sâmbătă, 2 iulie 2011

Blog gratuit până trebuie plătit

Creează un blog! E gratis! Mi-am făcut blog, am apelat la Blogger. La început am postat poze cu ajutorul codului HTML, apoi "m-am şmecherit", am început să le copiez. Până am văzut ieri problema pe care a avut-o Carmen care nu mai putea să posteze fotografii pe blogul ei decât dacă plătea spaţiul aferent acestora. Cică nu-i permitea albumul Picasa, nu ştiu ce spaţiu a depăşit şi aşa mai departe. A reuşit cu ajutorul prietenilor bloggeri ca să rezolve acest impediment. Mai multe amănunte găsiţi pe blogul "Între vis şi realitate". Citiţi acolo cu atenţie pentru că vă este de folos!
Astfel m-am gândit ieri să mă uit pentru prima dată pe albumul Picasa. Habar n-aveam că toate fotografiile copiate şi postate pe blog apar automat şi în acest album. Am răsuflat uşurat, n-am ocupat decât 0,4% din spaţiul disponibil. Da, dar în album apar şi copii ale unor fotografii postate pe blog. De exemplu, dacă copiez o poză şi o postez pe blog, în album pot apărea 3 copii ale pozei respective care automat ocupă spaţiu în albumu' lu' Peşte!

Am şters urgent din Picasa câteva copii care erau în plus, dar s-a şters automat şi o poză de la o postare mai veche. Am rezolvat-o azi şi am repus-o în drepturi. :))

Acum stau şi mă gândesc... Dacă tot trebuie să plătesc la un moment dat pentru a posta fotografii pe blog, care este diferenţa între un domeniu privat şi unul gratuit?


37 de comentarii:

  1. Muta blogul pe wordpress ... deocamdata este gratis :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Bun venit pe aici, Theodora!

    Deocamdata n-am probleme cu blogul. Si in Wordpress daca depasesti spatiul alocat pozelor trebuie sa platesti, parca asa am citit undeva. Dar Wordpressul are un spatiu mare pentru fotografii.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce prostie... ori e gratis, ori e cu bani ?

    RăspundețiȘtergere
  4. PS: eu cred ca am peste 1000 de poze :)) prin albumul ala picasa : )) dar cum vad cat spatiu e ocupat?

    RăspundețiȘtergere
  5. PS: acum ma uitat mai bine am in jur de 7-800 :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Monica, cand incarci o poza ca sa o postezi pe blog, scrie acolo cat spatiu ai disponibil.

    RăspundețiȘtergere
  7. Si in Picasa daca te uiti o sa vezi ca iti arata ce spatiu e disponibil. Dupa ce se ocupa spatiul trebuie sa faci o inginerie ca sa poti posta poze in continuare. Altfel platesti. :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Numai cand incarci poza pe blog iti arata spatiul disponibil. :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Bine! :D Ma uit acusi:*:X Mersi>:D<

    RăspundețiȘtergere
  10. In curand nu va mai fi gratis nimic.

    RăspundețiȘtergere
  11. Pai si acum platesti daca spatiu-l depasesti! :))

    RăspundețiȘtergere
  12. Gratis pentru o perioada, pentru a atrage. Nu este normal? :))

    RăspundețiȘtergere
  13. Nimic nu e gratuit in lumea asta, se pare...

    RăspundețiȘtergere
  14. Shayna, sa vedem cat mai tine gratuitatea asta. :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Un sfat: Cumpara-ti un domeniu. :))

    RăspundețiȘtergere
  16. Acum câtiva ani mi-am facut un cont Picasa dar n-am pus nimic în el. Dupa un timp m-am uitat din nou si aveam o multime de poze, majoritatea în mai multe exemplare. Am facut "curatenie", adica am sters copiile si m-am trezit cu aproape toate pozele de pe blog sterse. Nici acum nu pricep de ce daca pun o poza pe blog acolo apar mai multe copii. E adevarat ca nici nu mi-am pierdut vremea ca sa aflu... Probabil când o sa patesc si eu ce a patit Carmen o sa ma intereseze...

    RăspundețiȘtergere
  17. Shaman, m-am gandit si la asta, dar nu sunt hotarat inca.

    Dan, trebuie copiat codul HTML si inserat. Asa faceam eu inainte si nu apareau pozele in albumul Picasa. Acum am vazut pe blogul lui Carmen ca si asta e una din solutii.

    RăspundețiȘtergere
  18. Cristi , nu este musai să foloseşti Picassa . Poţi folosi un terţ site şi să incarci pozele în blog de la adresa indicată si atunci Picassa nu va mai fi incărcat cu acele poze.
    Când vei vrea să mai ştergi poze din Picassa ţine cont că unele sunt dubluri care se datorează faptului că ai apăsat de două ori Publicaţi Postarea , care are loc mai ales atunci când faci un upgrade unei postari sau când modifici ceva după ce deja ai publicat-o . Ca să ştergi dublurile deschide-le pe ambele şi o ştergi pe cea cu cele mai putine vizualizări care de obicei sunt foarte apropiate de 1 .Acea poză nu mai este în blog şi o poţi şterge făra probleme .

    RăspundețiȘtergere
  19. Sorin, eu cand copiez poze de pe net, ele apar automat in Picasa. Habar n-am avut de chestia asta pana cand am vazut problema lui Carmen.

    Multumesc frumos pentru sfaturi!

    RăspundețiȘtergere
  20. multumesc pentru informatii Cristi...interesant...

    RăspundețiȘtergere
  21. Cu placere, Maria. Pe blogul lui Carmen afli mai multe detalii despre chestia asta.

    RăspundețiȘtergere
  22. Pai voi ce ati vrea.... spatiu nelimitat moca/pomana ?

    Ganditiva ca sunt cu miile ca voi...

    RăspundețiȘtergere
  23. Am citit cateva comentarii de pe blogul lui Carmen si vazusem ca solutia sa finalizat fiind sa iti faci mai multe conturi de Gmail...:)) nu este deloc o solutie eu am avut 4 conturi de Gmail 3 dintre ele full ca sa ma trezesc mai tarziu ca nu mai am conturile 2 din ele mi-au fost sterse de Domnul Google.
    Deci google stie mai bn ca voi ce faceti nu aveti cum sa al prostiti facanduva mai multe conturi vede de pe ce IP Tara Oras etc. intrati.
    Cititi comntariul pe care l-am lasat pe blogul lui Carmen si veti gasi o solutie cu adevarat.

    http://vis-si-realitate-2.blogspot.com/2011/06/ajutoooor.html#comment-form

    Stocare online gratuita 50 GB oferita de serviciul cloud ADrive.
    Este vorba de ADrive care ofera inca din varianta gratuita 50 GB de spatiu pe serverele lor organizate intr-o structura de tip cloud, intr-un cuvant siguranta.
    ADrive se diferentiaza de celelalte servicii de pe piata prin spatiul deosebit de generos oferit gratuit, 50 Giga, cel mai incapator pana acum era SkyDrive cu 30 Giga.
    Interfata online este simpla si destul de intuitiva, pe ici pe colo avem si cateva linkuri de indrumare in caz ca ne “ratacim”.
    Pentru a va bucura de interfata mai frumoasa si ofertanta trebuie sa aveti instalat Java Runtime Enviroment, se poate si fara insa o sa aveti o interfata mai saracacioasa pentru upload si download.
    Sper sa gasiti folositor acest serviciu, mai ales ca este gratuit (free, moca, fara bani), ce se ceri mai mult, 50 GB stocare online gratuita, pomana curata, sunt useri care nu au hard disk mai mare de 40 Giga…
    ADrive, o solutie excelenta pentru pastrarea in siguranta a datelor importante si a imaginilor de backup, un hard disk poate ceda, spatiul de stocare online in cloud nu cedeaza niciodata deoarece datele sunt pastrate in mai multe locatii pentru siguranta, daca ceva merge prost exista intotdeauna imagini de backup si hard disk-uri care preiau sarcina, nicaieri datele voastre nu sunt mai in siguranta ca in cloud.

    RăspundețiȘtergere
  24. Nicu, credeam ca e gratuit la fel ca Emailul. :) Daca ei asa zic ca poti sa creezi gratuit un blog.
    :))

    Multumesc pentru sfat, Nicu!

    RăspundețiȘtergere
  25. Normal ca este gratuit , dar in limita bunului simt...
    Pai gandestete ce ar face google daca ar da la fiecare utilizator cate 10 GB unde ar esi....
    sunt miliarde de utilizatori ca noi cu un cont gratuit....

    RăspundețiȘtergere
  26. Pai inseamna ca nu e gratuit daca la un moment dat trebuie sa platesti.

    RăspundețiȘtergere
  27. Pai ce ti-a cerut cineva vriun ban nu cred daca vrei mai mult nomal ca o sa coste.
    Si gratisul asta are o limita nu iti da nimeni la infinit.
    Hai ca sa fim intelesi.
    Bogul este gratis la fel si contul de Gmail nu ti-a cerut nimeni nici un cent atunci cand ti-a facut Blogul si contul de Gmail dar iti da un anumit spatiu de 1024.MB in care fiecare utilizator trbuie sa se incadreze in acel spatiu oferit de Google.
    Tu ai da cuiva 100 de lei gratis ? nu prea cred.....
    Este o vorba bn spusa, daca iti da un deget, dupa o sa vrei toata mana....

    RăspundețiȘtergere
  28. Ei vor sa atraga oameni care la un moment dat trebuie sa plateasca. Nu prea vad eu sa faca binefaceri.

    RăspundețiȘtergere
  29. Mi se pare absurd sa vrei la infinit lucruri gratis...Exact,totul se da gratis in limita bunului simt !Iar picasa are un spatiu decent pentru inceput.Nu te obliga nimeni sa-ti gazduiesti toate fotografiile acolo.Voi retine solutia cu ADrive.
    Scuze ca am intrat in discutie, dar subiectul m-a incitat !

    RăspundețiȘtergere
  30. Hai ca n-ai inteles nimic din postarea mea. :))

    RăspundețiȘtergere
  31. Daca s-a rezolvat problema, si ai facut curat in albumul Picasa, acum ai loc nu? Cum care e diferenta dintre unul gratis si unul platit? Diferente e ca pe ala gratis nu platesti nimic!
    Si inca un avantaj mare (zic eu) ca serverul celor de la blogspot nu pica (mie) niciodata, pe cand majoritatea celor care au domenii cumparate ii aud des ca au probleme cu hostingul! :)

    RăspundețiȘtergere
  32. Adrian, acceseaza link-ul din postare, intra pe blogul lui Carmen si o sa vezi ca ei i s-a cerut sa plateasca pentru a putea posta poze pe blog in continuare pe motiv ca a depasit spatiul gratuit alocat de Blogger :)
    Ca sa nu mai aiba probleme, Carmen si-a facut un nou cont Google.

    Acum totul e in regula pt. ca intre timp mi-am facut cont Google plus si sunt multe facilitati. :)

    RăspundețiȘtergere
  33. Great post, I think I can actually use this.

    RăspundețiȘtergere