joi, 8 ianuarie 2015

Elvis Presley ar fi împlinit azi 80 de ani

Elvis Aaron Presley Bossa Nova Baby omagiu tribute ziua de nastere data anul nasterii YOUTUBE HITURI VIDEOS the King of Rock and Roll cand s-a nascut Elvis Presley top 10 melodii videoclipuri vechi It's Now or Never postare blog Sweet Caroline regele rockului rock and rollului muzica hituri cantece piese de dragoste In the Ghetto Return To Sender Audio Jailhouse Rock
Elvis Presley (The King)/ January 8, 1935 – August 16, 1977

Elvis Aaron Presley, regele rock 'n' roll-ului, ar fi împlinit astăzi 80 de ani.

Top 10 Elvis Presley Songs (VIDEO)


by WatchMojo.com (YouTube), 5 apr. 2014

Elvis Presley - It's Now or Never (Audio)


Music video by Elvis Presley performing It's Now or Never (Audio). Originally released 1960. All rights reserved by RCA Records, a division of Sony Music Entertainment
by ElvisPresleyVEVO (YouTube)

Elvis Presley - Sweet Caroline - VIDEO LIVE (1970)



by JeffersonBitaru (YouTube)

Elvis Presley - Bossa Nova Baby (Viva Mix)


Music video by Elvis Presley performing Bossa Nova Baby (Viva Mix) - Heineken 2014. (C) 2010 RCA Records, a division of Sony Music Entertainment/The Cirque EPE Partnership
by ElvisPresleyVEVO (YouTube)

Elvis Presley - In the Ghetto (Audio)


Music video by Elvis Presley performing In the Ghetto (Audio). Originally released 1969. All rights reserved by RCA Records, a division of Sony Music Entertainment
by ElvisPresleyVEVO (YouTube)

Elvis Presley - Return To Sender (Audio)


Music video by Elvis Presley performing Return To Sender (Audio). Originally released 1962. All rights reserved by RCA Records, a division of Sony Music Entertainment
by ElvisPresleyVEVO (YouTube)

Elvis Presley - Jailhouse Rock (Audio)


Music video by Elvis Presley performing Jailhouse Rock (Audio). (C) 1957 Lightyear Entertainment L.P. licensed to BMG Music
by ElvisPresleyVEVO (YouTube)

Figura lui Elvis Presley, probabil cea mai strălucitoare stea din panteonul muzicii secolului XX, rămâne în vogă după 80 de ani de la nașterea sa, iar legendara lui voce îmbie încă la dans oameni din întreaga lume, relatează miercuri EFE, potrivit www.agerpres.ro.

Festivitățile prilejuite de "cea de-a 80-a sa aniversare", cum a prezentat-o fosta lui soție Priscilla Presley, încep miercuri la Graceland, în Memphis, unde a trăit și unde se odihnesc rămășițele interpretului unor melodii nemuritoare precum 'In the ghetto' sau 'Heartbreak hotel'.
În fiecare an, mii de fani vin în pelerinaj și aprind lumânări pentru "The King" la Graceland, ale cărei porți sunt străjuite de cele două avioane private ale lui Elvis scoase recent la licitație.
Printre evenimentele care vor marca această aniversare de care se ocupă Priscilla, cofondatoare a Elvis Presley Enterprises, figurează proiecții ale câtorva din filmele sale și o petrecere dansantă unde vor fi ascultate numeroasele sale hituri, la care vor participa muzicieni sponsorizați de fundație, precum David Briggs şi Norbert Putnam.
Va fi ascultat și primul single al artistului înregistrat în vremea când era un tânăr necunoscut din Tupelo, mica localitate Mississippi. În august 1953,pe când avea 18 ani, Presley a intrat la Sun Records din Memphis, unde se mutase cu părinții cu șase ani înainte, pentru a înregistra 'My Happiness' și 'That's When Your Heartaches Begin'. Elvis a afirmat mereu că acestea au fost un cadou pentru mama lui.
Primele înregistrări au trecut neobservate, iar Elvis a fost nevoit să lucreze ca șofer până când artistul a revoluționat undele cântând versiunea 'That's all Right' la un post din Memphis în 1954. De atunci a urcat pe primele locuri în topuri și a început isteria fanilor. Rămâne în memorie prestația sa din 1956, din cadrul programului 'The Milton Berle Show', când dansul lui sacadat din șolduri, pe ritmurile melodiei 'Hound Dog', i-a adus supranumele de 'Elvis The Pelvis'.
A urmat apoi perioada hollywoodiană cu numeroase apariții în filme care au avut încasări de milioane de dolari, pasiunea lui pentru karate, adâncirea progresivă în infernul dependențelor și megalomania. În 1977, la 42 de ani, Elvis Aaron Presley, născut la 8 ianuarie 1935, a spus adio lumii pământești și a pășit pe marea ușă a istoriei muzicii punându-și pentru totdeauna amprenta asupra secolului XX.
Într-un exercițiu de imaginație oarecum macabru, ziarul "Star Tribune" din Minneapolis îl readuce în actualitate pe Elvis, la 80 de ani, cântând așezat pe un scaun și cu kilogramele în plus pe care le avea la sfârșitul vieții sale, rezultat al pasiunii lui pentru untul de arahide și al abuzului de medicamente. Ziarul notează însă că perciunii lui stufoși vor dăinui pentru totdeauna, la fel ca și marile lui succese, precum 'All shook up' sau 'Return to sender', ce vor îmbia în continuare la dans.
AGERPRES/(AS-autor: Mihaela Nicolaescu, editor: Mariana Ionescu)

Sursa: AGERPRES - Elvis Presley, care ar fi împlinit anul acesta 80 de ani, continuă să stârnească emoții

Photo Courtesy of therichest.com

12 comentarii:

  1. Felicitări, Cristi, pentru tributul adus nemuritorului rege al rock 'n' roll-ului!
    Merită din plin toată admiraţia, respectul şi recunoştinţa noastră pentru comoara de suflet pe care ne-a lăsat-o tuturor, să ne încânte sufletele, muzica sa! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Imi pare bine ca ti-a placut postarea cu Elvis Presley! :)

      Ștergere
  2. Felicitări pentru selecţia ta şi pentru faptul că ne-ai adus aminte.
    Dar îmi plac mult şi melodiile din filmul "O fată fericită", mai puţin cunoscute.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! :)

      https://www.youtube.com/watch?v=agVF0k8hL0M

      Ștergere
  3. Nu este putin lucru să se vorbească despre tine, în mod plăcut, la fix 38 de ani de la trecerea în neființă! RIP, Elvis!

    RăspundețiȘtergere
  4. inegalabil prin voce, prezenta, prin ceea ce a transmis...poate ca nu a fost fericit, poate ca a fost coplesit de faima dar ceea ce a creat a ramas nealterat...multumim de reamintire! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Stii pentru ce mi-am permis sa te atentionez ...de fapt crapam d e oftica ??? Adica ne reamintim cu piosenie uneori { in special matalutza } de toti nefericitii ce-au trait si cu ....200 de ani inainte sa ne nastem noi sau de niste neica nimeni in drum , ce considera ca au si ei un cuvant d e spus in materie de muzica cel putin , iar de cel ce-a insemnat o schimbare in viata unor generatii d e tineri { inclusiv din Romania iar eu am onoarea sa cunosc cativa dintre acestia } prin muzica sa , prin felul sa de-a s e prezenta THE KING OF MUSIC ....uitam frate , uitam !!!!!!!!!!!!!! Oricum , ti-ai reparat omisiunea foarte rapid iar pentru asta FELICITARI CRISTI MILLA : TI-AI SPALAT OMISIUNEA CU CHANNEL 5 !!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Numai depre adevarate personalitati amintesc pe blog in acest gen de postari, nu despre "neica nimeni". :)

      Ștergere
  6. Cu adevarat regele rock 'n' roll-ului . A fost si va ramane o legenda .

    RăspundețiȘtergere