marți, 30 aprilie 2013

Willie Nelson. Aniversarea zilei



Celebrul cântăreţ şi compozitor de country Willie Nelson îşi aniversează astăzi ziua de naştere, împlineşte vârsta de optzeci de ani.

Willie Nelson - I'm A Worried Man ft. Toots Hibbert



Willie Nelson - Maria (Shut Up And Kiss Me)



Julio Iglesias şi Willie Nelson - To All The Girls I've Loved Before



Sheryl Crow şi Willie Nelson - If I Were A Carpenter

luni, 29 aprilie 2013

Taxi - No Smoking (melodie nouă)

Trupa Taxi a lansat în această seară noul single "No Smoking" pe YouTube.

Audiţie plăcută!



Taxi - No Smoking (Versuri: Dan Teodorescu)

1. Nu-mi amintesc ziua-n care mi-ai zis cã nu-ți mai place
De tine, pentru cã fumezi, dar n-ai ce face.
Eu am zis: “Stii ceva? Te-ai putea lasa… ”
Tu ai rãspuns cã-i foarte greu, dar pentru mine vei încerca.
Eram bucuros cã te-am putut motiva și cã
A devenit principalul scop din viața ta și cã
O sã te lași de fumat. Și-ntr-o zi te-ai lãsat,
Iubita mea, te-ai lãsat, da’ de altceva.

R: Ai vrut sã te lași de fumat și te-ai lãsat de mine,
Cred c-ai vrut sã-ncepi cu ceva ușor.
Eu nu ți-am produs prea multã dependențã și-n plus
Aveai înlocuitor.

2. La o lunã - sau cam așa ceva - dupã ce-ai plecat,
M-ai sunat, m-ai întrebat: “Ce s-a mai întâmplat? ”
Eu am zis: “Nimic deosebit. La tine? ”
“La mine tot așa, nimic deosebit: m-am mãritat.
Da’ nu de asta te-am sunat; te-am sunat sã-ți spun cã
M-am lãsat de fumat”. Și eu am zis: “Sunt onorat sã fiu
Omul datoritã cãruia ai eliminat douã vicii din viața ta”.

R: Ai vrut sã te lași de fumat și te-ai lãsat de mine,
Cred c-ai vrut sã-ncepi cu ceva ușor.
Eu nu ți-am produs prea multã dependențã și-n plus
Aveai înlocuitor.

3. Când mai am dileme existențiale,
Când nu știu care mi-e rostul pe pãmânt, când sunt complet pierdut,
Mã gândesc cã te-am fãcut sã te lași de fumat.
Ma girl, eu cred cã de-asta m-am nãscut!
Asta e; ce-a fost a fost. Nu sunt supãrat,
Da’ am o mare rugãminte la tine:
Când mai vezi scris, pe undeva, “No Smoking”,
Gândește-te puțin la mine.

R: Ai vrut sã te lași de fumat și te-ai lãsat de mine,
Cred c-ai vrut sã-ncepi cu ceva ușor.
Eu nu ți-am produs prea multã dependențã și-n plus
Aveai înlocuitor.

4. Și totuși rãmân cu un mister nedezlegat,
Pentru cã dupã cum știi nu dau pe-afarã de deștept.
Mã tot gândesc dac-atunci când ai fost cu mine
M-ai pufãit sau m-ai tras în piept.

Lyrics from: http://www.lyricsforsong.net/

Vezi AICI (click!) noul videoclip al trupei Taxi - "Subtitrarea la români"!

duminică, 28 aprilie 2013

VAMA - Perfect fără tine (VIDEOCLIP NOU)

Vama - Perfect fără tine
Trupa Vama lansează astăzi oficial noul single şi videoclipul "Perfect fără tine". Melodia este o compoziţie a formaţiei Vama, iar versurile sunt scrise de Tudor Chirilă. Regia videoclipului este semnată de Alexandra Sandu, un fotograf freelancer. Filmările au avut loc pe plaja de la Corbu.

VAMA - Perfect fără tine (Official Video)



Scenariu: Alexandra Sandu, Emilian Floareș, Tudor Chirilă. După o idee de Alexandra Sandu
Distribuția:
Vama - Tudor Chirilă, Eugen Caminschi, Lucian Cioargă, Gelu Ionescu, Dan Opriș
Fata hippie - Andreea Cohut
Vamaiotul - Marius Chivu
Iubita "profesoară"- Adelaida Perjoiu
Oameni fericiți pe plajă: Sebastian Vâlcea, Anca Liana Nae, Dana Răileanu, Alexandra Andreescu, Raluca Mărăscu, Costin Gudu

Sursa imagine: Vama (Facebook)

UPDATE 3 decembrie 2013 - Pentru a viziona cel mai nou videoclip al trupei Vama, ZILE FERICITE, daţi click AICI!

Duminica Floriilor



Duminica Floriilor este ziua în care prăznuim Intrarea Domnului Iisus Hristos în Ierusalim, ca împărat biruitor, dar cu înfăţişare smerită, venind călare pe mânzul asinei, împlinire a unei profeţii făcute cu 400 de ani înainte de venirea lui Mesia. Cântările acestei perioade ne îndeamnă nu doar la luptă duhovnicească, ci şi la biruinţă şi bucurie: 'De vreme ce ai legat iadul şi moartea ai omorât şi lumea ai înviat-o, pentru aceasta cu stâlpări Te-au lăudat pruncii, Hristoase, ca pe un biruitor strigându-Ţi astăzi: Osana, Fiul lui David. Pentru aceasta bucurându-ne zicem: Binecuvântat este cel ce vii să chemi pe Adam'.

După Sfântul Gherman I al Constantinopolului şi Nicolae Cabasila, drumul Mântuitorului spre Ierusalim şi spre Pătimirile Sale este comemorat la fiecare Liturghie prin Vohodul sau Ieşirea Mare. Preotul iese din altar pe uşa dinspre miazănoapte cu darurile pregătite la proscomidiar, în timp ce strana cântă 'Ca pe împăratul tuturor să-L primim...', traversează naosul, pentru a intra înapoi prin uşile împărăteşti. El poartă sfântul potir şi sfântul disc, pe care sunt aşezate miride (pentru îngeri, sfinţi şi credincioşii vii şi adormiţi), semnificând universul întreg adunat în jurul Domnului Iisus Hristos, reprezentat prin Agneţ. Aşa cum interpreta ieromonahul Makarios Simonopetritul în 'Triodul explicat': 'Întreg cosmosul, pâinea, vinul, spaţiul şi timpul, şi întreaga lume sensibilă (...) intră în sanctuar pentru a fi aduse jertfă, pentru a fi asumate de Logosul divin, pentru a fi îndumnezeite şi transfigurate'.

Motivele suirii Domnului la Ierusalim

Mai mult, remarca părintele Alexander Schmemann în lucrarea 'Postul cel Mare', noi nu ne aducem aminte doar de un fapt istoric, ci trăim acel eveniment 'astăzi'. Biserica accentuează prin imnografia sa, în mod paradoxal, că fapte apuse demult se întâmplă aievea, 'astăzi', în cadrul spaţiului său sacru şi liturgic. În Duminica Floriilor se cântă 'Astăzi vine la Ierusalim…', în Vinerea Mare: 'Astăzi este înaintea lui Pilat…', la Naşterea Domnului: 'Fecioara astăzi pe Cel mai presus de fiinţă naşte…'.

Aşadar, credincioşii nu comemorează doar nişte evenimente obiective, la nivel de idee, intelectual, ci participă duhovniceşte şi afectiv la bucuria şi tristeţea Domnului, convertind faptul istoric într-un 'eveniment pentru noi, pentru mine'. Şi, în acest sens, postim, ne subţiem grosimea trupului, dăm la o parte piatra nesimţirii de pe inimă, ne căim, ne înduioşăm, vibrăm la Intrarea Domnului în Ierusalim. Simţim prezenţa şi Pătimirile Mântuitorului, aşa cum cei care se iubesc îşi simt durerile unii altora, chiar dacă se află la distanţe mari unul de altul. De aceea, 'Postul este adevărata pregătire pentru marele 'astăzi' al Paştelui'.

Întâi de toate, ne putem întreba: de ce vine Iisus la Ierusalim? El vine pentru că legea evreiască îi cerea fiecărui iudeu să meargă măcar o dată pe an la Templul din Ierusalim ca să aducă jertfe lui Dumnezeu. Pe de altă parte, Domnul suie la Ierusalim, cu o săptămână înainte de Pătimiri şi de Învierea Sa din morţi, pentru a împlini o profeţie făcută cu mai bine de 400 de ani înainte. Astfel, Sfântul Prooroc Zaharia spunea: 'Bucură-te foarte fiica Sionului, veseleşte-te fiica Ierusalimului, căci iată Împăratul tău vine drept şi biruitor, smerit şi călare pe asin, pe mânzul asinei' (Zaharia IX, 9). Într-una din notele sale la Comentariul Sfântului Chiril al Alexandriei la Evanghelia după Ioan, părintele Dumitru Stăniloae remarca faptul că Iisus 'merge la Ierusalim, oarecum după ce merg iudeii la sărbătoarea lor, arătând că sărbătorile lor sunt numai nişte chipuri anticipate ale prezenţei Lui ca suprema sărbătoare, deci ca să-i cheme pe iudei la Sine'. Sfântul Chiril spunea şi el că Hristos n-a venit la Ierusalim 'pentru o împreună-prăznuire' cu iudeii, 'ci mai degrabă ca să le vorbească', să le predice prin cuvintele, minunile şi rănile Sale.

Deşi Domn al veacurilor şi Creator a toate, Iisus intră în Ierusalim şezând pe un asin: 'Şi Iisus, găsind un asin tânăr, a şezut pe el' (In. 12, 14). Sfântul Chiril comenta versetul evidenţiind smerenia Mântuitorului: 'Pentru că Îl însoţea şi Îl slăvea o mare mulţime, dintr-o extremă smerenie a şezut pe un asin, învăţându-ne să nu ne mândrim pentru laude, să nu ieşim din cele de trebuinţă'. Sfântul Evloghie, patriarhul Constantinopolului, spunea şi el că Domnul 'vine nu în pas de alai (...), nu impresionându-i pe toţi cu trâmbiţe şi semne şi minuni, ci ascuns în firea omenească'. El 'se arată nu pe măsura slavei Tatălui, ci pe măsura smereniei mamei' şi vine 'aşezat pe un dobitoc spre învăţătura oamenilor, ca să nu se trufească'. Sfântul Ioan Gură de Aur comenta şi el că 'Împăratul acesta nu vine în trăsuri precum ceilalţi împăraţi; nu cere biruri, nu bagă frica în lume şi nu are în jurul Său gardă, ci e plin de blândeţe'. Sfântul vede în şederea lui Hristos pe asin nu doar împlinirea unei profeţii, ci şi 'măsură de filosofie', adică un îndemn la cumpătare şi mărginire la ceea ce este de strictă trebuinţă.

Pe de altă parte, decupa un alt înţeles Sfântul Chiril al Alexandriei, Domnul vine pe un asin nu 'pentru că era departe de cetate, căci nu era mai departe de cincisprezece stadii, (…) ci face aceasta, arătând un nou popor, cel dintre neamuri, nesupus Lui odinioară, care I se va supune'. A treia stihiră de la Stihoavnă accentuează acest aspect al chemării neamurilor: 'Cel ce Te porţi pe heruvimi şi eşti lăudat de serafimi ai încălecat pe mânz, Bunule; şi precum zice David, pruncii Te-au lăudat cu dumnezeiască cuviinţă, iar iudeii Te-au hulit cu fărădelege. Şederea pe mânz însemna întoarcerea neamurilor neînfrânate de la necredinţă la credinţă. Slavă Ţie, Hristoase, Cel ce eşti singur milostiv şi iubitor de oameni'.

Satul din apropiere, unde au fost trimişi doi ucenici să aducă asina (Mt. 21, 2), simbolizează viaţa pământească în tălmăcirea Sfântului Evloghie: 'Pentru că era în faţă şi nu lângă Dumnezeu. Deci când S-a apropiat de acest sat, când S-a întrupat şi S-a însoţit împreună cu noi, atunci a trimis pe cei doi ucenici, adică cele două testamente, ca să îndrume spre El cele două popoare: vechea sinagogă îmbătrânită şi noul şi neînvăţatul popor al neamurilor'.

Iar părintele Stăniloae, în notele la Comentariul Sfântului Chiril la Evanghelia după Ioan, sublinia: 'Intrarea în Ierusalim, şezând pe asin, mai indică şi blândeţea Împăratului veşnic al Împărăţiei cerurilor. Nu forţa, ci iubirea va caracteriza relaţiile în acea Împărăţie. Membrii ei vor fi nevinovaţi asemenea copiilor'. Trupul nostru este numit de Sfântul Maxim Mărturisitorul 'asin', în măsura în care slujeşte sufletului şi poartă 'poverile şi ostenelile faptelor pentru dobândirea virtuţii'. Însăşi mintea poate deveni un 'asin blând, ca să urce Domnul pe ea şi să intre purtat de ea în Ierusalimul de sus, împărtăşindu-se de slava Lui. Mintea noastră nu mai trebuie să rămână nimănui ca un asin fară stăpân'.

Cum este întâmpinat Hristos?

Într-un fel Îl întâmpină copiii, bărbaţii şi femeile cu inima curată, altfel cărturarii şi fariseii, care aşteptau mai mult un Mesia eliberator politic de sub stăpânirea romană decât un Mântuitor de sub robia păcatului.

Sfântul Grigorie Palama scrie despre aceasta: 'Împăratul care a sculat din morţi pe Lazăr a intrat atunci în Ierusalim călare pe asin, iar tot poporul, aproape îndată, copii, bărbaţi, bătrâni, întinzând pe jos veşmintele lor, a luat ramuri de finic, care închipuie izbânda'. Copiii, cu toate că erau neştiutori şi neînvăţaţi, teologhiseau 'în chip desăvârşit cu privire la Dumnezeu, Cel ce S-a făcut om pentru noi, înălţând imn îngeresc din gurile lor. Întrucât aşa precum îngerii la naşterea Domnului au psalmodiat: 'Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu şi pe pământ pace' (Luca 2, 14), tot aşa şi aceştia de acum la intrarea Lui (în Ierusalim) au cântat înălţând acelaşi imn: 'Osana Fiului lui David; osana întru cei de sus!' (Matei 21, 9)'. După Sfântul Chiril al Alexandriei, 'mulţimea de copii, mergând înainte fără număr, împlinea chipul poporului ce se va naşte'.

Copiii Îl recunosc din fire pe Stăpânul zidirii, comenta şi Sfântul Evloghie, patriarhul Ierusalimului, însă părinţii lor se arată nemulţumitori: 'Copiii au întins pe cale veşmintele lor, prevestind goliciunea sinagogii şi în acelaşi timp arătându-ne nouă să ne dezbrăcăm de omul cel vechi şi să ne îmbrăcăm în Hristos. Copiii Îl primesc pe Hristos cu ramuri, părinţii lor vin cu săbii (…)'. La fel de înverşunaţi, remarca Sfântul Grigorie Palama, sunt cărturarii şi fariseii, care aveau o 'voinţă răuvoitoare şi ucigaşă de Dumnezeu'.

Sfântul Ioan Gură de Aur în 'Omilii la Matei' ne îndeamnă să ne asemănăm copiilor în nevinovăţia lor şi dărniciei mulţimii şi Apostolilor: 'Să-L lăudăm, să dăm hainele noastre celor care Îl poartă pe Hristos, săracilor adică! Ce merităm noi, oare, când unii şi-au pus hainele pe asina pe care şedea Hristos, alţii au aşternut hainele la picioarele Lui, iar noi nu suntem nici atât de darnici când Îl vedem gol! Şi doar nu ni s-a poruncit să ne lăsăm dezbrăcaţi, ci să dăm din banii ce-i avem puşi deoparte. Aceia îl însoţeau, mergând înaintea şi în urma Lui, iar noi, când Se apropie de noi, nu-L primim, Îl alungăm şi-L ocărâm'.

În acelaşi duh, Sfântul Evloghie ne povăţuia: 'Să împuţinăm mulţimea bunurilor noastre materiale şi să întindem noi înşine milostenia pe cale, înaintea Celui care ne spune: 'Eu sunt Calea', ca să aflăm şi noi prin milostenie mila şi să mergem împreună cu ea în Ierusalimul cel de sus'. Iar Sfântul Grigorie Palama desluşea un sens mai profund al hainelor, chemându-ne pe toţi, 'cârmuitori şi cârmuiţi, să aşternem veşmintele noastre înnăscute, adică trupul nostru şi dorinţele acestuia înaintea Duhului'.

Semnificaţia creştină a ramurilor de salcie

Urmând evlaviei mulţimii din cetatea Ierusalimului care l-a întâmpinat pe Domnul Hristos cu frunze de palmier sau finic, Biserica Ortodoxă a rânduit ca, după săvârşirea Sfintei Liturghii, prin rugăciune şi stropirea cu agheasmă, să se sfinţească ramurile de salcie aduse de credincioşi. Rânduiala sfinţirii constă în rugăciuni de sfinţire a salciei de către slujitorii Bisericii, care ţin în mâini aceste ramuri înmugurite, cu lumânări aprinse, ce simbolizează biruinţa vieţii asupra morţii. În studiul 'Salcia: simbolul morţii şi al vieţii', prof. dr. Remus Rus afirma: 'Folosirea în cult a salciei nu este doar o simplă acomodare la mediu, ci îşi are bogăţia ei, funcţia ei simbolică în viaţa rituală a Bisericii creştine'. Pot fi evidenţiate cel puţin trei semnificaţii principale ale salciei: ea simbolizează pe Domnul Hristos şi mlădiţele Sale, adică sufletele credincioase şi bune, taina fecioriei Mariei, sufletele renăscute prin baia botezului.

Unul din fragmentele biblice referitoare la salcie este Isaia 44, 3-4: 'Că Eu voi vărsa apa peste pământul însetat şi pâraie de apă în ţinut uscat. Vărsa-voi Duhul Meu peste odrasla ta şi binecuvântarea Mea peste mlădiţele tale. Şi vor odrăsli ca iarba pe malul pâraielor şi ca sălciile de-a lungul apelor curgătoare'.

Cassiodor, comentând acest text, compara funcţia regeneratoare a salciei cu sufletele sfinte şi credincioase: 'Sălciile sunt copaci ce cresc pe malurile râurilor şi acolo dau viaţă celui mai proaspăt verde, şi chiar dacă cineva taie mereu o parte din rădăcină şi o îngroapă în pământul umed, ea va arunca imediat rădăcini proaspete. Cu aceste sălcii trebuie să comparăm sufletele sfinte şi credincioase, care, după cum spune Isaia, aruncă mlădiţe ca sălciile de pe malurile pâraielor'.

De asemenea, Fericitul Ieronim vedea în salcie simbolul credincioşilor renăscuţi prin baia botezului: 'Iar apoi profetul îi compara pe cei care s-au renăscut prin baia botezului cu plantele nou-înverzite şi cu salcia, care arunca mlădiţe pe marginea apei curgătoare'. Urmând o credinţă a vremii, după care salcia produce infertilitate, Fericitul Ieronim continua: 'Căci această salcie dă rod, iar aceasta este contrar naturii sale obişnuite, căci de obicei salcia este fără de rod, iar cel care mănâncă din sămânţa ei devine el însuşi neroditor'.

Prof. dr. Remus Rus observa: 'În tradiţia patristică a Bisericii răsăritene, salcia (…) va deveni simbol al fecioriei, iar caracteristica ei de a fi 'distrugătoare de rod', o preînchipuire a morţii mistice care, prin renunţarea la perpetuarea vieţii pământeşti supusă morţii, tinde spre dobândirea puterii cereşti de procreare'. 'Pretutindeni, Sfintele Scripturi, spunea şi Metodiu de Olimp, iau salcia ca simbol al castităţii.'

Albertus Magnus interpreta salcia ca simbol pentru fecioria Maicii Domnului. Aceasta 'a ales fecioria şi astfel a ales viaţa fără rod, dar după cum salciei îi place să crească pe malul râurilor, tot aşa şi Preamărita Fecioară a înflorit lângă apele harului şi ale darurilor cereşti. Şi, după cum salcia este un semn al castităţii, tot la fel şi ea, plină de castitatea rece, pentru sămânţa ei, care este Fiul lui Dumnezeu, prin mesajul său îi face pe mulţi neroditori în fructul trupului chemându-i la o viaţă de feciorie'.

Tradiţia procesiunii de Florii

Astfel, nu întâmplător purtăm sălcii în mâini în Duminica Floriilor sau Stâlpărilor, ca simbol şi pentru propriul nostru botez, ştiut fiind că în primele secole creştine, în această duminică, cei care aspirau să fie botezaţi mergeau cu toţii la episcop, ca să îi ceară să fie admişi la Taina Botezului şi să înveţe Simbolul de credinţă. Este o zi importantă, în cinstea ei împăraţii acordau graţieri. Floriile împreună cu praznicul Bunei Vestiri (dacă acesta nu cade în Săptămâna Mare) sunt sărbători în care se acordă dezlegare parţială pentru post, la peşte, vin şi untdelemn.

Încă din secolul al IV-lea, creştinii sărbătoreau Floriile într-un mod aparte, cu o procesiune după săvârşirea Sfintei Liturghii. Din 'Jurnalul de călătorie' al pelerinei apusene Egeria la Ierusalim avem câteva informaţii cu privire la această tradiţie. Toţi creştinii se adunau în jurul prânzului, pe la ora 13:00, şi mergeau împreună cu slujitorii şi episcopul cetăţii în procesiune pe Muntele Măslinilor, până la locul de unde Domnul S-a Înălţat la cer. De aici, în jurul orei 17:00, coborau către Sfânta Cetate, iar un alai de creştini, adulţi şi copii, mergând înaintea episcopului cu ramuri de finic şi de măslin, striga: 'Binecuvântat este Cel ce vine în Numele Domnului'. După ce ajungeau în cetate, intrau în Biserica Sfintei Învieri, unde săvârşeau slujba Vecerniei. Şi în zilele noastre se obişnuieşte ca, în Duminica Floriilor, credincioşii însoţiţi de preot să iasă în procesiune cu ramuri de salcie în mâini şi să se întoarcă în biserică, cântând troparul Intrării în Ierusalim a Domnului, care este acelaşi cu al Sâmbetei lui Lazăr: 'Învierea cea de obşte mai înainte de Patima Ta încredinţând-o, pe Lazăr din morţi l-ai sculat, Hristoase Dumnezeule. Pentru aceasta şi noi, ca pruncii, semnele biruinţei purtând, Ţie, Biruitorului morţii, strigăm: Osana Celui dintru înălţime! Bine eşti cuvântat, Cel ce vii întru numele Domnului'. (Articol publicat în ziarul „Lumina de Duminică” din data de 17 aprilie 2011)

Sursa: AGENŢIA DE ŞTIRI BASILICA

La mulţi ani celor care îşi sărbătoresc astăzi onomastica de Florii!

sâmbătă, 27 aprilie 2013

Bloguri faine şi interesante

Cinema Film
Pandhoraa
Florin Roşoga - Blog
Adi Hădean - Reţete fără secrete
Mirela Pete - Blog

HAIM - Falling (Official Video)

Never look back, never give up!



"Falling" (HAIM) - Versuri

I give into the moment like I'm standing at the edge (I know)
That no one's gonna turn me 'round
Just one more step, I could let go
Oh and in the middle,
I hear the voices and they're calling for me now (I know)
And nothing's gonna wake me now
Cause I'm a slave to the sound

And they're calling,
Don't stop, no, I'll never give up
And I'll never look back, just hold your head up
And if it gets rough, it's time to get rough
They keep saying
Don't stop, no one's ever enough
I'll never look back, never give up
And if it gets rough, it's time to get rough
But now I'm falling, falling, falling
Falling, falling, falling,
Falling, falling, falling, falling, oh

I look up and down,
And I can feel the eyes, they're watching us so closely oh
I'm trying not to make a sound
Cause I'll be found out somehow

So keep calling,
Don't stop, no, I'll never give up
And I'll never look back, just hold your head up
And if it gets rough, it's time to get rough
They keep saying
Don't stop, no one's ever enough
I'll never look back, never give up
And if it gets rough, it's time to get rough
But now I'm falling

Step into the fire feeling higher than the truth
(I’m falling)
I can feel the heat but I’m not burning
(But now I’m falling)
Feeling desire, feel the tired, hungry too
(I’m falling)
Feels like I’m falling, yeah
I can hear them calling

Step into the fire feeling higher than the truth
(I’m falling)
I can feel the heat but I’m not burning
(But now I’m falling)
Feeling desire, feel the tired, hungry too
(I’m falling)
Feels like I’m falling, yeah
I can hear them calling
(Now I’m falling)

falling, falling, falling
Falling, falling, falling,
Falling, Falling, falling, oh
Oh and now I'm falling

Falling, falling, falling
Falling, falling, falling,
Falling, falling, falling, oh

Falling, falling, falling, falling
Fall yeah
And now I'm falling
Falling, falling, falling, falling
Fall yeah
And now I'm falling

Into the fire feeling higher than the truth
(I’m falling)
I can feel the heat but I’m not burning
(But now I’m falling)
Feeling desire, feel the tired, hungry too
(I’m falling)
Feels like I’m falling, yeah
I can hear them calling for me
(Now I’m falling)

Into the fire feeling higher than the truth
(I’m falling)
I can feel the heat but I’m not burning
(But now I’m falling)
Feeling desire, feel the tired, hungry too
(I’m falling)
It Feels like I’m falling, yeah
I can hear them calling for me
(Now I’m falling)

Never look back, never give up
Never look back, never give up
Never look back, never give up
I'll never give up
I'll never give up
[x6]

vineri, 26 aprilie 2013

Balada chibritului (poezie de George Topîrceanu)



Balada chibritului

Locuiam într-o odaie
La al patrulea etaj,
Strada Universităţii,
Casă mare cu grilaj.

Casa asta, din păcate,
C-un proprietar bigot,
N-avea electricitate…
Dar încolo avea tot:

Scări, balcoane, coridoare
Şi - ca-n orice case mari,
Cu apartamente multe -
Fel de fel de locatari.

Într-un rînd, venind acasă,
Noaptea, de la cinema,
La parter, pe întuneric,
Aud paşi în urma mea.

Şi-o uşoară siluetă
Îmi vorbi abia şoptit:
“― Dacă nu sînt indiscretă,
Domnule, n-ai un chibrit ?”

O fi tânără? Frumoasă?
Doamnă măritată, sau…?
Fără multe marafeturi,
Scot chibritul şi i-l dau.

Urc apoi o scară-n fugă
Dar când trec prin coridor,
Drept în faţa mea o uşă
Se deschide-ncetişor.

Şi prin crăpătura uşii
Scoate capul blond, sburlit,
O duduie somnoroasă:
“― Domnule, n-ai un chibrit?”

Pe-asta o cunosc eu bine:
E frumoasă ca un paj,
O servesc la repezeală
Şi mai urc înc-un etaj.

Cînd, prin razele de luna
Ce treceau printr-o perdea,
Ce să vezi? O doamnă brună
Îmbrăcată-n pijama.

Este Ea! Chiar Ea! -
Femeia după care mă topesc
De vreo zece zile-ncoace
Şi nimica nu-ndrăznesc!

N-aveam încă cunoştinţă:
"Scuză-mă dacă-mi permit,
Soţul meu e dus de-acasă,
N-ai matale un chibrit?"

Un chibrit? Ce fericire,
Mai aveam vreo două-acum,
I-aş fi dat chiar patru dacă
Nu făceam risipă-n drum.

Altă scară, cea din urmă,
Pe culoar aud un zvon,
Ce-i? Un drac de fată-n casa,
Numa-n bluză şi jupon.

Ma opreşte cu sfială:
" ― De nu sînteţi prea grăbit,
Mă iertaţi de îndrăzneală,
V-aş ruga…" ― Ce? "― Un chibrit…"

Trebuia să-i dau că altfel
Asta-mi scoate vreun ponos,
Scotocesc prin buzunare,
De necaz le-ntorc pe dos:

"Am găsit o gămălie,
Doar atât, îmi pare rău,
Nu ştiu dacă s-o aprinde.
S-a aprins? Norocul tău!"

Cînd, în fine, ajuns-odată
În odaia mea: tablou!
O amică (are cheie)
M-aştepta ca pe-un erou:

"De trei ceasuri stau în beznă,
Zice, eşti nesuferit,
Sînt grozav de enervată,
Scoate fuga un chibrit."

Iar chibrit? Simţii că-mi sare
Ţandăra, curat pîrjol:
"Ce-s eu fabrică de fosfor?
Sînt regie? Monopol?

De când am intrat în casă
Tot chibrit, chibrit, chibrit,
Dracu` să vă ia pe toate,
Nu mai am, le-am isprăvit!"

poezie de George Topîrceanu

joi, 25 aprilie 2013

Cuvinte-cheie căutate pe Internet - 44

A venit vremea unei noi postări amuzante despre cuvintele-cheie căutate pe Internet.
Iată ce au căutat de fapt pe Google, Bing etc. internauţii care "au aterizat" pe blogul meu în ultima perioadă!

1. cantec care ies artificii din inima

2. nu va intelege

3. ay dont maci ai nou ai loviu

4. declansatorul de noroc

5. ne simtim bine cand suntem laudati

6. o poezie despre om pentru 3 ani

7. cantece curioase

8. compuneri despre ciocarlii scrise de ion

9. poze frumoase de profil

10. de ce se servesc torturile la zile speciale

11. poze cu doi care se tin de mana

12. metru de putere audio cu led-uri

13. tort deosebit de bun

14. tort englezesc cu ciocolata cu trei iezi

15. poze cu cristi pa

16. caut cunoscator leptop 3d

17. exchange centrul vechi non stop

18. hirofectorlataculcreierilor

19. sunt un prost

20. caine frumos la cel mai mic pret

21. cantecul trista este caprioara

22. flori de primavara gratis

23. la multi ani de la cristi

24. o poveste cu mine un ghepard

25. flori in copaci si pasari pe creanga de scos la imprimanta

26. poze cu maci rosii si pantofi

miercuri, 24 aprilie 2013

Sunrise Inc feat. Delia - Love me (VIDEOCLIP NOU)

Astăzi, Sunrise INC alături de una dintre cele mai bune voci din România, Delia, lansează oficial single-ul şi videoclipul „Love Me”.

Videoclipul este regizat de către Alex Ceauşu, iar filmările s-au desfăşurat în Spania, dar şi în România şi au durat şase zile.

Vizionare şi audiţie plăcute!

Sunrise Inc feat. Delia - Love me (OFFICIAL VIDEO)

Fotografii cu animale de companie şi proprietarii lor

Fotograful german Tobias Lang a realizat proiectul Your PET and YOU compus din portretele deosebite ale unor animale de companie şi ale proprietarilor acestora.
La studioul fotografic s-au prezentat în special persoane cu câini şi pisici, dar şi cu dihori, bufniţe, iguane sau tarantule.
















Okay, okay… this one isn’t exactly a “pet”.

Courtesy of PetaPixel

"Miercurea fără cuvinte" a început la Carmen.

marți, 23 aprilie 2013

VIDEO: 10 secole de muzică prezentate într-un clip de 4 minute. Pentatonix - Evolution of Music

Grupul a cappella Pentatonix ne ofera exemple ale celor mai populare piese si compozitii muzicale care au cucerit publicul incepand cu secolul XI si pana in prezent.

Din Pentatonix fac parte Mitch Grassi, Scott Hoying, Kristie Maldonado, absolventi ai liceului Martin, din Arlington, Texas, acompaniati de Avi Kaplan si Kevin Olusola.

Membrii grupului se bucura de popularitate din momentul in care a fost postat pe YouTube clipul intitulat "Evolution of Music". La doar cateva zile de la lansare, materialul a strans aproape 6 milioane de vizualizari.

Cvintetul isi incepe incursiunea in "istoria muzicii" cu "Salve Regina", continuand apoi cu "Canon in D" a lui Pachelbel si cu "Simfonia a cincea" compusa de Beethoven. Odata cu apropierea de zilele noastre, Pentatonix interpreteaza si piese mai cunoscute publicului larg, cum sunt cele ale lui M.C. Hammer, Gnarls Barkley sau Katy Perry.

Rezultatul este uimitor si merita urmarit! Enjoy!

Citeşte continuarea articolului pe site-ul MTV România!

Pentatonix - Evolution of Music by PTXofficial (YouTube)



We decided to do a medley of our favorite songs throughout history! It was definitely one of our most favorite projects to work on! We hope you enjoy the video! Please share it, and remember...watch with headphones!

11th century-
Salve Regina

1600s-
Canon in D - Pachelbel

1800s-
Symphony No. 5 - Beethoven

1910s-
Danny Boy - Frederic Weatherly

1920s-
Old Man River - Jerome Kern & Oscar Hammerstein II

1930s-
Minnie The Moocher - Cab Calloway

1940s-
Boogie Woogie Bugle Boy - The Andrew Sisters

1950s-
I Walk The Line - Johnny Cash
La Bamba - Ritchie Valens

1960s-
Stand By Me - Ben E King
Barbara Ann - Beach Boys
I Want To Hold Your Hand - The Beatles
Respect - Aretha Franklin

1970s-
ABC - Jackson 5
Bohemian Rhapsody - Queen

1980s-
Celebration - Kool & The Gang
Don't Stop Believin' - Journey
Thriller - Michael Jackson

1990s-
Can't Touch This - MC Hammer
...Baby One More Time - Britney Spears
Say My Name - Destiny's Child
I Want It That Way - The Backstreet Boys

2000s
Hey Ya! - Outkast
Drop it Like Its Hot - Snoop Dogg
Crazy - Gnarls Barkley
Hips Don't Lie - Shakira
Single Ladies - Beyoncé
I Kissed A Girl - Katy Perry
Bad Romance - Lady Gaga
I Gotta Feelin - Black Eyed Peas

2010s-
Baby - Justin Bieber
We Found Love - Rihanna
Some Nights - Fun.
Somebody That I Used To Know - Gotye
Gangnam Style - Psy
Call Me Maybe - Carly Rae Jepsen

Arrangement by Pentatonix and Ben Bram

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe
Sfântul Mare Mucenic Gheorghe este un sfânt martir, sărbătorit de aproape toate Bisericile tradiţionale, de obicei, la 23 aprilie. Patron al unui număr de ţări, regiuni şi oraşe, Sfântul Gheorghe este de asemenea ocrotitorul Moldovei. Sfântul Mare Mucenic Gheorghe/George s-a născut în Capadocia, într-o familie creştină, şi a trăit în timpul domniei împăratului Diocleţian. Mai multe date nu se cunosc cu certitudine, neexistând nici un document al epocii, care să conţină date despre viaţa sa. Ceea ce se ştie despre el a fost scris ulterior.

S-a înrolat în armata romană şi, parcurgând ierarhia militară, Sf. Gheorghe s-a făcut remarcat prin faptele de arme. În ciuda decretului împotriva creştinilor, emis de Diocleţian în 303, Sf. Gheorghe a ales să-şi mărturisească public credinţa creştină. Din ordin imperial, sfântul a fost întemniţat şi supus torturii pentru a-şi renega credinţa. Loviri cu suliţa, lespezile de piatră aşezate pe piept, trasul pe roată, groapa cu var, încălţămintea cu cuie, băutura otrăvită, bătaia cu vâna de bou şi toate celelalte torturi nu au reuşit să-l facă să renunţe la credinţa sa.

Martorii suferinţelor Sfântului Gheorghe, uimiţi de puterea sa de a rezista la durere, au renunţat la credinţa în zeităţi păgâne, îmbrăţişând creştinismul. O dovadă a sfinţeniei sale o reprezintă o minune săvârşită de Sf. Gheorghe în timpul întemniţării sale. Atingând trupul unui deţinut mort din celula sa, acesta a înviat, convingând-o astfel chiar pe împărăteasa Alexandra, soţia lui Diocleţian, să se creştineze. Întrucât Sf. Gheorghe a respins oferta împăratului de a-i acorda înalte onoruri în schimbul renunţării la creştinism, Diocleţian a ordonat omorârea prin decapitare a Sf. Gheorghe şi a soţiei sale.

În conştiinţa populară românească, Sf. Gheorghe este unul dintre cei mai prezenţi sfinţi, numeroase biserici purtând hramul său. Există numeroase oraşe în România care poartă numele Sfântului Gheorghe şi chiar unul dintre cele trei braţe ale Dunării este denumit astfel. Imaginea Sf. Gheorghe ucigând balaurul este prezentă şi pe steagul Moldovei medievale trimis de Ştefan cel Mare la Mănăstirea Zografu de la Muntele Athos.

Sf. Gheorghe este de asemenea ocrotitorul Armatei Române (a cărei zi, 23 aprilie, coincide cu sărbătorirea sfântului). Este totodată patronul Angliei, al Georgiei şi al Moscovei. În Lituania, Sf. Gheorghe este venerat ca protector al animalelor, iar în unele regiuni ale Spaniei ziua sfântului se serbează cu mese bogate şi cu daruri.

Sursa: AGENŢIA DE ŞTIRI BASILICA

La mulţi ani celor care îşi sărbătoresc onomastica de Sfântul Gheorghe!

luni, 22 aprilie 2013

Andra - Inevitabil va fi bine (VIDEOCLIP NOU)

Inevitabil
ANDRA - Inevitabil va fi bine
Andra a lansat astăzi oficial noul videoclip, pentru melodia "Inevitabil va fi bine" la emisiunea Happy Hour de la Pro TV.
Piesa face parte din albumul cu acelaşi nume care va apărea după 20 mai.

Vizionare şi audiţie plăcute!

Andra - Inevitabil va fi bine (Official Video HD)



Muzica: Marius Moga, Ciprian Alexandru
Text: Marius Moga, Marius Ivancea

(C) & (P) MediaPro Music Entertainment 2013

Sursa foto: AndraMusic (Facebook)

duminică, 21 aprilie 2013

Expunere de motive (poezie de George Topîrceanu)

Expunere de motive

Pentru ce n-am concurat niciodată la premiile Academiei.

Întâi, fiindcă mi-a fost lene...
Al doilea, nu-s modernist
Sentimental ca Demostene
Şi nici ca Blaga - futurist...

Al treilea, mi-e imposibil:
Eu dezaprob şi versul şchiop
Şi orice premiu divizibil...
Al patrulea - sunt mizantrop.

Al cincilea, din fudulie...
Al şaselea, fiindcă n-am
Încredere-n Academie
Şi nici la cine s-o reclam...

Al şaptelea, - mi-a fost ruşine...
Al optulea, n-aveam nici eu
Părere bună despre mine...
Al nouălea, îmi vine greu

Să mă prezint cu opu-n mână
Pe la iluştrii mei confraţi
Din Academia Română,
Să zic: "E bun - mi-l premiaţi?..."

Al zecelea, nu pot admite
Să fiu învins la handicap -
Şi când m-ar scoate din sărite
Le-aş da, pardon, cu opu-n cap!

Al unsprezecelea, - valuta
Reduce-o parte din talent.
Când mia face azi cât suta,
Ori dai un spor echivalent,

Ori tragi oblonul la fereastră...
Şi-al doisprezecelea - nu pot,
Fiindcă printre dumneavoastră
E unul cârn şi idiot...

poezie de George Topîrceanu

sâmbătă, 20 aprilie 2013

Caro Emerald - Tangled Up (Official Video)

Cântecul "Tangled Up" interpretat de Caro Emerald face parte din albumul "The Shocking Miss Emerald" care va fi lansat în luna mai.

Vizionare şi audiţie plăcute!

vineri, 19 aprilie 2013

Cum deosebiţi mierea naturală de cea falsificată



Mierea, un aliment-minune, este deseori falsificata de escrocii care se gandesc la profit si nu la sanatatea oamenilor. Mierea contrafacuta ne face mai mult rau decat bine.

Exista mai multe metode prin care putem sa ne dam seama, la prima vedere, daca ce vrem sa cumparam este o miere de calitate.
Apicultorii ne sfatuiesc sa aplicam testul bolului de aer. Daca mierea este 100% naturala, in momentul in care intoarcem borcanul cu capul in jos, in interior se formeaza un bol de aer, asemanator cu un glob.

Citeşte continuarea articolului pe stirileprotv.ro!

Mintenaş! (poezie de Ion Pribeagu)

Mintenaş!

Soarele aprins şi roşu
S-a-mbrăcat într-o tartană
Şi-a încins c-un brîu de aur
Toată zarea ardeleană.

Din grădini uitate, pomii
Îşi resfrîng noian de ramuri
Peste case mici şi albe
Cu ghivece pe la geamuri.

Pe întinsele ogoare
Trece-alene un păstor
Cu o turmă de mioare
Şi-un dulău în urma lor.

Şi-a purces Tîţoc Mînjoală
Cu Vlăduţ, înspre oraş
Să-şi mai ieie cîte-o ţoală
Pentru iarnă, mintenaş.

Cam slăbuţ e băieţaşul,
Dar voinic şi trăncălău
Şi dintre copii nu-i altul
Mai mintos în Besfalău.

Ştie carte, o grămadă,
Cum şi cîntece, buluc,
Şi-a învăţat pe dinafară
Trei balade de Coşbuc.

Cum treceau de dimineaţă
Pe cărarea din prisacă,
Lîngă-o palmă de verdeaţă
Au văzut păscînd o vacă.

- Ia să-mi spui, tătucă dragă –
Zice Vlad, mirărei prada –
Ce dihanie e asta,
Cu picere şi cu coadă?

- Apăi, nu te uiţi, odraslă,
Că-i o vacă a nu ştiu cui?
Şi să-ţi intre în cap că vaca
Este soaţa boului !

- Cum, şi boii se însoară?
A întrebat Vlad trufaş –
Şi-a răspuns Tîţoc Mînjoală:
- Numai boii, mintenaş!

poezie satirică de Ion Pribeagu


Ion Pribeagu (n. 27 octombrie 1887 Sulița, județul Botoșani - d. 1971, Tel Aviv, Israel) a fost pseudonimul literar al lui Isac Lazarovici, poet și umorist evreu originar din România. Până să se hotărască la pseudonimul literar de Ion Pribeagu, care l-a consacrat, a început prin a-și anagrama prenumele și a folosit primul pseudonim: Sachi Disperatu. Au urmat apoi alte pseudonime: Ion Palavră, Ivan Turbincă, Ion Vraiște, Vasile Ispravă, Vasile Găină.

A scris foarte mult în viața lui: piese, reviste, cronici și în proză, dar mai ales în versuri. Ca poet și umorist, a fost deseori tentat să scrie mai libertin, așa cum au făcut la vremea lor Creangă, Alecsandri și alții. A scris mult "pentru sertar", iar aceste realizări le ținea numai pentru el, strânse într-un dosar și ferite de priviri indiscrete. Rareori citea ceva conspirativ" vreunui prieten bun. În decursul a peste 60 de ani de activitate fecundă, a publicat aproape tot ce a realizat, în afară de aceste creații intitulate chiar de el "impertinente". În ultimii ani a intenționat să le publice, dar i-a lipsit curajul. Conștiinciozitatea și etica lui profesională nu l-au lăsat să depășească o anumită limită în relațiile lui cu cititorul.

În perioada 1939 - 1944 a scris textele umoristice pentru spectacolele lui Constantin Tănase. Este autorul versurilor cunoscutei melodii „Zaraza”.

În vremea lui Gheorghe Gheorghiu-Dej a emigrat în Israel, unde a continuat să scrie poezie umoristică în limba română în "Cronica rimată" a cotidianului "Viața Noastră" din Tel Aviv și a fost autorul a câtorva spectacole de revistă.

joi, 18 aprilie 2013

Simon şi Garfunkel - El Condor Pasa. Cover-ul zilei - 40

Paul Simon and Art Garfunkel
"El Cóndor Pasa" este un cântec compus de Daniel Alomía Robles în anul 1913 inspirat din folclorul andin peruan.
Este probabil cel mai cunoscut cântec peruan din toate timpurile datorită cover-ului lansat în anul 1970 de către Simon şi Garfunkel, intitulat "El Condor Pasa (If I Could)", care face parte din albumul "Bridge Over Troubled Water."

Paul Simon a ascultat iniţial versiunea "Paso Del Condor" a lui Jorge Milchberg şi a compus ulterior versuri noi pentru această melodie. Jorge Milchberg era la vremea respectivă liderul formaţiei Urubamba, cunoscută apoi sub denumirea de Los Incas.

Los Incas - El Condor Pasa (1963)



Simon and Garfunkel - El Condor Pasa (1970)



Au înregistrat şi interpretat de-a lungul timpului versiuni ale acestei melodii printre alţii formaţia olandeză BZN sau marele Gheorghe Zamfir.

BZN - El Condor Pasa (live)



Gheorghe Zamfir - El Condor Pasa (Live Sala Palatului, Bucureşti 2012)



Photo License: Some rights reserved by Monosnaps

miercuri, 17 aprilie 2013

Cuşti moderne pentru câini. Fotografii amuzante

Şi câinii au nevoie de confort, nu-i aşa?

Happy WW!










Miercurea fără cuvinte a început la Carmen.

Poate vrei să-l vezi şi pe cel mai mic câine din lume (click pe link!).

marți, 16 aprilie 2013

VIDEO: Poesis - Năluca. Cel mai bun folk la On Air Music Awards 2013!

Aseară, s-au decernat premiile On Air Music Awards în cadrul galei organizate la Teatrul Naţional din Bucureşti.

Grupul Poesis a câştigat trofeul la categoria "Cel mai bun folk" cu melodia "Năluca", piesă care face parte din albumul "Creanga de Aur" lansat în anul 2012.

Felicitări, Marius Baţu şi Eugen Baboi!

POESIS - Năluca



Felicitări tuturor câştigătorilor primei ediţii On Air Music Awards!

CEL MAI BUN POP-ROCK

Castigator: CAT DE DEPARTE – HOLOGRAF

CEL MAI BUN DANCE

Castigator: K-BOOM – CRBL feat. HELEN

CEL MAI BUN HIP-HOP

Castigator: SOPHIE – MAXIMILIAN

CEL MAI BUN ROCK ALTERNATIV

Castigator: SPNZRTR – ROBIN AND THE BACKSTABBERS

CEL MAI BUN VIDEOCLIP

Castigator: SMILEY – DEAD MAN WALKING

Regia: BARNA NEMETHI & VLAD FENESAN

CEA MAI BUNA VOCE FEMININA

Castigator: LOREDANA

CEA MAI BUNA VOCE MASCULINA

Castigator: DAN BITTMAN

CEL MAI BUN LIVE

Castigator: LOREDANA

CEL MAI BUN AMBASADOR MUZICAL

Castigator: INNA

CEL MAI BUN TEXT IN LIMBA ROMANA

Castigator: PRINTRE LUPI – ZOIA ALECU

CEL MAI BUN FOLK

Castigator: NALUCA – POESIS

CEL MAI BUN DEBUT

Castigator: K LA METEO – WHAT’S UP feat ANDRA

PROMOTERUL ANULUI

Castigator: EMAGIC

CEL MAI BUN COMPOZITOR

Castigator: MARIUS MOGA pentru piesele: K-Boom (interpret: CRBL feat. Helen); K la meteo (interpret: What’s Up feat. Andra); Electronic Symphony (interpret: Luke, Demoga feat. Liviu Teodorescu); Petre (interpret: CRBL feat. Adda)

CASA DE PRODUCTIE A ANULUI

CAT MUSIC

CEL MAI CAUTAT ARTIST PE GOOGLE

LALA BAND

CEL MAI VIZUALIZAT VIDEOCLIP PE YOUTUBE

CAI VERZI PE PERETI – SMILEY, ALEX VELEA & DON BAXTER

PREMIU SPECIAL

LALA BAND

PREMIUL PENTRU INTREAGA ACTIVITATE

AUREL MITRAN

PREMIUL ARTISTUL ANULUI

ROBIN AND THE BACKSTABBERS

luni, 15 aprilie 2013

Hi-Q a lansat videoclipul melodiei "Luni" la On Air Music Awards

Trupa de muzică pop Hi-Q a lansat astăzi videoclipul oficial pentru piesa "Luni" la Gala On Air Music Awards de la Teatrul Naţional din Bucureşti, eveniment ce premiază cei mai buni artişti şi reprezentanţi ai industriei muzicale româneşti.

Noul videoclip al grupului Hi-Q, pentru melodia "Luni", a fost postat acum câteva minute şi pe YouTube.

Luni
Hi-Q - "Luni"


Dana, Mihai şi Florin sunt trei aviatori care se trezesc de dimineaţă şi se mobilizează cu greu. Animaţi, fiecare, de câte o bucurie personală, ei transformă iritarea, lenea şi oboseala în bucurie, energie şi curaj.

Piesa, compusă de Liviu Teodorescu, Marius Moga şi Ionut Vasilache, cu textul semnat de Ada Moldovan alături de Marius Moga, va fi interpretată în premiera la On Air Music Awards şi va fi ilustrată cu videoclipul realizat de către echipa Ceva de Vis, în regia lui Valentin Narcis Sturzu.

Trupa Hi-Q a lansat până acum 8 albume şi 26 videoclipuri. Hituri precum “Totul va fi bine”, “Gaşca mea”, “Razna”, “Bună dimineaţa” şi “Dor de tine, dor de noi” au stat mulţi ani în topurile muzicale din România.

Sursa: FlorinGrozea.com / (CC) BY-SA 3.0 2013 Florin Grozea / Comunicat de presă, 9 aprilie 2013
Foto: Bogdan Moldovan

duminică, 14 aprilie 2013

Om cinstit (poezie de Ion Pribeagu)

Motto:
În această lume slută
Un strop de umor ajută!


Ion Pribeagu (1887 - 1971)

OM CINSTIT

În expres, un tânăr, Iane,
Mai acum o săptămână,
Voiaja c-o cuconiţă
Mai frumoasă ca o zână.

Grecul, admirându-i chipul
Feciorelnic şi cosiţa,
N-a răbdat ca să nu-i spuie:
- Ce frumoasă eşti, coniţă!

Lei o mie-aş da acuma
Dacă m-ai lăsa agale
Să pui mâna, doar o clipă
Pe pulpiţa dumitale.

Zâna, roşie ca focul
Şi cu buze-nsângerate,
A răspuns: - Nu ţi-e ruşine?
Vai de mine, nu se poate!

- Nu e nimeni, cuconiţă,
Să te vadă, să te ştie;
Cum ai ridicat rochiţa
Ş-am pus mâna, iei o mie!

Zâna, strânsă-n faldul rochii,
Se mlădie ştrengăreşte
Şi îi face semn cu ochii
Că primeşte, că primeşte.

Grecul e robit de farmec,
Fiindcă zâna, foarte fin,
A săltat în sus rochiţa
Puţintel, câte puţin...

Pulpe roze vede Iane
Cum în lume multe nu-s:
Durde, dulci şi dolofane;
- Ah, puţin mai sus, mai sus!

- Gata, îi vorbeşte zâna,
Rochia-i peste sânii mei;
Hai degrabă, pune mâna,
Pune mâna unde vrei!

- Nu, nu, nu! răspunse Iane,
C-a rămas perplexă zâna;
Grecul om cinstit rămâne:
N-are bani, nu pune mâna!

poezie satirică de Ion Pribeagu

sâmbătă, 13 aprilie 2013

Melodii româneşti de dragoste - 18. Ochii tăi (2)

Keo - În ochii tăi (Official Video)



Elena Cârstea - Ochii tăi (audio)


Lansare album "Best of Elena Carstea", 11 Decembrie 2009.
Album produs de Ovo Music.Cora Pantelimon - Galeria Esplanada, filmare amator Fan Club Ovidiu Komornyik)

Raoul - În ochii tăi (official audio)



Krypton - Am crezut în ochii tăi (audio - 1990)



Adrian Daminescu - Ochii tăi (video)



Poate vrei să vezi şi Melodii româneşti de dragoste - 6. Ochii tăi (click!).

joi, 11 aprilie 2013

Rod Stewart - She Makes Me Happy (VIDEOCLIP NOU)

Rod Stewart
Rod Stewart a lansat astăzi videoclipul oficial pentru piesa "She Makes Me Happy". Această melodie face parte din noul album "Time" care va apărea în luna mai.

"Time" este primul album cu piese noi lansat după o pauză de 20 de ani. Versurile pentru 11 dintre cele 12 piese incluse pe acest disc sunt compuse de Rod Stewart.

Rod Stewart - She Makes Me Happy (Official Video)



Sursa foto: Wikipedia / Creative Commons License

Un câine Ciobănesc German vrea să prindă mingea de baseball pe care o vede la televizor

Şi televizoarele cu o imagine foarte bună pot crea încurcături... Uneori, câinii fac confuzii precum acest Ciobănesc German din filmuleţ, care vrea să prindă mingea de baseball pe care o vede la televizor.

miercuri, 10 aprilie 2013

Fotografii din Thailanda. Insulele Phi Phi

Insulele Phi Phi se află în Thailanda. Primele două insule ca mărime sunt Ko Phi Phi Don şi Ko Phi Phi Lee. "Ko" înseamnă "insulă" în limba thailandeză.
În Ko Phi Phi Lee (Ko Phi Phi Leh) s-a filmat pelicula "The Beach" (2000) în care a jucat Leonardo DiCaprio.


Photo License: Some rights reserved by Ramy Alaa (Flickr)


Ko Phi Phi after sunset, as seen from the Viewpoint
Source: Wikipedia / Creative Commons License


Longtail boat
Photo made by Kalervo Kinnunen / Source: Wikipedia / Creative Commons License


Photo License: Some rights reserved by Qsimple (Flickr)


Photo License: Some rights reserved by Qsimple (Flickr)

Miercurea fără cuvinte a început la Carmen.

VUNK - DOI SOMNAMBULI (VIDEOCLIP NOU)

Vunk
Trupa Vunk a lansat în această dimineaţă pe YouTube videoclipul oficial pentru melodia "Doi somnambuli". Regizorii clipului sunt doi fotografi: Edward Aninaru (pentru echipa de producţie din Los Angeles) şi Vali Bărbulescu (pentru echipa de producţie din Bucureşti). Videoclipul a fost filmat la Los Angeles şi Bucureşti, iar piesa este inspirată dintr-o poveste reală.

VUNK - Doi somnambuli (Official Video)



Sursa foto: Trupa Vunk (Facebook)

marți, 9 aprilie 2013

Ellie White - Un actor grăbit (Laura Stoica Tribute). Cover-ul zilei (39)

Ellie White - Un actor grăbit (Laura Stoica Tribute)
"Un actor grăbit" este un cântec compus de Bogdan Cristinoiu, versurile fiind scrise de Andreea Andrei. Laura Stoica a interpretat în premieră această piesă în anul 1991. În acel an, Laura Stoica a fost declarată cea bună solistă pop-rock din România, iar "Un actor grăbit" a fost desemnată melodia anului.

Ellie White a lansat ieri pe YouTube un cover al acestui cântec, aducându-i un omagiu regretatei Laura Stoica.

În afară de cariera solo, Elena Băltăgan (nume de scenă Ellie White) a făcut parte din grupul de muzică dance DJ PROJECT din anul 2003 până în anul 2009.

Laura Stoica - "Un actor grăbit"



"Festivalul international Cerbul de aur", editia a -V-a, 1992, Gala Laureatilor. Sectiunea debut discografic- premiul I - Laura Stoica (Romania).
de la arhiva TVR (YouTube)

Ellie White - Un actor grăbit (Laura Stoica Tribute)



Poate vrei să vezi şi Flashmob pentru Laura Stoica în Centrul Vechi al Capitalei.

Sursa foto: www.facebook.com/EllieWhiteMusic (Ellie White - Facebook)

luni, 8 aprilie 2013

O bunică a sărit cu paraşuta la vârsta de 90 de ani

Marion Stangler a sărit cu paraşuta când a împlinit 90 de ani
Marion Stangler din Alabama, SUA, a efectuat un salt cu paraşuta chiar de ziua ei, la împlinirea vârstei de nouăzeci de ani. Bunicuţa ar fi vrut să sară cu paraşuta la aniversarea vârstei de optzeci de ani, dar a intervenit altceva. În această aventură, Marion Stangler a fost însoţită de cei doi fii.

Granny marks 90th birthday with a skydive



A 90-year-old grandmother from Alabama showed it is never too late to be adventurous by celebrating her birthday with a skydive.
Marion Stangler wanted to do this for her 80th birthday, but something else came up.
Ten years later, she decided there was no time to waste. - BBCWorldExclusive

duminică, 7 aprilie 2013

In Memoriam Amza Pellea



Astăzi, Amza Pellea, unul dintre cei mai mari actori români de teatru şi film, ar fi împlinit 82 de ani.

Amza Pellea în dialog cu Tudor Vornicu



Interviu realizat de Tudor Vornicu cu Amza Pellea, în anul 1981, pentru emisiunea "La sfârșit de săptămână". Imagini memorabile din arhiva TVR, în care Amza Pellea ne spune cum s-a născut "Nea Mărin". - TVRcanaluloficial

Să râdem cu Amza Pellea



Tudor Gheorghe - Nea Mărine



Interviu Sergiu Nicolaescu despre "Nea Mărin Miliardar"



Interviu realizat de ziarul "Adevărul" cu Sergiu Nicolaescu despre filmul "Nea Mărin Miliardar". - Adevarul2008

După opinia mea, "Nea Mărin miliardar" este cel mai bun film românesc de comedie.



Cinemateca Românească organizată de Institutul Cultural Român de la Londra îi dedică luna aprilie marelui actor Amza Pellea (cronicaromana.ro). Vor fi proiectate patru filme, dintre care trei au regia semnată de Sergiu Nicolaescu: "Atunci i-am condamnat pe toţi la moarte", "Mihai Viteazul" şi "Nea Mărin miliardar". Al patrulea este filmul "Duios Anastasia trecea" regizat de Alexandru Tatos.

"Timpul şterge... Da, dar el ştie să păstreze - ca nimeni altul - ceea ce nu trebuie pierdut..." - Amza Pellea

sâmbătă, 6 aprilie 2013

Elvis Presley - Blue Suede Shoes. Cover-ul zilei (38)



"Blue Suede Shoes" este un cântec care a fost compus şi înregistrat în premieră de Carl Perkins în anul 1955. Este una din primele înregistrări de muzică rockabilly (rock and roll) şi conţine elemente de blues, country şi pop.

Au mai interpretat versiuni ale acestei melodii printre mulţi alţii Elvis Presley, Buddy Holly sau Eddie Cochran.

Carl Perkins - Blue Suede Shoes



Elvis Presley - Blue Suede Shoes

vineri, 5 aprilie 2013

Agnetha Fältskog (ABBA). Aniversarea zilei

Agnetha Fältskog
Celebra cântăreaţă suedeză Agnetha Fältskog, membră a grupului ABBA, îşi aniversează astăzi ziua de naştere, împlineşte şaizeci şi trei de ani.
Agnetha va lansa un nou album solo, intitulat "A", pe 13 mai. Din acest album face parte şi melodia "When You Really Loved Someone" care a fost lansată luna trecută pe YouTube.

Agnetha Fältskog - When You Really Loved Someone



AGNETHA FÄLTSKOG - If I ever thought you'd change your mind (Official video)



AGNETHA FÄLTSKOG - Walk in the room (Official video)



Abba - The Winner Takes It All



"În căutarea perfecţiunii există riscul de a te schimba prea mult." - Agnetha Fältskog

joi, 4 aprilie 2013

Test la Geografie - "Munţii Apuseni"

Aylin - Chemistry. VIDEOCLIP NOU

Aylin
Aylin Cadîr a lansat astăzi videoclipul oficial pentru melodia "Chemistry", interpretată alături de formaţia The Lucky Charms. "Chemistry" va fi al doilea single din viitorul album de muzică jazz-pop al lui Aylin, "Cloud".

Aylin - Chemistry [Official Video]



Sursa foto: Aylin Cadir - Facebook

Cuvinte-cheie căutate pe Internet - 43



A venit vremea unui nou episod despre căutările amuzante pe Internet cu ajutorul lui Google, Bing etc. Selecţia cuvintelor-cheie din ultima perioadă, din statisticile Blogger, datorită cărora au ajuns aici majoritatea vizitatorilor blogului meu, este prezentată mai jos.

1. fabule posibil de scos la printer

2. soarece cangur cu coada de leu

3. fara iubire apusul de soare e mort pe bune

4. cainilor le e frica de pisici

5. cine este ocrotitorul betivilor

6. ce bem la barcelona

7. chitara fara fir da roc dar adevarata

8. tort capra cu trei iezi

9. ati cumparat calut pentru catalina

10. jocuri logice cu raci si scoici

11. scrie in chineza numerele de la 1 la 10

12. pozele castigatoare de nunta

13. cuib de viespe cu mac

14, propozitii cu borcanul cu gem

15. cautare despre ion

16. cum se scrie lup in japoneza?

17. poze de profil frumoase

18. globuri care se rotesc singure

19. fotografii pentru curiosi

20. cum se zice relaxare in engleza

21. cea mai batrana floare din lume

miercuri, 3 aprilie 2013

Fotografii din Antigua

Antigua şi Barbuda este o ţară insulară localizată în estul Mării Caraibelor la limita cu Oceanul Atlantic.


English Harbor in Antigua
Photo License: Some rights reserved by CJ Sugg (Flickr)


Dickenson Bay Beach in Antigua
Photo made by Paul Kowalow / Creative Commons License / Wikipedia


Sailing in Antigua
Photo made by Calyponte / Creative Commons License / Wikipedia


Sunset in St. John's harbour, Antigua
Photo made by Calyponte / Creative Commons License / Wikipedia


Antigua Sunset
Some rights reserved by David Stanley (Flickr)


Laughing Gull
Some rights reserved by David Stanley (Flickr)

Miercurea fără cuvinte a început la Carmen.

Poate vrei să vezi şi Fotografii amuzante cu animale curioase.