vineri, 3 mai 2013

Joe Cocker - You Are So Beautiful. Cover-ul zilei - 41



"You Are So Beautiful" este un cântec compus de Billy Preston, Bruce Fisher şi Dennis Wilson, component al formaţiei The Beach Boys. Melodia a fost înregistrată pentru prima dată de Preston şi a devenit un hit datorită lui Joe Cocker.
Versiunea originală interpretată de Preston a apărut în anul 1974 odată cu albumul "The Kids & Me". Jim Price, producătorul lui Joe Cocker, a creat o versiune mai lentă pentru acesta care a apărut prima oară pe albumul "I Can Stand a Little Rain" în anul 1974.

Billy Preston - You are so beautiful (LIVE)



Joe Cocker - You Are So Beautiful



Au mai înregistrat cover-uri ale acestei superbe melodii de dragoste printre alţii Kenny Rogers, Bonnie Tyler, Zucchero sau Diana Ross.

Sursa imagine: Wikipedia

8 comentarii:

  1. Absolut superba melodia, Cristi. Imi place enorm de mult. Cu bucurie am ascultat-o. Ambele variante imi plac in egala masura.
    N-am stiut ca este un cover, ( ufff, iar am ramas in urma si mi-e rusine din nou :), ) o stiam doar in interpretarea lui Kenny Rogers.
    O zi minunata iti doresc, Cristi! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Interesant... Cea mai cunoscuta si mai apreciata versiune a piesei "You are so beautiful" este versiunea lui Joe Cocker. O zi buna, Stefania! :)

      Ștergere
    2. Acum imi dau seama, Cristi, cum gresesc eu. Descopar cate o melodie superba, pe la tine sau pe unde mai navighez eu pe internet, ma cucereste, mi-o aranjez frumos in playlist, o insusesc interpretului care o canta si-o ascult zilnic, nu mai cercetez nimic ce tine de istoria melodie, de originalitatea ei, imi place si-o ascult. Noroc cu tine ca esti foarte grijuliu, foarte atent, foarte responsabil si ne faci cunoscute foarte multe melodii splendide, incepand de la original, la cover si-ti multumesc din tot sufletul meu pentru asta.
      O zi superba in continuare iti doresc, Cristi! :)

      Ștergere
    3. Nu gresesti cu nimic, iti trebuie timp ca sa descoperi toate versiunile unei melodii... Doar ca m-am mirat pentru ca aproape toata lumea cunoaste numai versiunea lui Joe Cocker care este cea mai difuzata peste tot.

      Ștergere
  2. Faina piesa. Cred ca imi place mai mult Billy Preston. Nu stiam versiunea lui, dar imi place mai mult. plus ca pianul ala ... suna intr-un fel in mainile lui.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu am aflat de curand de versiunea originala compusa si cantata de Billy Preston.

      Ștergere
  3. Un cantec minunat de frumos, de tandru, de cald...
    Paste luminat, Cristi, cu sanatate si bucurii pentru tine si toti cei care iti sunt dragi !

    RăspundețiȘtergere