sâmbătă, 24 octombrie 2015

VIDEO: Draga Olteanu-Matei și Marin Moraru - "Varvara şi doctorul" (scenetă amuzantă, TVR, 1988)

VIDEO arhiva tvr Varvara si doctorul Marin Moraru si Draga Olteanu-Matei sceneta amuzanta TVR youtube 1988 anii 80-90 schite umoristice momente vesele de revelion cu draga olteanu matei si marin moraru actrita draga olteanu implineste azi varsta 82 ani nascuta pe 24 octombrie sarbatorita zilei actrita draga olteanu matei ziua nasterii data zilei de nastere postare noua video tvr youtube Varvara si doctorul Marin Moraru si Draga Olteanu Matei sceneta amuzanta actori romani celebri mari actrite romane video tvr Varvara si doctorul Marin Moraru si Draga Olteanu Matei aniversarea zilei nascuti pe 24 octombrie
Draga Olteanu-Matei

Îndrăgita actriţă română Draga Olteanu-Matei îşi aniversează astăzi ziua de naştere, împlineşte vârsta de 82 de ani.
La mulţi ani, stimată doamnă!

Varvara si doctorul - Marin Moraru si Draga Olteanu Matei (VIDEO TVR 1988)Fragment din emisiunea de divertisment "Televiziunea, dragostea mea", realizata in 2005 de Dora Zorca. Sceneta "Varvara si doctorul" de Mircea Crisan; interpreti: Draga Olteanu Matei, Marin Moraru.
https://www.facebook.com/ArhivaTVRonline
by arhiva TVR (YouTube), 2 aprilie 2015

Draga Olteanu-Matei (născută la 24 octombrie 1933 în București) este o apreciată actriță de comedie, ce a jucat pe scena Teatrului Național București, în numeroase filme și la televiziune. Reprezentantă a generației de aur a teatrului românesc, Draga Olteanu Matei are un palmares foarte bogat. A jucat în 90 de filme, în peste 50 piese de teatru și 100 roluri în Televiziune.
A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L. Caragiale" în 1956 iar în luna septembrie a aceluiași an a debutat în piesa "Ziariștii" de Alexandru Mirodan. De-a lungul carierei sale a jucat în diferite piese de teatru: "Coana Chirita" după Alecsandri, pentru care a scris și un scenariu de film în două serii (Coana Chirița - 1986 și Chirița la Iași 1987), "Gaițele" de Kiritescu (1977), "Căruța cu paie" de Mircea Ștefanescu, "Hagi Tudose" de Barbu Ștefănescu Delavrancea, "Domnișoara Nastasia" de G.M. Zamfirescu, "Pisica în noaptea de Anul Nou" de D.R. Popescu, "Autorul e în sală" de Ion Baiesu etc. Pe scena Teatrului Național a mai jucat în "Azilul de noapte" de Maxim Gorki, în "Crima pentru pământ", o dramatizare după romanul cu același nume al lui Dinu Sararu.
A făcut o carieră plină de succes și în Televiziune unde a avut apariții memorabile în programele de varietăți și de Revelion. A făcut un cuplu memorabil cu regretatul Amza Pellea jucând-o pe Veta, soția lui Nea Marin, în numeroase show-uri TV și în filmul artistic "Nea Marin miliardar".
După pensionarea sa din Teatrul Național (2007) s-a retras la Piatra Neamț unde a înființat compania teatrală Teatrul Vostru.
Actrița Draga Olteanu Matei a fost decorată la 30 mai 2002 cu Ordinul național Steaua României în grad de Cavaler, alături de alți actori, „pentru prestigioasa cariera artistică și talentul deosebit prin care au dat viață personajelor interpretate în filme, dar și pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc”.
Sursa: Wikipedia - www.ro.wikipedia.org/wiki/Draga_Olteanu-Matei

Sursa foto: www.jurnalul.ro

2 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. "Varvara si doctorul", cu Marin Moraru si Draga Olteanu-Matei, e o sceneta grozava, amuzanta, din anii 80-90, marca TVR! :)

      Ștergere