duminică, 29 iunie 2014

REZUMAT VIDEO. Columbia - Uruguay 2-0. CM 2014

Columbia - Uruguay 2-0 / James Rodriguez și-a calificat naționala în primul sfert de finală al CAMPIONATULUI MONDIAL DE FOTBAL

Columbia a acces în premieră în sferturile de finală ale CM, după ce a dispus de semifinalista din 2010, Uruguay, scor 2-0, printr-o ”dublă” a lui James Rodriguez ('28, '50), la Rio de Janeiro. Columbienii vor întâlni Brazilia, în data de 4 iulie, la Fortaleza, informează Ştirile TVR.

Aceasta a fost prima doppietta a lui James Rodriguez în tricoul echipei reprezentative, iar atacantul de 22 de ani al lui AS Monaco a ajuns la zece goluri marcate pentru echipa sa națională. Grație acestor goluri, James Rodriguez a devenit noul lider al clasamentului golgheterilor acestui turneu final, cu 5 reușite. Este urmat, în ordine, de următorii jucători:
4 goluri: Neymar (Brazilia), Lionel Messi (Argentina), Thomas Mueller (Germania)
3 goluri: Robin van Persie (Olanda), Arjen Robben (Olanda), Karim Bezema (Franţa), Enner Valencia (Ecuador), Xherdan Shaqiri (Elveţia)
2 goluri: Tim Cahill (Australia), Mario Mandzukic (Croaţia), Luis Suarez (Uruguay), Andre Ayew (Ghana), Clint Dempsey (SUA), Memphis Depay (Olanda), Ivan Perisic (Croaţia), Wilfried Bony (Cote d'Ivoire), Gervinho (Cote d'Ivoire), Jackson Martinez (Columbia), Ahmed Musa (Nigeria), Asamoah Gyan (Ghana), Islam Slimani (Algeria).
În preliminariile pentru acest turneu final, Columbia s-a impus pe teren propriu cu 4-0 în fața ”Celeștilor”, și a pierdut cu 2-0 la Montevideo. Înainte de aceste două succese, columbienii nu-i mai învinseseră pe uruguayeni din iunie 2004.

Columbia se află la al cincilea turneu final: în 1962, 1994 și 1998 nu au reușit să treacă de faza grupelor, iar în 1990 a fost oprită în ”optimi” de Camerun.
De partea cealaltă, Uruguayul, campioană mondială în 1930 și 1950, a participat pentru a 12-a oară la un CM. În afară de cele două succese, sud-americanii s-au mai clasat de trei ori pe locul al patrulea (1954, 1970 și 2010).
Vezi mai mult, inclusiv rezumatul video al meciului comentat în limba română, pe Ştirile TVR.ro.

Colombia vs Uruguay 2-0. World Cup Brazil 2014. Goals and Highlights



James Rodríguez vs Uruguay (28/06/2014) WORLD CUP (Vimeo)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu