vineri, 12 august 2016

J.O. RIO 2016: România a învins China la spadă feminin în finală şi a cucerit aurul olimpic! Ana-Maria Popescu (Brânză) a transmis un mesaj important românilor după victoria de la J.O.

JO Rio 2016 Romania China finala spada feminin Romania a castigat aurul olimpic mesajul Ana-Maria Branza Popescu pe Facebook adresat romanilor echipa feminina de spada medaliata cu aur la olimpiada de la rio de janeiro 11 august 2016 olympics gold medal womens fencing team epee
Romania a castigat finala olimpica la spada feminin (Rio 2016)/ Foto Facebook TVR 1

România a cucerit în premieră aurul olimpic la spadă feminin joi, 11 august 2016, în direct pe TVR 1. Simona Gherman, Ana-Maria Popescu (Brânză), Simona Pop şi Loredana Dinu au învins pentru a doua oară în istorie China (campioană mondială în 2015 şi olimpică în 2012), scor 44-38, şi au obţinut aurul la Rio de Janeiro. Pentru România este prima medalie cucerită la ediţia din 2016 a Jocurilor Olimpice de Vară.
Mai jos puteţi citi mesajul important transmis de celebra scrimeră română Ana-Maria Popescu (Brânză) pe pagina sa oficială de Facebook.

Somnul este un lux si inainte, si dupa competitie!
Dupa cate emotii am trait azi, ar fi trebuit sa fiu in al treilea vis la ora acesta... Apropo, buna dimineata celor de acasa!
Zi usoara si frumoasa😊
Si acum o sa va spun ceva ce nu ar trebui spus, ceva ce (probabil) ar trebui sa ramana 'inside' si doar sportivii sa stie...
Cum se simte viata inainte de JO, dupa ce ai ratat finala individuala si ce surprize te asteapta dupa!
O sa incep cu inceputul si acesta va fi un post fooooarte lung... (sa nu ziceti ca nu v-am avertizat :) )
Am plecat la drum la final de 2012 cu un sac greu in spate, putem sa-l numim Londra.
M-am trezit intr-o echipa noua, cu un nou antrenor si cu toate 'sigurantele sarite'.
Au fost zile cand mergeam la sala ca sa le ajut pe fete...
Habar nu aveam ce mai caut si care mai e rostul meu.
Cu toate acestea, am avut un an 2013 de exceptie atat individual, cat si in proba pe echipe. Un 'tupeu' fantastic sa credem la fiecare competitie pe echipe ca locul nostru este in primele 4 din clasament. Eram doar eu si Simona Pop, mezina de astazi, in acea echipa.
In 2014, am pornit la fel de hotarate si culmea, ne-a iesit din nou. Primisem, ce-i drept, intariri. Simona Gherman.
2015 a venit parca prea repede si nu stiam cum sa-i facem fata! Campionat European, Jocuri Europene, Campionat Mondial... toate se intamplau in mai putin de 2 luni...
Nu mai fusesem niciodata puse in aceasta postura... nu stiam cum vom trece peste, dar in suflet era speranta aceea pur romaneasca 'o scoatem cumva la capat'. Si am reusit sa indeplinim obiectivele la toate cele trei competitii!
Dar cel mai important a fost locul doi la CM, unde am 'infrant' in finala disputata impotriva Chinei, dar care ne-a asigurat prezenta la Rio.
Calculele erau pe hartie, dar dupa ce o viata intreaga ai fost nevoit sa alergi dupa rezultate si confirmari, mai poti lasa garda jos?!
Chiar si in momentul in care 'jocurile erau facute', noi inca aveam tabele si adunam/scadeam puncte!
Tragem linie si ajungem in 2016
Azi o clasare pe podium, 'maine' eliminate in primul tur... nici noi nu mai stim unde suntem, dar ne mentinem pozitia in clasamenrul mondial.
Vine CE. Torun. Polonia. Finala romaneasca in proba individuala. Deja ne aducem aminte de Londra...
La echipe cucerim bronzul si ne intoarcem acasa cu acea teama 'oare se poate de doua ori la fel?'
Avem un cantonament de trei saptamani in Poiana Brasov. Avem norocul ca mai exista copii (si le spun copii pentru ca varsta ma dezavantajeaza) pasionati! EI sunt parte din aceasta echipa olimpica!
Nu am folosit ultimele metode de antrenament, cu siguranta nici cele mai performante, dar EI au facut cat toate la un loc si pentru asta, le MULTUMESC!
Plecam spre Rio fara promisiuni, dar bagajul era tot plin de speranta.
Cu aproape doua saptamani inainte de proba individuala, ne trezim la Rio, in Satul Olimpic. Parca inchisi si izolati de tot ce inseamna lumea exterioara.
Oriunde intorci privirea, sigur gasesti o fata sobra care-si calculeaza in minte ultimele detalii inainte de concurs. Pe bune, nu e ca-n filme, nu-i chiar cea mai placuta priveliste, emotiile zburda libere pretutindeni...
Noi ne vedem de programul clasic- mic dejun- antrenament- pranz- odihna- antrenament- cina- odihna si reluam. Zici ca nici nu am parasit Poiana Brasov.
Ajungem in 'ziua cea mare'... care nu a fost chiar atat de mare. Speram mai mult, asteptam mai mult, dar destinul avea o surpriza!
Dezamagire, neputina, explicatii si analize. Toate in van. Nimic nu aducea inapoi sansa ratata.
Ca sa fiu sigura ca pun sare pe rana, am rasfoit ziarele online si am citit toate comentariile. Acum, ca a iesit, n-as zice ca a fost chiar o greseala. Multumesc pentru criticile constructive, jignirile... ma abtin!
Dar stiam ca mai exista o sansa. Chiar putea Londra sa se faca simtita si la Rio?
Inca 5 zile de chin. Ce detalii sa mai pui la punct cand picioarele iti sunt de gelatina si mana parca te intreaba 'ce sa fac cu batul asta?'
Serios?! Parca uitasem tot ce am invatat in 20 de ani. Actiuni simple fara a aprinde un bec. Dezastru. Eu asta am simtit la ultimele antrenamente.
Mi-am inghitit cuvintele si bine am facut.
Echipa era pe picioare proprii, era pregatita si hotarata. Avea sa fie, probabil, ultima zi de competitie pentru aceasta echipa... o echipa cu rezultate frumoase, dar fara medalia care conteaza cu adevarat! Cea olimpica!
Ceea ce s-a intamplat in competitia pe echipe ramane in istorie. Ca am surclasat echipe precum USA, Rusia sau China conteaza mai putin pentru noi si mai mult pentru altii!
Un singur lucru m-a impresionat. Galeria! Sa auzi o sala intreaga incurajandu-te?! WAW! Asta nu se intampla des in filmul nostru si este uimitor cand ti se intampla tie. MULTUMIM❤
Pentru noi conteaza ca am iesit din scena de pe prima treapta a podiumului si pentru asta, pe toti cei ce se simt 'vinovati' ii rog sa-mi accepte multumirile!
Iar pe voi, cei care ati trait emotiile alaturi de noi, va imbratisez cu drag!
P.S. si vedeti pe unde umbla mos Ene, va rog 😊
P.S.S ma scuzati, JO nu s-au terminat. Inca mai sunt medalii de castigat! Nu va imaginati cat conteaza energia buna de acasa! Fiti alaturi de sportivii romani pana la capat!

(Sursa: Ana-Maria Branza Official - www.facebook.com/AnaMariaBranzaOfficial)

Detalii despre victoria superbă a selecţionatei României la spadă feminin găsiţi pe http://stiri.tvr.ro/scrima-echipa-feminina-de-spada-a-romaniei-a-ca-tigat-medalia-de-aur_77142.html (JO Rio 2016 - Scrimă: Echipa feminină de spadă a României a câștigat MEDALIA DE AUR).

Felicitări, fetelor! Suntem mândri de voi!

jo rio 2016 lotul feminin de scrima prima medalie de aur la jocurile olimpice de vara rio 2016 11 august jo rio de janeiro echipa feminina de spada medalii de aur la rio 2016 romania china finala spada feminin aur olimpic rio 2016
Romania a invins China la spada feminin in finala J.O. de la Rio de Janeiro 2016

Interviu cu echipa feminină de spadă a României, campioană olimpică la Rio 2016



Pe 12 august, Ana-Maria Popescu, Simona Gherman, Simona Pop şi Loredana Dinu, primele campioane olimpice ale României la Rio 2016, au fost în direct la TVR1, într-o ediţie specială „Olimpicii României”, şi ne-au povestit emoţiile trăite înainte şi după câştigarea medaliei de aur în competiţia de spadă pe echipe.
Mulţumim, fetelor!

http://www.facebook.com/fantvr1
http://www.tvr.ro
http://www.tvrplus.ro
http://youtube.com/tvrcanaluloficial

Sursa foto (Photos Courtesy): TVR1 (Facebook) - www.facebook.com/fanTVR1/

6 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Este o performanta exceptionala obtinerea medaliei de aur de catre echipa feminina de spada a Romaniei la Jocurile Olimpice Rio 2016.

      Ștergere
  2. Felicitari echipei Romaniei!
    Sunt atat de putine lucruri care se intampla in bine, ca acest eveniment este "aur" curat!
    Weekend excelent, draga Cristi si multumesc pentru postarea ta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Bravo lor. Și tuturor celorlalți sportivi care au luat medalii, la haltere, tenis și canotaj. Ne-au reprezentat cu cinste țara și și-au arătat cu adevărat valoarea și talentul. Mult succes și celorlalți sportivi. Poate mai câștigă și alții medalii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca la handbal feminin Romania va lua o medalie daca se califica mai departe dupa meciul cu Norvegia de azi.

      Ștergere