miercuri, 19 februarie 2014

Constantin Brâncuși: "Eu am făcut piatra să cânte pentru Omenire"

Constantin Brancusi zi de nastere data nasterii foto filmare rara sculpteaza la Paris sculptori sculptura youtube aniversarea zilei rare footage citate citat cugetari Romania blog romanesc aniversarea zilei nascuti pe 19 februarie artisti romani
Constantin Brâncuși (n. 19 februarie 1876, Hobița, Gorj — d. 16 martie 1957, Paris) / Foto: Edward Steichen (1922)

Astăzi se împlinesc 138 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuși.

Constantin Brancusi - rare footage


by loloshikutz (YouTube)

"Când nu mai suntem copii, suntem deja morţi." Constantin Brâncuși

6 comentarii:

  1. Şi cei din Tg Jiu i-au deteriorat operel din parc! :(

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitări pentru articol, Cristi. Foarte frumos omagiu ai adus marelui nostru artist Constantin Brâncuși, care din păcate n-a fost apreciat la adevărata valoare aici, acasă, şi-a fost nevoit să ia calea pribegiei, iar munca sa să-i fie apreciată şi respectată de străini, de aceea a şi lăsat statului francez moştenire toate realizările sale de-a lungul vieţii.
    M-a emoţionat foarte tare filmuleţul văzându-l pe artist lucrând. Îmi amintesc că am mai văzut un documentar, despre viaţa lui Constantin Brâncuși, care m-a răvăşit când artistul întrebat fiind care este naţionalitatea sa, a răspuns: " Terestră, umană, specie albă.", şi crede-mă, Cristi, că nu răspunsul său m-a întristat, pentru că a spus ce-a simţit, ci situaţia care l-a determinat să dea acest răspuns.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc. Am vazut si eu documentarul respectiv. Brancusi a vrut sa lase mostenire statului roman operele sale, dar a fost refuzat de regimul comunist de atunci si drept urmare a renuntat la cetatenia romana.

      Ștergere
  3. Iar noi, urmasii lui, o facem sa plinga...

    RăspundețiȘtergere