miercuri, 14 septembrie 2016

VIDEO: Ileana Stana Ionescu şi Nicu Constantin - "Vino să vezi cometa Halley" (scenetă amuzantă, TVR, 1987)

video scenete amuzante arhiva tvr Ileana Stana Ionescu si Nicu Constantin Vino să vezi Cometa Halley scenete anii 70-80-90 nicu constantin satira tvr youtube momente vesele cu Ileana Stana Ionescu şi Nicu Constantin - "Vino să vezi Cometa Halley arhiva tvr schite umoristice teatru tvr haioase cu Ileana Stana Ionescu şi Nicu Constantin - "Vino să vezi Cometa Halley

Ileana Stana Ionescu, una dintre cele mai apreciate actriţe de teatru, film şi televiziune din România, îşi aniversează astăzi ziua de naştere, împlineşte 80 de ani.
La mulţi ani, stimată doamnă!

Vino sa vezi cometa Halley - Nicu Constantin, Ileana Stana Ionescu (VIDEO TVR 1987)Sceneta satirizeaza comportamentul mincinos al unui sot, demascat in cele din urma de sotie. Fragment din programul de Revelion 1987. Nicu Constantin, Ileana Stana Ionescu, Ion Anghel.
https://www.facebook.com/ArhivaTVRonline
by arhiva TVR (YouTube), 2 sept. 2015

Oameni de succes. Acasa la Ileana Stana Ionescu (VIDEO INTERVIU 2016)Pentru emisiunea "Oameni de succes", Alina Anton-Pop i-a facut o vizita acasa Ilenei Stana Ionescu. Aveti, astfel, prilejul sa aflati o sumedenie de intamplari amuzante din viata celebrei artiste, dar si sa ii cunosteti dragostea pentru familie.
by tirmagazin (YouTube), 20 feb. 2016

In istoria cinematografiei si teatrului romanesc, doamna Ileana Stana Ionescu va ramane ca una dintre cele mai de talent si mai daruite actrite ale generatiei sale. Dupa terminarea liceului teoretic, debuteaza ca actrita in l955, la varsta de 19 ani, la Teatrul de Stat din Resita, cu rolul Agnes în “Şcoala femeilor” de Molière. În anul 1959 se transferă la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ. Din anul 1965 desfasoara o prestigioasa activitate teatrala la Teatrul National Bucuresti, precum si la televiziune.
Din anul 2002 este societar de onoare al Teatrului National Bucuresti. Este aleasa ca deputat de Bucuresti, in legislatia 200-2004, ca reprezentanta a minoritatii italiene din Romania.
De-a lungul carierei sale artistice a primit numeroase premii si distinctii cum ar fi: Concursul republican pentru rolul Prostituata - „Generalul şi nebunul" de Angelo Vagenstein, regia Cornel Todea, 1963, Festivalul Naţional de teatru pentru rolul Chiralina - „Coana Chiriţa" de Tudor Muşatescu, regia Horea Popescu, 1969, Premiul Teatrului Naţional pentru activitatea artistică, 1976, Premiul special al juriului pentru întreaga activitate artistică, 1985, Premiul de Excelenţă al Galei UNITER, Trofeul „Dionysos" pentru „O batistă în Dunăre" de D.R. Popescu, regia Ion Cojar, 1998, Clacheta de aur U.A.R.F. pentru merite deosebite în dezvoltarea artei şi culturii cinematografice, 2001.
Sursa info si foto: www.cinemagia.ro

Un comentariu:

  1. Nicu Constantin si Ileana Stana Ionescu, doi mari actori romani..

    RăspundețiȘtergere