joi, 10 noiembrie 2011

Cromoterapie fără pensulă – Amy Shackleton


La doar 25 de ani, Amy Shackleton este unul dintre cei mai promițători artiști canadieni. Până acum tânăra și-a expus picturile în galerii din Toronto, Montreal, Calgary, New York, Londra, Veneția, Maroc și Croația. Viziunea sa artistică implică amestecuri între realism și reverie, artificial și natură, dar poate mai interesant de atât este procedeul prin care ilustrează. Artista nu folosește pensula aproape deloc, iar visul ei este să elimine complet instrumentul din tablourile sale.

Amy Shackelton s-a născut într-un mic oraș din Ontario și, până la liceu nu arătase un interes special pentru artă. Abia studiile la Universitatea York din Toronto au motivat-o și de acolo și-a început efortul spre a deveni o artistă în adevăratul sens al cuvântului. Deîndată ce s-a apucat de pictat și-a văzut operele cumpărate una câte una, iar apoi, din 2007, a început să expună în galerii dedicate.



Picturile canadiencei sunt adevărate ședințe de cromoterapie în care liniile drepte, perfect trasate, apar lângă pete de culoare neclare. Impactul general asupra privitorului este dat de abundența de culori și nuanțe. Artistei îi place foarte mult să amestece scene urbane cu intervenții ale naturii. Adeseori abordează o geometrie specială a liniilor, fapt cu atât mai impresionant cu cât trei sferturi dintre tablourile pe care le realizează în prezent sunt făcute fără pensule. Atunci când are de trasat o linie dreaptă, Amy Shackleton folosește sfori legate de-a lungul pânzei, dar se bazează foarte des și pe atracția gravitațională pentru a permite vopselei să curgă dintr-o parte în alta. Modul exact în care procedează poate fi văzut în filmul de mai jos.


Sursa: stylereport.ro

10 comentarii: