duminică, 4 decembrie 2011

Lumea în miniatură. Descoperă "planeta" unde o zi durează 15 minute



Cea mai elaborată machetă de trenuri din lume, care are 11.887 de kilometri de şine pe care merg 890 de trenuri, este "The Miniatur Wunderland" din Hamburg, scrie Daily Mail.



Vizitatorii pot să admire oraşe reproduse în miniatură până la ultimul detaliu. Spre exemplu există un Las Vegas care este luminat de 30.000 de beculeţe, sau oraşe din Austria, Scandinavia şi Elveţia, unde există chiar şi o fabrică de ciocolată, şi un concert în aer liber cu 20.000 de figurine ale fanilor. O zi într-un oraş în miniatură durează 15 minute, iar noaptea sunt aprinse luminile de pe străzi şi din căsuţe.



În afară de oraşe, există şi reprezentări ale unor munţi celebri cum ar fi Alpii, sau reprezentări ale unor locuri faimoase cum ar fi Marele Canion din America ori Muntele Rushmore.



Există şi o reprezentare deosebit de minuţioasă a zonei Mării Baltice din Scandinavia, unde se folosesc 33.000 de litri de apă şi unde fluxul şi refluxul mării sunt simulate la fiecare 30 de minute.

Lumea de la "The Miniatur Wunderland" are 215.000 de copăcei, 300.000 de luminiţe, 3.000 de clădiri şi 200.000 de figurine umane. Totul este supravegheat de niste ingineri şi tehnicieni, iar vizitatorii se pot juca apăsând nişte butoane care activează un mecanism ce mişcă figurinele, trenuleţele sau maşinuţele.

Macheta lumii de la Hamburg a fost făcută în 500.000 de ore de muncă, dar nu este încă finalizată. Artiştii care au creat-o plănuiesc să mai construiască reprezentaţii în miniatură şi se aşteaptă ca proiectul să fie finalizat în 2020.
Sursa: gandul.info

18 comentarii:

  1. sunt deja uluită.
    şi aş vizita expoziţia...

    RăspundețiȘtergere
  2. Am vizionat videoclipul si am ramas fara cuvinte si profund impresionata de indemanarea si atentia acordata tuturor detaliilor, ca totul sa functioneze. Mi-ar placea sa vizitez si eu lumea in miniatura.

    O seara minunata Cristi! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca toti am vrea s-o vizitam. O seara placuta, Stefania! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. He-he!... Te pui cu nebunii de colecţionari?!... :))
    Cred că am scris şi eu un articol mai demult despre asta... :)

    RăspundețiȘtergere
  5. E o colosala munca. Oare merita efortul?

    RăspundețiȘtergere
  6. Max Peter, si inca nu s-a terminat intreaga lucrare. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Genială idee! Cere multă muncă, dedicare și inspirație, dar rezultatul final e senzațional!

    RăspundețiȘtergere
  8. Absolut superb, m-a incantat. :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Shayna, imi pare bine ca ti-a placut. :)

    RăspundețiȘtergere
  10. o lume in miniatura ,complicat de facut ,fiindca itzi cere multe-bani rabdare,inspiratzie sau dealeri locali.ultimul motiv e mai complicat,fiindca acolo unde locuiesc nu mai exista[cumparam case trenuletze,cataloage-pe care nu le primeam ''cadou'',c-a in cazul userului youtube ''trenulete electrice'' care pe 10-05-2015 ne prezenta pe youtube setul de 8 vagoane marfa roco 44002 shi locomotiva diesel roco 67874 de la ''trenuletze hgd'',care ia oferit cadou cateva cataloage 2015 din ''fleischmann'' shi ''roco'';eu am avut ''ghinionul'' sa comand de 2 ori de la ''trains addicted''-clujeanul,care n-a avut bunul simtz de a-mi oferii cadou cataloage,deshi dadusem o carutza de bani pe ele.].pacat de vanzatorii aceshtia partinitori care ofera cadouri la cei care sunt shi vanzatori,nu doar pasionatzi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. http://www.anpc.gov.ro/articol/536/cum-se-depune-o-reclamatie

      Ștergere