miercuri, 11 ianuarie 2012

VIDEO. CES 2012: Replicator, imprimanta 3D de 1.750 dolari care poate construi obiecte de marimea unei felii de paine

O companie din SUA numita Makerbot a prezentat la CES Las Vegas prima imprimanta 3D "cu pret acceptabil", modelul numit Replicator care costa 1.750 de dolari si poate construi mici obiecte, precum piese de sah, deschizatoare de sticle sau dopuri de cada. Imprimantele 3D sunt folosite de trei decenii pe scara larga in industrie, dar ele sunt prea scumpe pentru publicul larg, mai ales ca nu s-au gasit aplicatii atat de atragatoare pentru omul de rand.

inchide
Imprimanta 3D Replicator
Foto: Makerbot

Cei de la Makerbot au lansat in 2009 o imprimanta 3D care putea construi obiecte mult mai mici, iar acum la CES compania spune ca in sfarsit exista o imprimanta 3D "acceptabila la pret" pentru publicul larg. Este vorba de modelul Replicator care costa 1.750 dolari si poate construi obiecte din plastic cel mult de dimensiunea unei felii de paine.

Makerbot spune ca utilizatorii pot face aproape orice isi doresc si dau si idei de obiecte, de la un set de piese de sah, pana la deschizatoare de conserve sau dopuri pentru cada. Compania spune ca desi obiectele ce pot fi construite sunt limitate ca dimensiuni, partea interesanta tine de faptul ca pot fi construite parti detasabile care apoi vor fi asamblate pentru a crea un obiect mai mare.

Versiunea de baza costa 1.750 dolari, iar cu 250 in plus se poate cumpara versiunea care permite construirea de obiecte bicolore. Imprimanta realizeaza obiecte pornind de la schite 3D pe care utilizatorul le poate gasi pe un site dedicat sau le poate realiza cu diverse soft-uri de profil.

Cei de la Makerbot cred ca aceste imprimante au viitor si spun ca se va ajunge ca un user sa isi poata construi bucata cu bucata o alta imprimanta cu ajutorul primei imprimanta pe care o cumpara. Evident ca pe viitor vor putea fi utilizate la "printare" mai multe tipuri de materiale, insa pentru publicul larg, pretul este inca exorbitant.
Sursa: hotnews.ro

2 comentarii:

  1. Da, interesant... ma intreb pana unde vom ajunge oare cu tehnica asta?

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai in fiecare zi apar tot felul de noutati, ramane de vazut daca si cum vor fi folosite de catre societate.

    RăspundețiȘtergere