marți, 14 februarie 2012

Cafenelele cu pisici, ultima modă în Japonia. FOTO

Cafenelele cu pisici reprezintă ultima modă în Japonia şi e vorba de locuri în care iubitorii de animale merg, aşa cum odinioară se mergea pentru a petrece timpul cu gheişele, pentru a petrece timp cu gazdele cafenelei, feline de toate rasele şi culorile.

În ultimii ani nu mai puţin de 79 de astfel de cafenele în care vedete sunt pisicile s-au deschis în Japonia, scrie Vice Magazine. Cum de atât de multe persoane sunt încântate să vină şi să petreacă câteva ore bând un ceai şi jucându-se cu pisici poate fi explicat prin faptul că foarte puţini oameni pot avea propriul lor animal domestic în Japonia şi că acest lucru este rezervat familiilor cu locuinţă proprie, cei care închiriază camere sau locuinţe interzicând acest lucru. Nu-i deloc de mirare că tinerii sunt clienţii cei mai fideli ai acestor cafenele în care, pentru câteva ore, se pot simţi ca şi cum ar fi stăpânii unor feline jucăuşe şi dispuse să le accepte mângâierile.

De obicei clienţii vin şi stau în cafenea cel puţin o oră, dar există, spune proprietara unei astfel de cafenele pentru Vice, persoane care îşi iau liber o zi întreagă de la muncă, zi pe care vin să o petreacă cu pisicile. Pentru a acoperi costurile există o taxă percepută celor care vor să vină la cafeneaua cu pisici: 9 dolari pentru o oră, 21.50 de dolari pentru trei ore, iar pentru şase ore trebuie ca iubitorii de animale să fie dispuşi să dea 42 de dolari.

Există, se pare, o legendă japoneză care susţine că pisicile devin populare de fiecare dată când ţara se confruntă cu recesiunea, iar adevărul este că tot ce are legătură cu pisicile se vinde rapid în aceşti ani în Japonia, afirmă Vice. Dar ar putea exista multe alte motive care să explice popularitatea felinelor, nu cea din urmă fiind reprezentată de efectul liniştitor pe care câteva ore petrecute alături de pisici îl poate avea asupra oamenilor.
Sursa: REALITATEA.NET





16 comentarii:

  1. O idee interesanta si bizara in acelasi timp. Eu una as merge intr-o cafenea de genul asta, desi am pisica acasa la ai mei. :) La noi insa nu cred ca ar fi foarte populare, poate si pentru ca avem multe patrupede prin apartmente :) Poate ar putea lua o parte din cele de pe strada sau adaposturi pentru asa ceva :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Bianca: Japonezii muncesc non-stop, o asemenea idee este binevenita pentru cei care nu au animalute in casa si vor sa se relaxeze. :)

      Ștergere
  2. Am mai auzit despre aceste "activitati". Mi se par foarte bune solutii pentru cei care nu-si pot permite sa intretina un animalut

    RăspundețiȘtergere
  3. Unde-s pisici sunt prezenta si eu! Nici nu-mi pasa daca le place sau nu altora, ma crezi? Mie imi place! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Wow japonezii vor conduce lumea intr-o zi! :))

    Stiu ca ei isi 'imbraca' incaltamintea, doar pentru a nu murdari asfaltul. Tocmai de aceea strazile sunt imaculate in Japonia, pentru ca acesti oameni chiar respecta mediul inconjurator!
    De-ar veni si in Romania macar cu niste proiecte de legi... :|

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Mary: Si nemtii sunt buni daca ar sosi. :)
      Bun venit pe aici!

      Ștergere
  5. Bună Cristi!
    Wow cât sunt de frumoase!
    și eu aș petrece o zi în compania lor!
    Îmi plac mult!
    O zi excelentî îți doresc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte frumoasa ideea japonezilor, Cristi, sa creeze o cafenea cu atmosfera familiala. Decat fum gros de tigara, mai bine gingasia si dragalasenia unei pisici prietenoase... care este si nastrusnica uneori si ne si inveseleste. :)

    O seara minunata iti doresc Cristi! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Faina ideea.. mi-as pierde ceva timp pe acolo! :)
    Seara buna Cristi!

    RăspundețiȘtergere
  8. Exista si in Bucuresti cel putin o ceainarie-cafenea in care gazda patrupeda - pe care-o cheama parca Madeleine si o poti vedea in fotografie :) - sta tolanita langa tine pe canapea si toarce linistit.
    Incearca, o sa-ti placa la Serendipity!

    http://www.serendipity-tea.ro/button-serendipity-tea-desprenoi/

    RăspundețiȘtergere