marți, 22 octombrie 2013

PROZĂ SATIRICĂ: Rețeta preferată - Antonio Amurri

reteta preferata amuzant stafide prajitura

REŢETA PREFERATĂ

   Soția mea face una dintre cele mai minunate prăjituri din lume. Doriți rețeta acestei prăjituri? Îmi face o mare plăcere să v-o comunic:
   Luați o formă cît mai mare. Goniți cîinele din bucătărie. Eliberați masa de cuburile pe care Lorenzo le-a lăsat împrăștiate. Apoi ungeți bine forma cu unt și pregătiți stafidele. Luați făina și cîntăriți cam două sute de grame; smulgeți punga din mîinile lui Lorenzo și măturați făina risipită. Cerneți făina și adunați mașinuțele lui Franco de pe jos. Căutați un castron în care să bateți ouăle. Spuneți-i Robertei să aducă ouăle din frigider. Ștergeți cu o cîrpă locul unde le-a scăpat din mînă și luați-vă singură altele. Trimiteți-l pe Franco să răspundă la telefon apoi mergeți și vorbiți personal după ce ați șters untul și făina cu care e mînjit receptorul. Întoarceți-vă în bucătărie.
   Scoateți din mîinile lui Roberto tava cu făină și ouă. Spălați-i mîinile. Spuneți-i Robertei să meargă să vadă cine sună la ușă. Spuneți-i lui Franco să meargă să vadă cine sună la ușă. Mergeți dumneavoastră. Ștergeți făina și untul de pe clanță. Întoarceți-vă în bucătărie.
   Acum, în forma unsă, se află o grămadă de sare. Scoateți-o și luați cutia cu sare din mîinile lui Lorenzo. Spuneți-i Valentinei să nu-i mai dea nimic de mîncare javrei care a terminat deja o parte din amestecul de făină și ouă. Luați alte două ouă și deschideți alt pachet de făină. Spuneți-i lui Lorenzo să nu se mai joace în făină. Plezniți-l. Consolați-l. Cereți-i iertare. Dați-i un castronel cu făină și un pahar cu lapte. Lăsați-l să-și facă și el ”prăjitura lui”.
   Reîntoarceți-vă la forma dumneavoastră. Scoateți din ea mașinuțele lui Franco. Urlați ”Franco!” și amenințați că-l veți băga la internat. Ungeți cu unt altă formă. Alergați după Roberta care a luat stafidele. Încercați să găsiți drojdia. Telefonați băcanului să vă trimită un alt pachet de drojdie. Mai ștergeți încă o dată receptorul. Întoarceți-vă în bucătărie unde acum totul este împrăștiat pe jos, iar Lorenzo își vede de treabă plin de făină pînă în sprîncene. Rugați frumos cîinele să lingă stafidele și tot ce se mai află pe mozaicul bucătăriei.
   Comandați la cofetar una din acele bune prăjituri cu stafide cărora el le știe secretul.

Sursa: Fanzinicon

6 comentarii:

  1. :))) În timp ce citeam acest text super amuzant, mi-am imaginat scena din bucătărie şi mă prăpădesc de râs, Cristi.
    Concluzia finală: fă prăjituri când eşti singur în bucătărie! :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Super reteta :))
    Chiar vizualizam tevatura unei familii de italieni... vorbind repede si precipitandu-se ca in final sa comanzi la cofetarie... Da!!! Nu da gres niciodata... Mi se potriveste perfect concluzia

    RăspundețiȘtergere
  3. Hahaha, un filmulet italian, mi-am maginat, cu ''la familia''in actiune !Buna concluzia
    Naica!

    RăspundețiȘtergere