joi, 11 februarie 2016

VIDEO NOU: Vulturi dresaţi pentru a intercepta drone (Olanda)

VIDEO Vulturi dresati sa prinda drone Olanda youtube Discovery Vulturi antrenati pentru a intercepta drone youtube video vulturii prind dronele in zbor ulii zboara doboara drone video youtube vulturii dronele politia olandeza Discovery video Vulturi antrenati sa doboare dronele civile youtube video politia olandeza dreseaza vulturii ca sa prinda drone
FOTO: Youtube Screen Capture/Dutch Police / Image Courtesy: www.discovery.ro

Poliția olandeză plănuiește o abordare nouă în combatarea folosirii abuzive a dronelor prin antrenarea vulturilor pentru a le doborî. O companie intitulată Guard from Above a fost contractată pentru dresaj după numărul tot mai mare al accidentelor provocate de drone în Olanda, informează Discovery.ro.
Potrivit unui comunicat de presă emis de poliția olandeză, asemenea incidente au deseori implicații asupra siguranței publice. Dronele zboară în locuri în care nu au accesul permis. Interferanța cu ambulanțele aeriene este o altă infracțiune întâlnită pe teritoriul Olandei.

Așa cum se vede în video-ul de promovare al companiei, păsările de pradă învață cum să intercepteze dronele pentru a le doborî. „Vulturii percep dronele ca fiind pradă și le duc la loc sigur”, a explicat Mark Wiebe, polițist.
Poliția a declarat că plănuiește să ia o decizie în următoarele luni, dacă să meargă mai departe cu această abordare. Nu este clar încă modul în care vor fi protejați vulturii, dronele putând să-i rănească din cauza elicelor fabricate din material dur.

Articol original publicat de Discovery News.

Sursa: www.discovery.ro/science/vulturi-antrenati-pentru-a-intercepta-drone/



Politie zet roofvogels in om vijandige drones uit de lucht te halen
by Politie (YouTube), 31 ian. 2016

4 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. In articolul preluat de pe Discovery nu se specifica de unde provin vulturii.

      Ștergere
  2. Tot n=am inteles cum reusesc vulturii sa prinda drona fara sa se raneasca de la elice.....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Politistii olandezi urmeaza sa ia o hotarare in privinta asta, in cazul in care vor continua proiectul cu vulturii.

      Ștergere