duminică, 8 februarie 2015

Românul Radu Rusu a inventat aplicaţia Fyuse care concurează cu Facebook, Twitter şi Instagram

VIDEO aplicatie pentru fotografii 3 D SELFIE inventia romanului Radu Rusu cercetator in SUA Fyuse See your Life from Different Angles app se lupta cu Facebook Twitter si Instagram aplicatie utila poze YOUTUBE videoclipuri noi 2014 2015 postare februarie blog post despre aplicatia poze 3 D inventia romanului Radu Rusu stabilit in SUA inventii romanesti de succes inventatori romani GOOGLE retele sociale INTERNET online foto panorame selfie slow motion
Fyuse - See your Life from Different Angles (foto: www.facebook.com/fyuseapp)

Cum a reusit un cercetator roman in SUA sa lanseze reteaua sociala Fyuse si aplicatia care permite utilizatorilor sa faca fotografii 3D: Investitorii nostri se uita la noi ca la urmatorul Facebook

O companie infiintata de un cercetator roman in Statele Unite a obtinut finantare de 3,35 milioane de dolari pentru a dezvolta tehnologii de procesare a imaginilor 3D. Printre cei care au investit in Fyusion este si Andreas Bechtolsheim, primul investitor major in Google, a relatat Wall Street Journal pe unul din blogurile afiliate. Radu Rusu este romanul care a creat compania si care in urma cu doi ani a castigat un premiu major in Robotica. El a vorbit pentru HotNews.ro despre aplicatia Fyuse pe care a lansat-o, cum a creat "Surround view" pe mobil si despre cum vede internetul viitorului dupa ce "2014 a fost primul an in care smartphones au fost folosite mai mult decat calculatoarele".

SUA Radu Rusu inventator roman aplicatie Fyuse smartphone telefon mobil android fotografii 3 D Facebook Twitter si Instagram inventie poze pictures photography bigger picture photos foto selfie 3 D panorama poze inventie aplicatie app Fyuse inventia romanului Radu Rusu din America
Radu Rusu
In urma cu doi ani, Radu Rusu, alaturi de Matei Ciocarlie, a castigat un premiu major in domeniul roboticii - IEEE RAS Early Career - pentru rezultate "extraordinare pe plan mondial" in domeniu. "De atunci, am inceput o noua companie numita Fyusion, care acum cateva luni a primit o finantare de peste 3 milioane dolari de la una dintre cele mai mari firme de Venture Capital din Silicon Valley (New Enterprise Associates - NEA), de la o alta firma VC din Japonia (UTEC) si de la alti ‘angel investors’ renumiti”, a declarat Radu Rusu pentru HotNews.ro.

Finantarea este folosita pentru a dezvolta tehnologii avansate de procesare a imaginii 3D si pentru a promova aplicatia Fyuse - de photo sharing 3D, disponibila pentru iOS si Android, dupa cum a scris un blog afiliat Wall Street Journal.

CEO si cofondator al companiei Fyusion, Rusu a explicat pentru HotNews.ro ca formatul dezvoltat de echipa sa se numeste “Surround View”: “Acest format este construit pentru telefoane mobile si tablete in special, pentru ca 2014 a fost primul an in care smartphones au fost folosite mai mult decat calculatoarele de noi ca si societate. Modul de captura este simplu: deschidem o aplicatie mobila si ne miscam in jurul obiectului, scenei, etc pe care vrem sa o fotografiem. Software-ul dezvoltat analizeaza si alege in timp real datele primite de la mai multi senzori incluzand camera, accelerometrul, giroscop, magnetometru, si asa mai departe, si creeaza un ‘surround view’ care tinde sa reprezinte spatiul capturat in cel mai compact mod posibil. Deci pentru ca nu ne intereseaza timpul, daca cineva sta nemiscat pentru jumatate de ora, nimic nu va fi capturat… doar in momentul in care utilizatorul se misca datele vor fi interpretate”.

Radu Rusu a declarat pentru HotNews.ro ca, “pentru ca formatul final nu este o poza sau un film, ci un graf vizual cu noduri si tranzitii intre ele si informatii 3D, modul de vizualizare este pentru prima data in istoria formatelor digitale pentru consumatori interactiv. Ca si utilizator, pot alege sa misc telefonul ca sa vad unghiul pozei surround de pe ecran schimbat sau sa fac swipe cu degetul pe ecran. Imi permite sa devin activ in procesul de vizualizare, si nu pasiv asa cum am fost pana acum”.

“Investitorii nostri se uita la noi ca la urmatorul Facebook/Google pentru ca avem capacitatea de a revolutiona internetul, de a-l face mai interactiv, mai ‘tridimensional’, mai bogat in informatii si in emotiile pe care o reprezentare vizuala le poate trimite”, spune tanarul cercetator.

Acesta a precizat ca prin aceasta aplicatie poti face panorame “selfie”, permite efecte de “slow motion” echivaland camere cu 10.000 de cadre pe secunda si “taguri 3D care se pot pune pe obiecte si se pot folosi pentru orice produs, de exemplu pentru e-commerce sau fashion”.

de Raluca Pantazi, Victor Cozmei - HotNews.ro

Citeşte continuarea articolului pe HotNews.ro.

Fyuse - Instagram for 3D Photos (VIDEO)



Get the app at https://fyu.se/
by Fyusion (YouTube), 18 dec. 2014

Fyuse - See the Bigger Picture



Get the bigger picture with Fyuse, a free mobile app for spatial photography
by Fyusion (YouTube), 25 sept. 2014

Fyuse - Spatial Photography



Camellia Skikos uses Fyuse to capture and communicate her inspirations in the fashion world. Watch her innovative designs take shape. Your world isn't flat -- your pictures shouldn't be either.
by Fyusion (YouTube), 28 iul. 2014

Alte informaţii aici: http://stirileprotv.ro/ilikeit/smart-things/un-roman-a-inventat-o-aplicatie-care-se-lupta-cu-facebook-twitter-si-instagram-sute-de-mii-de-oameni-folosesc-deja-fyuse.html

6 comentarii:

  1. :) Citisem deja despre el, dar mă bucur că ai pomenit şi tu! Trebuie neapărat să câştig ceva bun pentru imagini. ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca am gasit acest articol publicat pe HotNews.ro, care este cel mai complet dintre toate pe care le citisem deja despre aceasta aplicatie. :)

      Ștergere
  2. E genială invenţia lui Radu Rusu şi cu siguraţă va mai avea multe alte invenţii. Dumnezeu la binecuvântat cu o inteligenţă aparte şi el o fructifică. Bravo lui că a reuşit să-şi pună ideea în practică şi s-o materializeze. Din câte văd este foarte inteligentă această aplicaţie.
    Până una alta, minţile luminate, aduc mari progrese în lumea IT-ului şi zilnic ne surprind plăcut cu fel de fel de invenţii practice. Cine poate ştii cu ne vor mai surprinde în viitor? :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Răspunsuri
    1. Pentru Radu Rusu si compania lui suna chiar foarte bine! :)

      Ștergere