marți, 12 noiembrie 2013

Actriţa Luminița Gheorghiu, nominalizată la premiul pentru cea mai bună actriță al Academiei Europene de Film!

Luminita Gheorghiu Pozitia copilului

Luminița Gheorghiu: Nu am făcut niciodată un film cu gândul că o să iau un premiu.

Luminița Gheorghiu, care este nominalizată la premiul pentru cea mai bună actriță al Academiei Europene de Film, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, că atunci când joacă nu se gândește la premiile pe care le-ar putea lua, dar nominalizarea la Oscarul european o onorează.


"Nominalizarea mă bucură foarte tare, dar este o nominalizare și mai există un pas foarte important. Nu m-am gândit niciodată că dacă fac un rol o să iau sau nu un premiu", a adăugat aceasta.

Luminița Gheorghiu a primit această nominalizare pentru rolul pe care îl face în filmul "Poziția copilului" de Călin Netzer, ce a primit trofeul Ursul de Aur, la începutul anului, la Festivalul de Film de la Berlin.

Despre rolul Cornelia, pe care îl joacă în "Poziția copilului", Luminița Gheorghiu a spus că a fost o partitură foarte ofertantă.

"Când mă întâlnesc cu publicul descopăr noi și noi argumente pentru felul în care am jucat", a mărturisit Luminița Gheorghiu. "Este important ca un actor să aibă o partitură foarte bună", a spus ea, referindu-se la scenariul filmului premiat cu Ursul de Aur.

Nominalizările la categoria lungmetraj ficțiune la premiile Academiei Europene de Film au fost făcute publice la Festivalul Internațional de Film de la Sevilia. Premiile vor fi acordate în urma votului celor peste 2.900 de membri ai Academiei, pe 7 decembrie, la Berlin.

Luminița Gheorghiu este nominalizată, pentru această distincție, alături de Keira Knightley ("Anna Karenina"), Veerle Baetens ("The Broken Circle Breakdown"), Barbara Sukova ("Hannah Arendt") și Naomi Watts ("Lo Imposible").

Ea este unul dintre oaspeții speciali ai Festivalului Making Waves de la New York care debutează la finalul lui noiembrie și promovează filmul românesc în metropola americană. AGERPRES (AS — autor: Oana Ghiță, editor: Georgiana Tănăsescu)

Foto: AGERPRES ARHIVA / SORIN LUPSA

Sursa: AGERPRES

TRAILER POZIŢIA COPILULUI / CHILD'S POSE



by paradafilm (YouTube)

2 comentarii:

  1. Nominalizarea, Luminiței Gheorghiu, este binemeritată, Cristi, iar eu sper din toată inima mea ca această nominalizare să fie materializată. Este o mare actriţă, iar munca şi profesionalismul dumisale, trebuie să fie răsplătit pe măsură. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Avand in vedere ca filmul "Poziția copilului" regizat de Călin Netzer a primit trofeul Ursul de Aur, Luminita Gheorghiu are sanse mari sa castige premiul la categoria "cea mai buna actrita".

      Ștergere