvă cu ochii acoperiţi,... cred că l-a rezolvat de sute de ori să ajungă la performanţa aceasta. Bravo lor.
    Eu nu am primit unul în copilărie, primeam foarte rar jucării şi doar dintr-acelea care te jucai în echipă ( adică împreună cu fraţii mei), însă, mi-am cumpărat unul când am fost într-un week-end să vizitez Sovata şi Salina Praid şi chiar acolo în mină l-am şi cumpărat de la o tarabă cu suveniruri şi l-am şi rezolvat pentru prima dată, pentru că am stat în mină 8 h, aprox 3 h, am cercetat mina, dar apoi, mi-am umplut timpul rezolvând greu, este adevărat, cubul Rubik, altfel mă plictiseam acolo la o adâncime de aprox 3000 m. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur ca numai dupa antrenamente foarte multe au ajuns la asemenea performante. :)

      Ștergere
  3. :) Cam un an de zile m-a pasionat în copilărie!

    RăspundețiȘtergere