marți, 2 septembrie 2014

Beneficiile uimitoare ale strugurilor

strugurii buni pentru sanatate ficat inima efect laxativ frumusete cura de struguri rosii albi
Toamna a sosit, iar primele fructe-vedetă sunt deja pe tarabe. Vorbim despre struguri, de care mulţi se feresc, ştiind faptul ca sunt cam plini de calorii. Totuşi, un ciorchine de dimensiuni medii sau un pahar de suc proaspăt de struguri sunt alegeri extrem de benefice pentru sănătate. Aceasta datorită resveratrolului, care se găseşte din belşug în sortimentele de culoare roşie, informează www.csid.ro.

Strugurii - beneficii pentru sănătate

Se pare că resveratrolul, această substanţă cu efect antioxidant, declanşează producerea unui hormon numit adiponectină care protejează vasele de sânge împotriva inflamaţiilor, creşte toleranţa la glucoză, îmbunătăţeşte funcţia de producere a insulinei şi împiedică instalarea sindromului metabolic şi a afecţiunilor cardiace.

Strugurii sunt, după portocale, cele mai cultivate fructe de pe pământ. Nici nu e de mirare, întrucât beneficiile lor sunt imense! Atât pentru sănătate cât şi pentru frumuseţe, strugurii sunt nişte fructe cu adevărat remarcabile!

Problemele digestive, soluţionate

Strugurii sunt foarte bogaţi în fibre şi minerale, drept pentru care sunt un veritabil laxativ. Datorită acestui lucru, ei au proprietăţi puternic purificatoare, diuretice şi depurative, fiind recomandaţi în special persoanelor care suferă de constipaţie şi balonare sau celor care vor să urmeze o cură de detoxifiere.

Energie cât încape

cate calorii contin strugurii beneficiile strugurilor pentru sanatate si frumusete
Strugurii fac parte din categoria celor mai energetice fructe, având un aport de 72 kcal/100g, aproape cât smochinele, dar mai puţin decât bananele. Conţinutul bogat în glucide este foarte bine asimilat de organism, mulţumită prezenţei vitaminei B, ceea ce duce la o funcţionare corectă a sistemului muscular şi nervos. Strugurii sunt aşadar un furnizor important de tonus, având mari adepţi printre copii şi sportivi.

Buni pentru inimă şi ficat

Strugurii stimulează funcţionarea ficatului şi, totodată, sunt buni şi pentru inimă. Mulţumită polifenolilor, strugurii negri protejează inima şi previn formarea cheagurilor de sânge.

Aşa că, dacă treci printr-o perioadă de surmenaj, dacă vrei să îţi detoxifici organismul, dacă vrei să îţi întăreşti sistemul imunitar, dacă ai nevoie de un randament fizic şi intelectual mai bun, în caz de astenie, convalescenţă, poţi apela cu încredere la o cură de struguri!

strugurii cruzi proaspeti sunt foarte sanatosi beneficii uimitoare blog toamna cura de fructe
O precizare importantă: strugurii trebuie consumaţi cu tot cu coajă pentru a avea efectele terapeutice scontate. Oricât vi s-ar părea de amăruie, înecăcioasă ori neplăcută la gust, acceptaţi ideea că trebuie să mestecaţi bine şi să înghiţiţi această coajă. De ce? Pentru că în coajă în micul strat gelatinos dintre ea şi pulpa fructului se află cele mai valoroase substanţe sub aspect terapeutic.

Strugurii conservaţi (sub formă de compot de exemplu) păstrează sub 10% din proprietăţile curative ale celor proaspeţi, iar vinul, sub 6%, aşa încât cei care decid să urmeze o cură cu struguri trebuie să ştie că nimic nu substituie forţa unui strugure proapăt, „adevărat”. Informaţii furnizate prin amabilitatea CSID.ro.

Citeşte articolul integral pe "Ce se întâmplă doctore?".

9 comentarii:

  1. O, da, bine mai zici Cristi, sunt miraculoşi struguri pentru sănătatea noastră, nu degeaba sunt supranumiţi şi boabele sănătăţii. Mai sunt şi foarte delicioşi şi consistenţi şi în plus sunt fructele mele favorite. Iar după cei tămâioşi, pur şi simplu mă topesc!
    Ufff, dar ce apetisanţi sunt cei din imagini, de mă fac să înghit în sec. :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intotdeauna fructele din poze arata mai bine decat in realitate, la fel ca vedetele. :))

      Ștergere
    2. Bine mai spui, Cristi.
      Tare m-au mai ispitit strugurii din imagini, aşa că m-am răsfăţat cu un ciorchin, nu ca şi aceştia din imagini, dar super delicios, aşa că, acum, am curaj să-i sfidez pe aceştia din imagini. :)))

      Ștergere
  2. Deeeelicioaaaaase fructe! Tocmai am terminat o portie! Si vine vremea celor care doar ca nu-mi bat in geam! :)
    Am incercat sa rostesc "resveratrol"! Neeee! Mi se "limba plimba-n gura"! Dar nu trebuie sa rostesc cuvantul pentru a putea devora boabele! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu ma gandeam sa fac in toamna asta si niste sirop din strugurii de acasa:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E bun, dar zaharul nu prea e sanatos, chiar daca e gustooos! :))

      Ștergere
  4. Chiar nu stiam de beneficiile strugurilor . Multumesc , mai ales ca sunt printre fructele mele preferate . Plus ca am ceva probleme , mici cei drept cu inima.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie odihna mai multa si evitarea stresului pe cat posibil.

      Ștergere