marți, 13 noiembrie 2012

Patiserii elveţieni intră în Guinness Book cu o prăjitură cu ciocolată de peste 1 km. VIDEO

Patiserii elveţieni au intrat duminică în Cartea Recordurilor după ce au pregătit o prăjitură cu ciocolată de 1.221,60 m lungime, relatează agenţia elveţiană ATS, potrivit Agerpres.


Câteva echipe, alcătuite fiecare din 25 patiseri şi voluntari, totalizând circa 100 de persoane, au pregătit o prăjitură mille-feuille cu ciocolată, care a depăşit cu aproape 200 m recordul stabilit acum 20 de ani, adaugă ATS.

După ce a inspectat prăjitura - cântărind 4,2 t - pe toată lungimea sa, arbitrul trimis de Guinness Book, Anna Orford, a omologat noul record, declanşând strigătele de bucurie ale celor 2.000 de spectatori adunaţi la Palexpo, centrul de expoziţii din Geneva.

Circa 250 de persoane au fost implicate în pregătirea evenimentului timp de şase luni, a declarat Gilles Desplanches, care a lansat ideea pentru a marca cea de-a 25-a aniversare a deschiderii patiseriei sale. La prepararea prăjiturii gigant s-au folosit 864 l de smântână, 576 l de lapte, 600 kg de făină, 432 kg de unt şi 360 kg de fondant de ciocolată.

Prăjitura va fi tăiată în 30.000 de bucăţi, care se vor pune în vânzare, suma strânsă în acest fel, estimată la 100.000 franci elveţieni (83.000 euro), urmând să meargă la o organizaţie de luptă împotriva cancerului, încheie agenţia ATS. AGERPRES

World's LONGEST Cake



Geneva pastry maker produces the world's longest "millefeuille" cake, 1,221 metres long.

8 comentarii:

  1. Yami-Yami :) ce imi mai plac dulciurile :X vaiii :)) seeara faina

    RăspundețiȘtergere
  2. Wow...vreau si eu :D Ma duc sa pap un pic de ciocolata.

    RăspundețiȘtergere
  3. Bravo lor! Si-au castigat un loc binemeritat. O munca titanica au depus, iar rezultatul este pe masura! Prajitura arata foarte bine, cu certitudine este si delicioasa!
    O seara minunata iti doresc, Cristi, cu mult drag! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai ales ca banii obtinuti din vanzari sunt destinati unui scop caritabil. O seara placuta, Stefania!

      Ștergere
  4. Ahh, nu trebuia să postezi așa ceva! Ești crud :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Allure: Lasa ca sunt delicioase si prajiturile de la noi. :)

      Ștergere