luni, 24 octombrie 2016

VIDEO: Draga Olteanu-Matei şi Puiu Călinescu - "A trecut şi Revelionul" (scenetă amuzantă, TVR, 1989)

Draga Olteanu-Matei şi Puiu Călinescu A trecut şi Revelionul 1989 video scenete amuzante tvr anii 80-90 momente vesele cu Draga Olteanu-Matei şi Puiu Călinescu - A trecut şi Revelionul sceneta comica tvr youtube videos Draga Olteanu-Matei şi Puiu Călinescu - A trecut şi Revelionul mari actori romani varsta data nasterii ziua de nastere Draga Olteanu-Matei şi Puiu Călinescu - A trecut şi Revelionul
Draga Olteanu-Matei şi Puiu Călinescu - A trecut şi Revelionul (scenetă de Grigore Pop)/ Foto: TVR (captură YouTube)

Îndrăgita actriţă română Draga Olteanu-Matei îşi aniversează astăzi ziua de naştere, împlineşte vârsta de 83 de ani.
La mulţi ani, stimată doamnă!

Draga Olteanu-Matei şi Puiu Călinescu - A trecut şi Revelionul (VIDEO TVR 1989)Moment din Gala Revelioanelor de altădată, din 1 şi 2 ianuarie 2016, de la TVR1. Mai multe detalii găsiţi pe tvr.ro http://goo.gl/bLWNjI
http://www.facebook.com/fantvr1
http://www.tvrplus.ro
http://youtube.com/user/TVRcanaluloficial
by TVR (YouTube), 30 dec. 2015

Draga Olteanu-Matei (născută la 24 octombrie 1933 în București) este o apreciată actriță de comedie, ce a jucat pe scena Teatrului Național București, în numeroase filme și la televiziune. Reprezentantă a generației de aur a teatrului românesc, Draga Olteanu Matei are un palmares foarte bogat. A jucat în 90 de filme, în peste 50 piese de teatru și 100 roluri în Televiziune.
A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L. Caragiale" în 1956 iar în luna septembrie a aceluiași an a debutat în piesa "Ziariștii" de Alexandru Mirodan. De-a lungul carierei sale a jucat în diferite piese de teatru: "Coana Chirita" după Alecsandri, pentru care a scris și un scenariu de film în două serii (Coana Chirița - 1986 și Chirița la Iași 1987), "Gaițele" de Kiritescu (1977), "Căruța cu paie" de Mircea Ștefanescu, "Hagi Tudose" de Barbu Ștefănescu Delavrancea, "Domnișoara Nastasia" de G.M. Zamfirescu, "Pisica în noaptea de Anul Nou" de D.R. Popescu, "Autorul e în sală" de Ion Baiesu etc. Pe scena Teatrului Național a mai jucat în "Azilul de noapte" de Maxim Gorki, în "Crima pentru pământ", o dramatizare după romanul cu același nume al lui Dinu Sararu.
A făcut o carieră plină de succes și în Televiziune unde a avut apariții memorabile în programele de varietăți și de Revelion. A făcut un cuplu memorabil cu regretatul Amza Pellea jucând-o pe Veta, soția lui Nea Marin, în numeroase show-uri TV și în filmul artistic "Nea Marin miliardar".
După pensionarea sa din Teatrul Național (2007) s-a retras la Piatra Neamț unde a înființat compania teatrală Teatrul Vostru.
Actrița Draga Olteanu Matei a fost decorată la 30 mai 2002 cu Ordinul național Steaua României în grad de Cavaler, alături de alți actori, „pentru prestigioasa cariera artistică și talentul deosebit prin care au dat viață personajelor interpretate în filme, dar și pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc”.
Sursa: Wikipedia - www.ro.wikipedia.org/wiki/Draga_Olteanu-Matei

Sursa foto: TVR (YouTube Screen Shot)

2 comentarii:

  1. Felicitări Cristi pentru omagiul adus actriţei Draga Olteanu Matei. M-am bucurat de sceneta pe care ai ales-o. Categoric toate rolurile pe care le-a avut, le-a jucat impecabil! Mie imi place foarte mult de dânsa. Este o actriţă desăvârşită, care merită din plin să fie elogiată, omagiată, de asemenea merită respectul, aprecierea şi adoraţia noastră a tuturor!
    Dumnezeu să-i dea multă sănătate, să se poată bucura în tihnă mulţi ani de acum înainte de toate realizările dumisale. :)

    RăspundețiȘtergere