sâmbătă, 10 octombrie 2015

VIDEO: Laura Stoica - "Un actor grăbit". In Memoriam Laura Stoica

10 octombrie 2015 VIDEO Laura Stoica Un actor grabit versuri Laura Stoica melodia Un actor grabit cantareata Laura Stoica Un actor grabit videoclip oficial Cerbul de aur 1992 secvente imagini Laura Stoica Un actor grabit youtube video tvr laura stoica ziua nasterii in memoriam laura stoica flashmob bucuresti centrul vechi 2013 dansatoarea judith state un actor grabit flashmob omagiu tribute laura stoica 2013 youtube flashmob romania official video un actor grabit laura stoica versuri andreea andrei compozitor bogdan cristinoiu cantecul un actor grabit laura stoica video piesa un actor grabit laura stoica biografie wikipedia discografie laura stoica data nasterii
Laura Stoica (10 octombrie 1967 - 9 martie 2006)
Îndrăgita artistă română Laura Stoica ar fi împlinit astăzi vârsta de 48 de ani...

Laura Stoica - "Un actor grăbit" (VIDEO TVR)



"Festivalul international Cerbul de aur", editia a -V-a, 1992, Gala Laureatilor. Sectiunea debut discografic- premiul I - Laura Stoica (Romania).
de la arhiva TVR (YouTube), 24 iul. 2014

Mai multe vedete şi prieteni ai Laurei Stoica i-au adus un omagiu regretatei cântăreţe pe 9 martie 2013, la şapte ani de când artista a încetat din viaţă, în urma unui tragic accident de maşină.
Paula Seling, Silvia Dumitrescu, Aurelian Temişan, dar şi alţi actori şi muzicieni au organizat atunci, în Centrul Vechi din Bucureşti, un flashmob în memoria Laurei Stoica. Ei au interpretat melodia „Un actor grăbit“ şi au reuşit să adune imediat mai mulţi trecători care au participat şi ei la acest moment special (informaţii preluate din ziarul "Adevărul" în 9 martie 2013).

[OFFICIAL] FlashMob Laura Stoica "Un Actor Grabit" - [FullHD]



Pe 9 martie 2013, cand s-au implinit 7 ani de la moartea Laurei Stoica, in jur de 200 de oameni s-au strans in Centrul Istoric pentru a-i aduce un omagiu, cantand o parte din melodia "Un actor grabit", alaturi de artisti cunoscuti si grupul Jazzappella.

On the 9th of March 2013 around 200 people including major romanian artists and accapella group Jazzapplla gathered in the Historic Centre of Bucharest to bring an homage to Laura Stoica, a great romanian singer who passed away on this day 7 years ago.

Concept - Judith State/FMR
Compozitor - Bogdan Cristinoiu
Aranjament - Jazzappella
Video/Postproductie - Umbra Studio

by FlashMobRomania (YouTube), 11 martie 2013

Un actor grăbit (versuri de Andreea Andrei)

Văd cum stai, te framânți,
Și-ti lipsește curajul
De a-mi spune ce s-a-ntâmplat,
Dar eu știu, nu ai cum să te-ascunzi acum,
Nu căuta un alt drum.

Alte mâini fierbinți,
Și-alte nopți de dor;
Alte brațe te cer,
Dar în viața mea,
Vei rămâne doar un trecator.

Nu știi ce să îmi spui,
Văd cum cauți în grabă
Cuvinte care mă mint,
Însă nu are rost,
Știu că-n fața mea ai fost...

Refren:
Un actor grăbit, care-și spune replica și-apoi a plecat zâmbind,
Un actor grabit, care-a și uitat ce a rostit pe scenă,
Un actor grabit, care pleacă imediat ce piesa a luat sfârșit,
Bucuros că rolul a fost ușor, aleargă spre alt... decor.

Văd cum stai, te framânți,
Și-ți lipsește curajul
De a-mi spune ce s-a-ntâmplat,
Dar eu știu, nu ai cum să te-ascunzi de mine,
Nu căuta un alt drum.

Vrei să joci un alt rol,
Dar nu poți convinge,
Ai vrea să cred că ți-e greu!
Însă nu are rost,
Știu că-n fața mea ai fost

Refren (x 2)...

Laura Stoica, pe numele complet Adriana-Laurenția Stoica (n. 10 octombrie 1967 – d. 9 martie 2006), a fost o cântăreață, compozitoare de muzică pop-rock și actriță română. Este adesea considerată drept cea mai importantă solistă de rock pe care a dat-o România și una dintre cele mai puternice și originale personalități feminine ale scenei muzicale autohtone.

Biografie

S-a lansat în anul 1990 la Festivalul de la Mamaia, unde a câștigat premiul I la secțiunea de interpretare cu melodia „Dă, Doamne, cântec” și trofeul acelei prime ediții de după Revoluție. Un an mai târziu a fost declarată cea mai bună solistă pop-rock, iar melodia „Un actor grăbit”, compusă de Bogdan Cristinoiu, a fost aleasă piesa anului. În perioada anilor 1987-1991 a participat la toate concursurile muzicale organizate în România pentru tinerele talente, Laura Stoica reușind foarte repede să intre în preferințele publicului.

În anii 1990, folosindu-se de talentul remarcabil, de personalitatea puternică și de frumusețea ei, a reușit să creeze o imagine și un stil original, fiind prima rockeriță modernă a României.

A avut mai multe apariții la Festivalul Internațional „Cerbul de Aur” de la Brașov, în anii 1992, 1997, 2003 și 2005. În 1992 și 1997 participă în concursul festivalului și câștigă premiul I pentru debut discografic și premiul al III-lea pentru interpretare cu melodia „Focul” în 1992 și premiul al II-lea la secțiunea discografie cu albumul „Nici o stea” în 1997.

Ca actriță, Laura Stoica a jucat cu succes pe scena Teatrului „Toma Caragiu” din Ploiești.

A decedat în urma unui accident de circulație alături cel ce urma să-i devină soț, bateristul Cristian Mărgescu (ex-Metrock), în data de 9 martie 2006, pe când se întorcea de la un concert susținut la Urziceni.

În 2007 a avut loc prima ediție a Festivalului „Laura Stoica”, organizat de fratele acesteia, Alexandru, care dorește să promoveze tinerele talente din Romania. De asemenea, acest festival reprezintă un omagiu adus artistei Laura Stoica.

Discografie

„Un actor grăbit” (single, Romagram, 1992)
„Focul” (album, Edgar Surin Records, 1994)
„Nici o stea” (album, Calavis Music Company, 1997)
„Oameni de zăpadă” (compilație, Roton, 1997)
„Radio Hits - Rock & Ballads” (compilație, Roton, 1998)
„Back Stage Live” (compilație, Zone Records, 1999)
„S-a schimbat” (album, TVR Media, 2005)
„Dă, Doamne, cântec” (compilație, Roton, 2007)
„Ediție specială” (DVD, TVR Media, 2007)
„Muzică de colecție - Vol. 62” (compilație, Jurnalul Național/Intercont Music/Roton, 2008)
„Focul” (album reeditat, Roton, 2008)
„Vino” (album, Roton, 2009) – acest album a fost realizat de Laura Stoica pentru a fi lansat inițial în anul 2000.

Sursa: www.ro.wikipedia.org/wiki/Laura_Stoica
Sursa foto: www.realitatea.ro

2 comentarii: