sâmbătă, 21 iunie 2014

REZUMAT. Franţa - Elveţia 5-2. CM 2014

Franța - Elveția 5-2 / Recital francez pentru calificarea în ”optimi”

Franța a zdrobit Elveția în al doilea meci la CM, scor 5-2, la Salvador, și s-a calificat entuziasmant în optimile de finală. Karim Benzema este al patrulea jucător al acestei ediții a CM care reușește să înscrie, până acum, trei goluri, informează Ştirile TVR.
Formidabilul succes al ”Cocoșilor Galici” a fost adus de golurile marcate de Olivier Giroud ('17), Blaise Matuidi ('18), Mathieu Valbuena ('40), Karim Benzema ('67) și Moussa Sissoko ('73), respectiv Blerim Džemaili ('81) și Grant Xhaka ('87).
În minutul 8, fundașul central al elvețienilor, Steve von Bergen, a fost accidentat dur de Yohan Cabaye, astfel că a fost înlocuit de Philippe Senderos. Cu toate acestea, arbitrul olandez Bjorn Kuipers nu a acordat nici măcar cartonaș galben.
Francezii, care nu au mai înscris atât de multe goluri la un Campionat Mondial din 1958 (7-3 cu Paraguay și 6-3 contra RFG), au mai avut numeroase ocazii de a înscrie, printre care și un penalty ratat de Karim Benzema ('32), fază la care Yohan Cabaye nu a izbutit să înscrie din 8 metri lateral dreapta, trimițând în bară. De asemenea, Karim Benzema a marcat și în minutul 90+3, dar arbitrul a anulat golul, întrucât fluierase deja finalul partidei.
Vezi mai mult, inclusiv rezumatul video al meciului comentat în limba română, pe Ştirile TVR.ro.

2 comentarii: