duminică, 20 decembrie 2015

Naţionala feminină de handbal a României a câştigat medaliile de bronz la Campionatul Mondial din Danemarca! Cristina Neagu, cea mai bună jucătoare a Mondialului!

Nationala de handbal Romania a castigat bronzul la CM din Danemarca 20.12.2015 duminica 20 decembrie Cristina Neagu golghetera competitiei cu 63 de goluri marcate
Romania a castigat bronzul la Mondialul din Danemarca, 20.12.2015/ Foto: DigiSport.Ro

Naţionala feminină de handbal a României a cucerit medaliile de bronz la Campionatul Mondial din Danemarca, la Herning, după ce a învins Polonia cu scorul de 31-22 (15-8), în finala mică a competiţiei, duminică, 20 decembrie 2015, informează DigiSport.Ro. România a făcut un meci perfect şi nu a lăsat adversarei nicio şansă, lăsând în urmă un mic regret că fost atât de aproape de o calificare în finală.
Este prima medalie obţinută de naţionala feminină la CM după un deceniu. Precedenta fusese argintul, în 2005, după un ultim act pierdut în faţa Rusiei. Până acum, "tricolorele" nu au reuşit niciodată să câştige o finală mică la CM.
Performanţa României la Mondialul din Danemarca a fost întărită şi de titlul de golgheteră a competiţiei obţinut de Cristina Neagu, cu 63 de goluri. Potrivit www.digisport.ro, Cristina Neagu a fost desemnată cea mai bună jucătoare la Mondialul de handbal din Danemarca, iar Valentina Ardean Elisei a fost aleasă cea mai bună extremă stângă!
Mai multe detalii găsiţi pe www.digisport.ro/Sport/HANDBAL/Romania-Polonia+meciul+pentru+bronz+la+CM+duminica+ora+15+45+Tri

Cristina Neagu golgheterul Campionatului Mondial de handbal feminin din Danemarca 20 decembrie 2015
Cristina Neagu, CM, Danemarca, 2015/ Foto: Cristina Neagu (Facebook)


România câștigă medalia de bronz la CM2015!
Posted by FRH - Federația Română de Handbal Official on 20 Decembrie 2015


“Nu ne gândeam că vom ajunge până aici. După faza grupelor, mulți nu ne-au dat nicio șansă, dar noi am fost un grup unit. Meciul cu Norvegia a fost cel mai greu moment” – a spus Oana Manea la Dolce Sport.
“Este o mare performanță pentru handbalul românesc, am adus o nouă medalie după zece ani. Am luat o medalie meritată, n-am dat nicio șansă Poloniei. Vreau să mulțumesc tuturor celor din staff și oamenilor care ne-au susținut indiferent de rezultat. Le-am spus câtorva prieteni apropiați în 2011 că 2015 va fi anul meu. În mare parte așa a și fost” – a spus Cristina Neagu la Dolce Sport.
“M-am antrenat zi de zi pentru a juca din nou o finală. Am crezut că putem reuși acest lucru. Sunt mândră de tot ce am realizat. Cel mai frumos moment a fost cel din meciul cu Brazilia, când nimeni nu ne dădea nicio șansă” – a spus Paula Ungureanu.

Pe Dolce-Sport.Ro sunt toate reacțiile după ce România a luat "bronzul" la CM de handbal feminin. Momente unice cu Cristina Neagu la microfonul Dolce Sport VIDEO AICI: www.dolce-sport.ro/sporturi/handbal/toate-reac-iile-dupa-ce.html

România a câștigat o medalie mondială după 10 ani şi prima de bronz din istorie, 31-22 cu Polonia în finala mică a CM. Înregistrarea integrală VIDEO AICI: www.dolce-sport.ro/sporturi/handbal/live-video-polonia-romania-finala.html

Felicitări, fetelor! Suntem mândri de voi!!!

Cristina Neagu - Denmark 2015 MVP & All Star Team Left Back | IHFtvThe Romanian was awarded Most Valuable Player of the 2015 IHF Women's Handball World Championship and Left Back in the competition's All Star Team.
by IHF (YouTube), 20 dec. 2015

2 comentarii:

  1. Felicitări fetelor, felicitări Cristina! De abia aştept să vă văd la olimpiadă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nationala de handbal feminin se va califica cu siguranta la Jocurile Olimpice! :)

      Ștergere