joi, 10 iulie 2014

REZUMAT VIDEO. Argentina - Olanda 0-0, 4-2 la 11 m. CM 2014

REZUMAT VIDEO GOLURI Argentina Olanda 2014 Cupa Mondiala semifinala penaltiuri prelungiri YOUTUBE Messi Robben

Argentina - Olanda 0-0, 4-2 la 11 m / Argentina - în a patra finală a CM, a treia contra Germaniei

Argentina a acces în finala CM din Brazilia, după ce a eliminat Olanda la penalty-uri, scor 4-2, la São Paulo, după ce, la capătul a 120 de minute de joc scorul a fost egal, 0-0, informează Ştirile TVR.
Argentina, echipa care a dominat tactic partida, a reușit să marcheze în minutul 75, dar splendida reușită a lui Gonzalo Higuaín, din colțul careului de 6 metri, a fost anulată pentru o poziție de ofsaid, la limită.
Olanda, care a adoptat un joc eminamente defensiv mai ales începând din repriza a doua, nu a șutat pe poartă în primele 90 de minute și a făcut-o singură dată în prelungiri, în minutul 99. De menționat că Arjen Robben a fost blocat formidabil, în minutul 90+1, de Javier Mascherano, la colțul stâng al careului de 6 metri.

În prelungiri, tot sud-americanii au fost mai prezenți în joc, însă ambele formații puteau marca în ultimele 5 minute: Jasper Cillessen a intervenit salvator la execuțiile lui Rodrigo Palacio și Maxi Rodriguez, iar Dirk Kuyt a fost blocat magistral de Martin Demichelis.
La loviturile de departajare, Argentina a transformat toate loviturile, prin Lionel Messi, Ezequiel Garay, Sergio Agüero și Maxi Rodriguez, în timp ce Ron Vlaar, chiar primul executant, și Wesley Sneijder l-au evidențiat pe portarul Sergio Romero. Pentru batavi au punctat totuși Arjen Robben și Dirk Kuyt.

Argentina va juca așadar a treia finală de Cupă Mondială, după cele câștigate în 1978 (3-1 cu Olanda, în prelungiri) și în 1986 (3-2 cu Germania). În 1990, sud-americanii au fost învinși de Germania cu 1-0, dintr-un penalty controversat. În afară de performanța din 1990, Argentina mai are în palmares încă o medalie de argint, în 1930 (2-4 cu Uruguay). De fiecare dată când La Albiceleste a ajuns în semifinale, a reuşit şi accesul în finală.
Olanda, vicecampioană mondială în 1974, 1978 și 2010, nu mai ratase decât o singură dată prezența în finala CM atunci când a ajuns în penultimul act al competiției: în 1998, în fața Braziliei, tot după executarea penalty-urilor de departajare.

Vezi mai mult, inclusiv rezumatul video al meciului comentat în limba română, pe Ştirile TVR.ro.

Holland vs Argentina. Goals & Highlights. World Cup 09.07.2014



Netherlands vs Argentina (2-4) - Penalties (09/07/2014) WORLD CUP
YouTube

Photo Courtesy of dailymail.co.uk / Argentina star Lionel Messi has the full attention of the Dutch defence as he makes a break

6 comentarii:

  1. Am stat sa vad meciul pana la final, dar... nu a fost cu nimic stralucitor! Pacat, am sperat ca Olanda sa se califice in finala, Robben ar fi meritat!
    Dar asa e viata, asa e sportul... trebuie sa te multumesti si cu mai putin!
    Asadar, finala mare si finala mica se vor disputa intre o echipa europeana si una americana :))
    Sper ca Germanua sa castige titlul!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A fost un meci in care ambele echipe au jucat prudent, n-au fost multe ocazii de gol.
      Cred ca Germania va deveni campioana mondiala. E mai bine ca joaca cu Argentina finala mare, Olanda mi s-a parut mai buna la acest campionat mondial. :)

      Ștergere
  2. Era de astepta ca vor juca la tacaneala ....la vanat gresala adversarului insa la penalty-uri olandezii mi-au scos peri albi ! Ai dau dracului ce sabotii lor cu tot !!! Pacat , vedeam Holland in finala ....mare pacat . Probabil ca finala mare va fi un adevarat regal d e fotbal sau...cel putin asa sper ca , daca vor juca si astia la ciupeala .....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa cum joaca germanii, s-ar putea sa le dea vreo 3 goluri Argentinei. :)))

      Ștergere
  3. Acum că ştiu şi eu ce echipe vor lupta pentru obţinerea trofeului, ( pronostic nu mai dau căci sunt varză:))), iar intuiţia mea e plecată-n concediu tocmai acum :)) ). Cu certitudine vor câştiga cei mai buni. Mă gândesc doar că tensiunea şi emoţiile fanilor din cele două ţări cât şi a simpatizanţilor lor din întreaga lume, vor atinge cote maxime când se va juca finala în cele 90 min de joc în cel mai fericit caz, dacă n-or fi prelungiri, iar la finalul meciului unii suporterii vor fi în extaz, alţii în agonie, iar mass-media va vui să surprindă totul.
    Fotbalul va fi cel mai titrat eveniment pe mapamond. :)

    RăspundețiȘtergere