sâmbătă, 6 aprilie 2013

Elvis Presley - Blue Suede Shoes. Cover-ul zilei (38)



"Blue Suede Shoes" este un cântec care a fost compus şi înregistrat în premieră de Carl Perkins în anul 1955. Este una din primele înregistrări de muzică rockabilly (rock and roll) şi conţine elemente de blues, country şi pop.

Au mai interpretat versiuni ale acestei melodii printre mulţi alţii Elvis Presley, Buddy Holly sau Eddie Cochran.

Carl Perkins - Blue Suede Shoes



Elvis Presley - Blue Suede Shoes

14 comentarii:

  1. si cand ma gandesc ca banica al nostru e doar o copie jalnica

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru Romania, Stefan Banica Jr. este un artist foarte bun.

      Ștergere
    2. @CS fara suparare onorabile dar Stefan Banica jr. n-a avut NICIODATA pretentia sa-l copieze pe Elvis chiar daca mai facea el pe impersonatorul cateodata .Stefan Banica jr. a incercat doar sa readuca muzica anilor '50-'60 in memoria oamenilor , a incercat doar sa aduca ceva ritmuri de calitate pe langa valul de manele ce cuprinsesera Romania la vremea cand Banica jr. a pornit sa cante rock adevarat ...rockul anilor '50 .Fara suparare !

      Ștergere
  2. Superb coverul, Cristi. Ambele variante imi plac in egala masura,... foarte mult.
    Cu rusine o spun, n-am auzit pana acum de, Carl Perkins, m-a surprins foarte placut cu calitatile sale vocale deosebite... are un timbru vocal special. Iti multumesc mult.
    O zi minunata iti doresc, Cristi! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. minunata muzica! multumesc pentru informatie: nu stiam ca melodia ii apartine lui Perkins...am ascultat de multe ori aceasta minunata voce (Perkins - nu ii stiam numele...) iar varianta cantata de Elvis, ce sa spun: de cate ori nu am ascultat-o cu drag!
    o seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Boierule..sarut mana matale aia plina de har ! Da cu ce ocazie al dai pe Elvis ? Am cautat peste tot insa ...sincer n-am gasit nimic notabil .Daca-l dai doar pentru ca-ti place matale...RESPECT !Am ascultat aceasta melodie ...in zeci de interpretari , de la impersonatori Elvis , pana la nume grele : Freddie Mercury , Jhon Lennon si chiar Eddie Cochran insa ca Elvis ...n-a cantat-o NIMENI !Buddy Holly...a fost o paiata jalnica , Jerry Lee Louis , n-a facut nici ala mare branza , pana si magarul ala de Tom Jones...vai mama lui , a fost fluierat la scena deschisa in Vegas atunci cand a interpretat aceasta melodie ..in stilul lui fireste , Jhonny Halliday sau Eddie Mitchel la fel...au incercat saracii dar...tot Elvis l-a pus capac la toti !Imi pare rau doar pentru faptul ca am intrat abia acum la matale pe blog si nu-mi mai pot permite sa ascult Elvis asa cum am invatat adica ...FORJAT !Ascult muzica interpretata de Elvis de vreo...50 de ani si tot nu ma satur ! De fapt sunt un fel de fan Elvis dar asta sa ramana doar intre noi !Una peste alta ...cui ai place muzica interpretata de Elvis se bucura de respectele mele ...eterne !Respect deosebit Cristi Milla !Auzi ...doream mai de mult sa te intreb : de ce-ti zice " Cristi Raraitu "?Vezi cum faci si mai da muzica de cel putin aceeasi calitate cu cea de azi , chiar daca orice interpret pe care l-ai da...tot este cu mult sub STANDARDUL ELVIS cu mult !!!Ma rog asta-i parerea mea...SINCERA !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am ales adresa web cristi-raraitu.blogspot.com cand am inceput blogul, acum 2 ani, pentru ca asa mi-a venit in minte atunci. :) Habar n-aveam de blogging...

      Ștergere
    2. Da dar...tot nu mi-ai raspuns la intrebare : "Cu ce ocazie l-ai dat pe Elvis " ?Nu ca nu mi-ar fi convenit ...Doamne fereste insa...m-ai facut sa caut peste tot sa apelez toti amicii pentru a afla daca a fost vorba despre ceva notabil in perioada respectiva . Clipul din '68 face parte din concertul special ce a marcat ...revenirea IN FORTA a lui Elvis in concerte si a fost urmarit in direct doar de " cativa " alesi pe spranceana . Spectacolul de televiziune adevarat a fost prezentat ...vreo doua luni mai tarziu si...din fericire, nu-mi lipseste . Adevaratul Blue Soede Shoes este cel cantat pe singal-ul a carei " cover " il prezinti si matale .Culmea este ca ...l-am avut insa...acum foarte multi ani in urma . Acum m-am modernizat ascult doar CD-uri !

      Ștergere
    3. Sunt fan Elvis inca din copilarie, Marian. :) Click pe eticheta ELVIS PRESLEY de la finalul postarii!

      Ștergere
  5. Gata, imi pun pe stick 2-3 albume si plec la drum.

    RăspundețiȘtergere