miercuri, 10 august 2016

VIDEO: Tamara Buciuceanu-Botez, Marian Hudac și Mitică Popescu - "Nota 4 la teză" (scenetă amuzantă, TVR, 1977)

video Tamara Buciuceanu-Botez nota 4 la teza youtube tvr tamara buciuceanu marian hudac mitica popescu nota 4 la teza sceneta amuzanta tvr video momente umoristice revelion 1977 tvr video nota 4 la teza actrita tamara buciuceanu ziua nasterii implineste 87 de ani data nasterii scenete amuzante tvr video nota patru la teza Tamara Buciuceanu-Botez scenete comice anii 70-80 tvr youtube arhiva tvr televiziunea romana nationala Tamara Buciuceanu-Botez nota 4 la teza momente vesele cu Tamara Buciuceanu-Botez
Tamara Buciuceanu-Botez - Nota 4 la teză (video, TVR) / Foto: www.ziaruldeconstanta.ro

Tamara Buciuceanu-Botez, una dintre cele mai apreciate actriţe române de teatru, film şi televiziune, îşi aniversează astăzi ziua de naştere, împlineşte 87 de ani.
La mulţi ani, stimată doamnă!

Tamara Buciuceanu-Botez, Marian Hudac și Mitică Popescu - "Nota 4 la teză" (VIDEO, TVR, 1977)



Imagini din Arhiva TVR cu Tamara Buciuceanu-Botez, Marian Hudac și Mitică Popescu în sceneta "Nota 4 la teză".
http://www.facebook.com/fanTVR1
http://www.tvr.ro
http://www.tvrplus.ro
http://youtube.com/TVRcanaluloficial
by TVR (YouTube), 1 ian. 2014

Tamara Buciuceanu-Botez, "Doamna comediei românești", împlinește 87 de ani

Actrița Tamara Buciuceanu-Botez s-a născut la Tighina (Republica Moldova), la 10 august 1929. A frecventat cursurile Institutului de Teatru "Vasile Alecsandri" din Iași (1948-1951), transferându-se în anul IV la București, unde a absolvit Institutul de Teatru, la clasa profesorului Ion Bălțățeanu (1952), informează Agerpres.

Tamara Buciuceanu-Botez, supranumită "Doamna comediei românești", este una dintre reprezentantele Generației de Aur a teatrului românesc. A debutat în 1952, pe scena Teatrului Giulești (actualul Odeon), cu rolul Marfa din "Makkar Dubrava".
De-a lungul celor 60 de ani de activitate a fost angajată a Teatrului de Comedie, a Teatrului de Operetă timp de nouă ani și a Teatrului Bulandra până la pensionare. A colaborat cu Teatrul Național de Televiziune, cu Teatrul Radiofonic, cu Teatrul Constantin Tănase, cu Teatrul Național din București și cu cel din Iași.

Numele ei este legat de spectacole precum: ''Piatra din Casă'', ''Cei doi tineri din Verona'', ''Domnul Puntilla și sluga sa Matti'', ''Pălăria florentină'', ''Gaițele'', ''Contesa Maritza'', ''Văduva veselă'', ''Lăsați-mă să cânt'', ''Vânzătorul de păsări'', ''Voievodul țiganilor'', ''Sânge vienez'', ''Marco Polo'', ''My Fair Lady'', ''Nepotul'', ''Azilul de noapte'', ''Joc de pisici'', ''Titanic vals'', ''Interviu'', ''Rețeta fericirii'', ''Tartuffe'', ''Dimineață pierdută'', ''Somnoroasa aventură'', ''Romeo și Julieta la început de noiembrie'', ''Scaunele'', ''Cumetrele'', ''Doctor fără voie'', ''Domnișoara Nastasia'', ''Mamouret'', "Însemnările unui necunoscut", ''Așteptând la arlechin'', ''Divorțul de aur''. A interpretat-o pe Chirița în 80 de spectacole, pe scena Teatrului Național din Iași, sub îndrumarea regizorului Alexandru Dabija.

Teatrul Național Radiofonic a prezentat, la 22 noiembrie 2008, premiera absolută a spectacolului ''Curajul femeii în dragoste sau Femeia secolului XXI'' de Felix Anton Rizea, având-o în distribuție pe Tamara Buciuceanu-Botez, alături de alți mari actori ca: Ileana Stana Ionescu, Virgil Ogășanu, Monica Ghiuță, Ion Haiduc ș.a.
A fost invitată de onoare în spectacolul ''Aplauze... aplauze'' (premiera în 2010), dedicat celor peste 30 de ani de carieră a cuplului Stela Popescu — Alexandru Arșinel, în cadrul stagiunii 2012-2013 a Teatrului de Revistă Constantin Tănase.

Tamara Buciuceanu-Botez a creat personaje pline de culoare în filme precum: ''Titanic-vals'' (1964), ''Toate pânzele sus'' (1976), ''Alo, aterizează străbunica!'' (1981), ''Grăbește-te încet'' (1981), ''Primăvara bobocilor'' (1985), seria ''Liceenii'' — ''Declarație de dragoste'' (1985), ''Liceenii'' (1986), ''Extemporal la dirigenție'' (1987), ''Liceenii rock'n roll'' (1990), ''Liceenii în alertă'' (1992) în care a dat viață celebrei profesoare de matematică supranumită ''Isoscel'', ''Paradisul în direct'' (1994), ''Sexy Harem Ada Kaleh'' (2001), ''Nunta mută'' (2008).

În decembrie 2013, actriței i s-a decernat Premiul "Aristizza Romanescu" pentru întreaga creație teatrală și cinematografică, în cadrul ceremoniei de decernare a Premiilor Academiei Române pe anul 2011, desfășurată în Aula Academiei Române.
La primirea distincției, în cadrul evenimentului ce a avut loc în Aula Academiei Române, Tamara Buciuceanu-Botez a ținut un scurt discurs."E greu la deal, e foarte greu, dar dacă trăim, trebuie să trăim ca și cum am fi nemuritori", a spus actrița. "Sunt mândră că sunt româncă, îmi iubesc țara și neamul și mulțumesc lui Dumnezeu că mai trăiesc", a mai spus marea artistă.
Aceasta a mulțumit colaboratorilor săi și familiei pentru sprijinul pe care i l-au acordat de-a lungul timpului.
"Cred că nu am trăit degeaba. Am lăsat ceva în urmă", a adăugat aceasta, menționând că a învățat că "demnitatea, cinstea și generozitatea se plătesc foarte scump".

Sursa: www.agerpres.ro

8 comentarii:

  1. Tineri, frumoși și talentați. Te cuprinde un soi de nostalgie, un fel de regret, timpul trece nepăsător.. Să sperăm că v-a rămâne cu noi încă mult timp.
    Vă mulțumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc si eu! Imi pare bine ca v-a placut sceneta cu Tamara Buciuceanu-Botez, Marian Hudac și Mitică Popescu - "Nota 4 la teză"!

      Ștergere
  2. Grozavi artisti! Multumesc Cristi pentru aceasta postare!
    Seara faina si zile frumoase in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu întârziere”La mulți ani”și din partea mea!
    O zi minunată îți doresc,Cristi!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nota 10 cu felicitări, Cristi! :) Pentru toate prezentările tale. :)

    RăspundețiȘtergere