luni, 30 iunie 2014

REZUMAT VIDEO. Costa Rica - Grecia 1-1 (5-3 la penaltiuri). CM 2014

Costa Rica - Grecia 1-1, 5-3, după penalty-uri / Senzația CM 2014 a ajuns în premieră în ”sferturi” la Campionatul Mondial de Fotbal

Surpriza cea mai plăcută de la CM 2014, naționala statului Costa Rica, a acces în premieră în sferturile de finală ale unei Cupe Mondiale, după ce a eliminat Grecia, la penalty-uri, scor 5-3, la Recife. Echipa antrenată de columbianul Jorge Pinto va întâlni Olanda, în 5 iulie, informează Ştirile TVR.
Chiar dacă nu a mai practicat fotbalul spectaculos din faza grupelor, Costa Rica a deschis totuși scorul prin Bryan Ruiz ('52), iar grecii au egalat în primul minut al prelungirilor, prin Sokratis Papastathopoulos ('90+1). De menționat că alb-albaștrii s-au calificat în premieră în ”optimile” unui CM tot în prelungiri, în ultimul meci din grupe, contra Coastei de Fildeș.
Americanii au rămas în inferioritate numerică din minutul 66, după eliminarea fundașului central Oscar Duarte, în urma unui fault inutil, dar dur, la mijlocul terenului.
Chiar dacă elenii au dominat într-o manieră zdrobitoare partida, din punct de vedere teritorial, și-au creat puține ocazii de a puncta decisiv, una din ele însă în ultimele secunde ale prelungirilor, prin Kostas Mitroglou.

La loviturile de departajare, Costa Rica a transformat toate penalty-urile, prin Celso Borges, Bryan Ruiz, Geancarlo González, Joel Campbell, Michael Umaña, în timp ce grecii au punctat prin Kostas Mitroglou, Lazaros Christodoulopoulos, Jose Holebas, dar Theofanis Gekas a ratat ultima execuție (portarul Keilor Navas a ghicit colțul în care s-a șutat).

Costa Rica se află pentru a patra oară la un turneu final: în 1990 a acces în ”optimi”, iar în 2002 și 2006 nu a izbutit să treacă de faza grupelor. De remarcat faptul că naționala acestei țări a reușit formidabila performanță de a câștiga o grupă din care au făcut parte Italia, Anglia, ambele eliminate, și Uruguay, semifinalista din 2010 părăsind competiția în 28 iunie, după 0-2 contra Columbiei.
De partea cealaltă, Grecia, care a eliminat România în play-off, a participat doar pentru a treia oară la un turneu final, dar este pentru prima dată când a trecut de faza grupelor, performanță nereușită în 1994 și 2010.
Vezi mai mult, inclusiv rezumatul video al meciului comentat în limba română, pe Ştirile TVR.ro.

Costa Rica vs Greece 1-1. Penalty Kicks (5-3). Goals & Highlights (World Cup 2014) 29.06.2014



YouTube

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu