sâmbătă, 3 august 2013

FOTO: Mont Saint Michel by J P | Photography. Life in Pictures (102)

Le Mont-Saint-Michel este o stâncă granitică (78 m înălțime) în Golful Saint-Malo (NV Franței) din Marea Mânecii, unde se manifestă cel mai reprezentativ fenomen de flux și reflux: în timpul fluxului este insulă, comunicația cu teritoriul continental fiind întreruptă, iar în timpul refluxului devine peninsulă, o limbă de nisip ieșind de sub ape. Stânca este ocupată de un sat (41 locuitori) și o mănăstire fortificată (ridicată începând cu secolul al VIII-lea, până prin secolele al XII-lea - al XIV-lea). A jucat un rol important în istoria Franței, fiind singurul loc care nu a putut fi cucerit de armatele engleze în timpul „Războiului de 100 de ani”. În prezent, constituie unul din locurile cele mai vizitate din Franța, cu 3.200.000 de vizitatori anual. O șosea pietruită asigură, în ultima vreme, legătura permanentă cu țărmul Bretaniei.

Sunset Mont Saint Michel
Sunset Mont Saint Michel

Mont Saint Michel
Mont Saint Michel

Sunrise Saint Michel
Sunrise Mont Saint Michel

Mont Saint Michel, Basse Normandie, FRANCE - Photos license: Copyright All Rights Reserved J P | Photography - Flickr

10 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Asa mi s-a parut si mie povestea stancii Mont Saint-Michel. Multumesc!

      Ștergere
  2. Heiii, prima fotografie e facuta in periada in care a avut loc Turul Frantei in zona :)) Cunosc peisajul. Cat despre Mont Saint Michele ... e o minunatie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-am mai urmarit de mult timp Turul Frantei. Pe vremuri, nu pierdeam astfel de competitii la TV. :)

      Ștergere
  3. Mai nostima decat soseaua pietruita este cararea pe care te conduce o calauza si de pe care nu e bine sa te abati, caci te poti infunda in nisip. Emotii, nu gluma !
    Happy weekend, Cristi !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-am fost acolo pana acum. Este interesant amanuntul. Week-end placut! :)

      Ștergere
  4. Foarte interesant articolul, Cristi şi-ţi mulţumesc mult pentru că ai împărtăşit cu noi.
    Doamne, câte locuri minunate există în lumea aceasta, încât nouă ne-ar trebui mai multe vieţi să le putem vizita pe toate.
    E fantastic apusul de soare din prima imagine, surprins în Mont Saint Michel, dar şi celelalte doua imagini sunt foarte frumoase.
    O noapte liniştită îţi doresc, Cristi! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Pe 31 august ma voi afla in aceasta zona; este un vis al meu de mai demult care iata, luna aceasta se va indeplini. Voi scrie de la fata locului :)

    RăspundețiȘtergere