sâmbătă, 19 noiembrie 2011

Românii sunt deştepţi

Citind cea mai recentă postare a lui Max Peter am descoperit campania celor de la ROM Autentic: Românii sunt deştepţi. Căutând pe Google "romanii sunt" vom găsi nişte rezultate neplăcute şi jignitoare. Putem schimba acest lucru căutând pe Google "romanii sunt deştepţi" în cât mai multe limbi.


Acad. Nicolae Paulescu
Nicolae Paulescu


George Enescu


Petrache Poenaru


Sergiu Celibidache

39 de comentarii:

  1. avem cu ce sa ne mandrim ..sigur :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Romanii chiar sunt destepti. Doar ca unora le e mai usor sa observe alte specimene!

    RăspundețiȘtergere
  3. Suntem o natie de oameni destepti, talentati, cu simtul umorului. Din pacate, pe masura ce trece vremea se cam pierde "specia", sa zic asa, iar noi ne cam mandrim cu inaintasii... Mna, nu sunt in dispozitie prea buna, poate sunt prea acida, mai bine tac.

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna,
    Ai dori un schimb de link cu http://ga-by.mug.ro?
    Daca vrei lasa-mi datele la sectiunea de parteneriat de pe blogul meu (acolo gasesti si datele mele)
    Mersi!

    RăspundețiȘtergere
  5. @Placinta Vlad: Nu pun bannere permanente de acest gen pe blog. Sustin campaniile umanitare numai prin articole. Succes!

    RăspundețiȘtergere
  6. Shayna, sunt multe exemple pozitive si in zilele noastre, dar nu sunt suficient mediatizate.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cristi, ai dreptate, românii sunt deştepţi. Sau au fost... nu mai contează. Dar dacă tot ai dat exemplele astea, eu am să-l citez pe Eminescu (că-i roman cu care ne mândrim):

    "De-aşa vremi se-nvredniciră cronicarii şi rapsozii;
    Veacul nostru ni-l umplură saltimbancii şi irozii...
    În izvoadele bătrâne pe eroi mai pot să-i caut;
    Au cu lire visătoare ori cu sunete de flaut
    Poţi să-ntâmpini patrioţii ce-au venit de-atunci încolo?"

    RăspundețiȘtergere
  8. da...am cautat si eu pe net si m-au cam degustat primele 3 rezultate

    RăspundețiȘtergere
  9. Cristi: Îţi mulţumesc foarte mult pentru participarea la campanie.

    RăspundețiȘtergere
  10. din pricina unora ni se duce buhul...si din pricina unora care in sictir vorbesc urat despre romani,romani fiind si ei...

    initiativa e laudabila

    seara faina !

    RăspundețiȘtergere
  11. Da, da, românii sunt destepti, am si o dovada pe undeva pentru cine nu crede, am s-o gasesc eu...

    RăspundețiȘtergere
  12. Romanii sunt destepti. O initiativa frumoasa!
    Seara buna Cristi!

    RăspundețiȘtergere
  13. Foarte adevarat spui Cristi si te felicit pentru initiativa. Majoritatea romanilor sunt destepti, descurcareti, calzi, primitori, muncitori, onesti cinstiti, demni, iar cei care ne fac de ras in lume, sunt doar resturi, bine ca nu sunt multi, dar din pacate si din nefericire pentru noi suficienti, incat sa fim defaimati de popoarele vecine ca si popor.

    O seara minunata iti doresc Cristi! :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Cristi este laudabila initiativa si merita sustinuta, dar nu trebuie omis un lucru foarte important, anume cum functioneaza functia de ''pre-dictie'' a motoarelor de cautare! Simplu fapt ca un ''viral'' ca acesta cum este campania publicitara rom, este preluat si dezbatut pe larg pe siteuri cu expunere mare(gen: siteuri de stiri si portaluri asemanatoare) publicandu.se inclusiv acele expresii jignitoare, forteaza (prin link-follow) crawlerii motoarelor sa indexeze aceste expresii si sa le acorde intaietate in expunere atunci cand este folosita functia de ''pre-dictie''! Functia asta de pre-dictie sau cum gresit este numita de multi ca ''sugestie'' mai are un ''bug'' important si anume ca asociaza cuvinte in functie de expunerea in cautari, de exemplu daca acel cuvant ''paduchiosi'' a fost folosit de foarte multe ori in cautari, el va avea intaietate in a fi ''sugerat''! Nu e dracul asa negru, de cele mai multe ori mass media construieste astfel de impresii pe baza unuia din puctele sensibile ale onlineului, acel faimos ''firesale'' si care nu inseamna altceva decat vanzare de iluzii! Sunt multe de zis dar sa ne dam seama in primul rand si ca acest ''romanii sunt destepti'' este de fapt o campanie publicitara ce speculeaza sensibilitatea multora in legatura cu stima de sine!

    RăspundețiȘtergere
  15. Stefania, mi-a placut initiativa, de aceea a aparut postarea aceasta. O seara buna! :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Liviu, nu ma pricep la chestia asta cu motoarele de cautare. Mi-a placut initiativa. Multumesc mult pentru comentariu!

    RăspundețiȘtergere
  17. Eu cred ca numai unii romani sunt destepti, si anumea prea putini... Sa demonstram ca suntem destepti la slujba, pe strada, la urne... pe urma facem si campanie online sa ne laudam ca suntem! :)

    RăspundețiȘtergere
  18. am spus cele de mai sus din simplul motiv ca toti se uita la ce ''sugereaza '' motorul de cautare, nimeni, pare, sa nu aiba rabdarea sa verifice si rezultatele ce urmeaza a fi listate in pagina! De exemplu, ''romanii sunt ...paduchiosi'', imediat mai jos sunt listate doar siteuri de stiri care, culmea sau nu (eu zic ca nu), au ca meta-tag exact acea expresie! La fel se intampla indiferent de limba in care se desfasoara cautarea! De ce se intampla asta? simplu, pentru ca cei din social media stiu sa speculeze punctele sensibile!

    RăspundețiȘtergere
  19. Liviu, de acord, e normal sa speculeze, asta e profesia lor, isi castiga existenta din asta.

    RăspundețiȘtergere
  20. Zina, pe bloguri intra si vizitatori din alte tari. Sa cunoasca prin intermediul blogurilor si cativa romani celebri. :)

    RăspundețiȘtergere
  21. Gand la gand ! Ca de la destept la destept ! :))))

    RăspundețiȘtergere
  22. Bravo pentru completările aduse! Nu știu dacă schimbarea dorită de toți va apărea, dar cu ce a ținut de mine, am contribuit!

    Cum i-am recomandat și lui Peter, îți las spre lecturare un articol tangențial campaniei:
    http://diacritica.wordpress.com/2011/11/18/desteapta-te-romane/

    RăspundețiȘtergere
  23. Multumesc, Dana! O sa citesc articolul.

    RăspundețiȘtergere
  24. Cu asta sunt de acord. Trebuie sa-i facem cunoscuti pe cei destepti.
    PS. Ai un ping la Lecturi.

    RăspundețiȘtergere
  25. Aveam cu ce sa ne mandrim, pana nu demult, dar o sa ne pierdem urma si o sa ne numin RRomania cat de curand...Degeaba incercam noi sa ne laudam ca suntem destepti, ca nu suntem...suntem pe primele locuri la analfabetism, la hotie, si la multe alte chestii de genu'. Oi fi eu roman, dar recunosc mocirla in care ne aflam...

    Nu putem schimba imaginea romaniei pe internet, trebuie sa pornim inca din parlament...

    RăspundețiȘtergere
  26. Adrian, sunt foarte multi romani care sunt apreciati afara, dar sunt putin mediatizati.

    RăspundețiȘtergere
  27. Cristi, te felicit pentru idee. Românii sunt deştepţi. Şi pot oricând argumenta, fiindcă sunt câteva exemple de excepţie chiar foarte aproape de mine.

    RăspundețiȘtergere