luni, 14 decembrie 2015

VIDEO: Radu Beligan şi Ileana Stana Ionescu - "Telegrama telefonată" (scenetă amuzantă, TVR)

radu beligan si ileana stana ionescu telegrama telefonata sceneta comica tvr octavian sava youtube video ziua de nastere radu beligan varsta cati ani are radu beligan 97 de ani video youtube TVR Radu Beligan si Ileana Stana Ionescu telegrama telefonata sceneta amuzanta octavian sava arhiva tvr ileana stana ionescu si radu beligan telegrama telefonata scenete comice haioase tvr ziua nasterii radu beligan implineste 97 ani 14 decembrie 2015 aniversarea zilei maestrul radu beligan actorul roman sarbatoritul zilei beligan si ileana stana ionescu telegrama scenete amuzante vechi tvr revelion craciun octavian sava
Actorul Radu Beligan implineste luni, 14 decembrie 2015, 97 de ani / Foto: Stirile TVR

Cu un har unic, inteligenţă artistica, umor şi erudiţie, Radu Beligan a dăruit teatrului viaţa sa. Cu o carieră de peste şapte decenii ca actor şi regizor, cu sute de roluri în teatru, film, la radio şi la televiziune, Beligan a jucat alături de mari actori importanţi, a avut reprezentaţii atât în ţară cât şi în străinătate şi este unul dintre numele majore ale scenei româneşti. Preşedinte de onoare pe viaţă al Institutului Internaţional de Teatru, Beligan a fost inclus în Cartea Recordurilor ca fiind cel mai longeviv actor încă în activitate pe scena unui teatru, informează www.stiri.tvr.ro.

"Eu sunt actor. În artă, timpul se măsoară cu altfel de ceasornice. Eu nu am adunat ani, ci mai multe tinereţi succesive. Eu nu privesc înapoi cu mânie, ci cu adâncă recunoştinţă pentru toţi cei de la care am invăţat inefabila şi pieritoarea artă a actorului, care se stinge o dată cu amintirea ultimului contemporan." - declara Radu Beligan, într-un publicat de jurnalul.ro, în anul 2007.

"O viaţă trăită frumos este tot ce poate dori un om. O viaţă bine trăită. Eu am trăit pentru meseria mea şi asta mi-a afectat de multe ori viața personală. Copiii mei ar putea să îmi reproşeze că, de multe ori, n-am fost alături de ei pentru că eram prea mult absorbit de munca aceasta. Am pus întotdeauna teatrul pe primul plan. Nu am fost cel mai bun soţ şi nici cel mai bun tată din lume. Totuşi, cred că moştenirea spirituală pe care le-o las lor, şi publicului, mă spală de aceste păcate", spune Radu Beligan, într-un interviu, referindu-se la viaţa pe care a închinat-o artei.

Marele actor român Radu Beligan împlineşte vârsta de 97 de ani luni, 14 decembrie 2015. La mulţi ani, maestre!

Ileana Stana Ionescu şi Radu Beligan - Telegrama telefonată (VIDEO TVR)



Imagini din Arhiva TVR cu Ileana Stana Ionescu şi Radu Beligan în sceneta umoristică “Telegrama telefonată” de Octavian Sava.
by TVR (YouTube), 14 decembrie 2015

Sursa: Ştirile TVR

Citeşte tot articolul despre Radu Beligan (See more) pe http://stiri.tvr.ro/radu-beligan-implineste-97-de-ani-in-14-decembrie-la-multi-ani-maestre_68439.html

2 comentarii:

  1. "Eu sunt actor. În artă, timpul se măsoară cu altfel de ceasornice. Eu nu am adunat ani, ci mai multe tinereţi succesive."... Acum inteleg cum a reusit sa ajunga la 97 de ani!
    La multi ani si multa sanatate marelui actor! Sper sa ne mai incante pe scena cat mai mult posibil! Oricum, cred ca doar un om foarte echilibrat poate atinge asemenea varsta, altfel am atinge cu totii suta de ani, fara probleme!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Longevitatea este ereditara, genetica isi spune cuvantul. :)

      Ștergere