duminică, 6 iulie 2014

REZUMAT VIDEO. Olanda - Costa Rica (4-3 la penaltiuri). CM 2014.

Olanda - Costa Rica 4-3, la penalty-uri / Vicecampioana mondială, în semifinalele CM 2014 abia după 11 m

Olanda a acces pentru a cincea oară în semifinalele unui CM, după ce a învins abia la penalty-uri, scor 4-3, senzația Cupei Mondiale din Brazilia, Costa Rica, la Salvador. După 120 de minute de joc, scorul a fost egal, 0-0. Batavii vor întâlni Argentina, în 9 iulie, la Sao Paolo, pentru un loc în marea finală, informează Ştirile TVR.

Olanda a controlat autoritar partida, a avut numeroase ocazii imense de a marca, printre care și două bare, în minutele 82 și 119, în fața unei echipe care s-a apărat ermetic tot meciul și a avut câteva oportunități mari de a înscrie doar în prelungiri. De menționat că elevii columbianului Jorge Pinto au șutat pentru prima oară pe poartă în minutul 116, iar singurul lor corner survenise un minut mai devreme.
La loviturile de departajare, portarul lui Newcastle United, Tim Krul, introdus pe teren în minutul 120+2, în locul lui Jasper Cillessen, a apărat execuțiile căpitanului Bryan Ruiz și Michael Umaña, în timp ce vedetele Robin van Persie, Arjen Robben, Wesley Sneijder, Dirk Kuyt au transformat fără emoții.

Acesta este primul meci al batavilor la acest turneu final în care nu reușesc să macheze în timpul regulamentar. Elevii lui Louis van Gaal avuseseră un parcurs impecabil: 5-1 cu Spania, 3-2 cu Australia, 2-0 cu Chile și 2-1 cu Mexic, după prelungiri.
Costa Rica, reprezentativă care a acces în ”sferturile” CM 2014 tot la penalty-uri, în dauna Greciei, a transformat doar prin Celso Borges, Geancarlo González și Cristian Bolaños.

Olanda, vicecampioană mondială în 1974, 1978 și 2010, nu a ratat decât o singură dată prezența în finala CM, atunci când a ajuns în penultimul act al competiției: în 1998, de Brazilia, la 11 metri.
Costa Rica se află pentru a patra oară la un turneu final: în 1990 a acces în ”optimi”, iar în 2002 și 2006 nu a izbutit să treacă de faza grupelor. De remarcat faptul că naționala acestei țări a reușit formidabila performanță de a câștiga o grupă din care au făcut parte Italia, Anglia, ambele eliminate, și Uruguay, semifinalista din 2010 părăsind competiția în 28 iunie, după 0-2 contra Columbiei.

Vezi mai mult, inclusiv rezumatul video al meciului comentat în limba română, pe Ştirile TVR.ro.

Netherlands - Costa Rica. Highlights and Goals. World Cup 05.07.2014. Penalty Kicks



YouTube

2 comentarii:

  1. azi noapte nu am mai rezistat decat la prima repriza a meciului, care a ramas fara rezultat. Dimineata, cum m-am trezit am cautat pe net scorul final si m-am bucurat ca Olanda s-a calificat. Se pare ca spectacolul loviturilor de la 11 metri a intins nervii spectatorilor la maxim :))

    o seara de duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, la fel! Eu am vazut doar rezumatul meciului azi. Olanda a avut ocazii mai multe de gol, a meritat sa castige. Ar fi interesanta o finala Olanda - Germania. :)

      Ștergere