luni, 10 octombrie 2011
Calfee Bamboo – bicicleta din bambus și cânepă
Bicicletele din fibră de carbon sau titan nu mai sunt de mult timp ceva nou. Bazate pe tehnologii din epoca de aur a ingineriei aerospațiale, vehiculele cu pedale se întrec în a folosi materiale cât mai ușoare și, adesea, foarte greu de produs. Calfee Design a ales să folosească un material disponibil din abundență, ieftin și extrem de ușor pentru bicicletele sale: bambusul.
Cadrul bicicletei Calfee Bamboo este creat pentru a avea, în primul rând, un impact minim asupra mediului: construcția este formată din mai multe tije de bambus, legate cu încheieturi din cânepă. Fiecare exemplar este fabricat manual, iar lemnul este afumat și tratat termic pentru a preveni degradarea în timp. Calfee a ales inițial fibra de carbon pentru a crea încheieturile structurii de rezistență, dar după mai multe teste a ajuns la concluzia ca cele două materiale nu sunt întru totul compatibile și nu oferă rezultate optime pe termen lung.
Așa s-a ajuns la cânepă, care oferă o elasticitate superioară și o durabilitate mult îmbunătățită în acest context. De altfel, producătorul este atât de încrezător în calitatea cadrelor încât a ales să ofere o garanție de zece ani pentru fiecare exemplar vândut.
Construcția unui cadru durează aproximativ 40 de ore, iar rezultatul final are o greutate de doar 2-3 kilograme. Calfee oferă mai multe varinate geometrice pentru modelul Bamboo, iar clienții au la dispoziție mai multe opțiuni de personalizare. Detalii complete pe calfeedesign.com.
Sursa: stylereport.ro.
Etichete:
BICICLETĂ,
Distracţie,
INTELIGENŢĂ,
SPECIAL,
VIAŢĂ
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Și dacă aș vrea, nu aș putea să scriu o părere avizată; bicicleta, pentru mine este o chestie X cu 2 roți, pe care nu m-aș urca pentru nimic în lume!! :D Dar, apreciez efortul producătorului de protejare a mediului și spun un mare bravo! Noapte bună :)
RăspundețiȘtergereSuper tare ideea :D , merita aplaudata la scena deschisa :D
RăspundețiȘtergereBună ideea !
RăspundețiȘtergereDana, e o placere sa mergi pe bicicleta. :)
RăspundețiȘtergereE o treabă ingenioasă. Orice materie primă alternativă mai ieftină şi mai durabilă poate fi benefică. Dar trebuie ca ideea să-i vină cuiva... :)
RăspundețiȘtergereGanguritu, mai ales ca are o greutate foarte mica. :)
RăspundețiȘtergereSorin, chiar foarte buna! :)
RăspundețiȘtergereMax Peter, ideea a sosit deja. :)
RăspundețiȘtergerefaina treaba! sau buna inventie . Daca te gandesti ca sunt tari in care oamenii chiar folosesc bicicleta cu adevarat .
RăspundețiȘtergereFreiburg are o retea de alei de bicicleta atat de bine asfaltate si inteligent gandita incat ajungi dintr-o parte a alta a orasului intr-un timp neasteptat de scurt . si poti ajunge chiar in satele dimprejur . Aici bicicleta este folosita atat pentru rezolvarea cumparaturilor , mersul la servici cat si pentru recreere.
Cand incepe sa mearga copilul si are echilibru pe cele doua picioruse , neamtul ii cumpara o chestie mica de tot care seamana cu o bicicleta este fara pedale si il ajuta pe copil sa se deprinda cu mersul pe bicicleta. Este fantastic sa vezi mogaldetele , urmandu-si parintii pe aleile de biciclete si asteptand la semafoare .
Alm, asa e normal, sa fie trasee special amenajate pt. biciclisti.
RăspundețiȘtergereInteresanta inovatia si foarte buna, peste ani chiar benefica, deoarece se incerca din rasputeri protejarea mediului. Acuma nu stiu cat va fi de ageata de oameni, probabil ecologistii vor fi primii cumparatori, iar restul poate o sa-i copieze.
RăspundețiȘtergereO seara frumoasa Cristi ! :)
Multumesc, asemenea, Stefania!
RăspundețiȘtergere