joi, 28 martie 2013

Cum arată 2.000 de calorii?

Cum arată 2.000 de calorii? O comparaţie inedită între gogoşi, cartofi prăjiţi, bere şi legume - VIDEO

Cei care se întreabă cum arată doza zilnică recomandată de medici de 2.000 de calorii au la dispoziţie un videoclip care prezintă echivalentul cantităţii în funcţie de diferite alimente, de la cartofi prăjiţi şi burgeri la morcovi şi avocado, informează Mediafax.

Materialul video, realizat de BuzzFeed şi preluat de Huffington Post, informează într-un mod creativ reprezentarea dozei de 2.000 de calorii în diferite feluri de mâncare. Astfel, şase gogoşi şi jumătate sunt egale cu 26 de ouă, patru porţii de cartofi prăjiţi de la fast-food, o pizza şi 60 de morcovi, fiecare dintre acestea furnizând necesarul de calorii pentru o zi întreagă.

Exemplele pot servi ca sursă de inspiraţie pentru ce să mâncăm într-o zi, precum şi ce ar trebui să evităm.

14 comentarii:

  1. la cât sunt eu de uscat, silueta e ultima mea preocupare ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte interesant articolul, Cristi! Inspaimantatoare comparatiile la prima vedere.
    Ar fi bine sa ascultam sfaturile medicilor, insa, n-o prea facem, cel putin eu, sunt foarte indisciplinata in ce priveste mancarea, insa, masa de pranz e litera de lege si respecta cu sfintenie la noi in compania in care lucrez, altfel, de-ar fi dupa mine, as manca numai in fuga... nimicuri! Insa sefii mei sunt foarte stricti si severi in ce priveste respectarea regulamentului de ordine interioara, asa ca nimeni nu-l incalca nici macar nu amana pauza de masa.
    O seara minunata iti doresc, Cristi! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca faci sport, nu ai probleme de genul :) dar trebuie sa ai vointa mare :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Ciprian: Daca faci sport nu ai probleme cu greutatea, dar poti sa ai probleme cu sanatatea daca mananci anumite produse in exces. :)

      Ștergere
  4. Nu-i asa cum mananca ...kakao , astia !!De ce nu vorbeste macar unul singur , despre faptul ca mai tot ce se mananca azi , provine din OMG-uri ? Astea nici macar nu ingrase omul ci...al umple de o osanza spurcata si-l imbolnavesc de cancer si de alte nenorociri ! Pai ce crezi matale Cristi Milla , matale si cititorii ce-ti viziteaza blogul , ca imediat dupa WWII ...la cativa ani dupa ...atunci cand se ducea la mosi , romanu' " consuma " doar" sase gogosi ?Sau trei mici si-un tap ? Fi serios pentru atata lucru nu se deranja tocma pana la Obor printre pungasii aia !Citeste "Groapa " lui Eugen Barbu si....vei vedea acolo ce cantitate de mancare serveau oamenii pe vremuri si...tot uscati erau , iar femeile...ca femeile ,trebuiau sa aiba un posterior...ceva mai baban ca sa aiba crestinu cu ce-si delecta privirea si mai ales " pe ce pune mana " ! Deci nu atat mancarea cat OMG-urile pe care le contine materia prima , din care se face ...tot ce se numeste generic MANCARE , sant vinovate pentru faptul ca 2000 de calorii amarate au ajuns sa sperie pe oricine ! Pai in 1970 la 20 de ani puteam manca ...20 zilnic fara probleme si nu depaseam 70 de kg. iar azi desii manac doar...putin peste ce caca un copil de un an jumate ...am aproape suta ! Treaba-i asta ?Deci nu mancarea ci materia din care se face . Insa de unde hrana naturista ? Poate sa mancam doar fragi si mure sau alune si castane de padure dar altfel....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu numai organismele modificate genetic sunt periculoase... Putem vorbi despre aditivi alimentari, coloranti etc. pana maine dimineata. :)) Mie mi-a placut ideea clipului in care se prezinta in 2 minute cele 2000 de calorii. Am citit romanul "Groapa" mai demult.

      Ștergere
  5. dupa o anumita varsta, se spune ca se schimba metabolismul; chiar si aceia care in tinerete spuneau ca puteau sa manance orice, pot incep sa aiba probleme de greutate si trebuie sa fie atenti si cata apa plata beau! :)
    Articolul tau este deosebit de interesant! Ca si in fizica, energia nu dispare! tot ce mancam - reprezentat în calorii, trebuie si consumat, altfel se depune!

    RăspundețiȘtergere
  6. Interesant clipul!
    O zi frumoasa si usoara!

    RăspundețiȘtergere