marți, 10 ianuarie 2012

VIDEO. Cum reacţionează un leu enervat de o fetiţă



LiveLeak publică un filmuleţ amuzant, cu o fetiţă care vizitează o grădină zoologică din SUA.

În imagini, copilul stă în faţa cuştii unui leu şi îşi lipeşte mâinile şi faţa de geam. Pentru început, leul pare calm, însă la un moment dat începe să se strâmbe şi, până la urmă, începe să bată cu labele din faţă în geam.

Fetiţa pare la început speriată, însă apoi se amuză, realizând că nu are ce să păţească. Apoi, scena se repetă.



Totul s-ar fi putut transforma, însă, într-o tragedie, dacă geamul cuştii leului ar fi cedat.

Acesta nu este primul clip în care un leu "atacă" un copil, la o grădină zoologică. Un incident similar s-a petrecut anul trecut, tot la un zoo din SUA, atunci fiind vorba despre un băieţel de doar un an şi o leoaică.



Sursa: Gândul

Oare ce-o fi în mintea părinţilor acestor copii?

8 comentarii:

  1. Nu ar trebui să uităm că în spatele acelui geam sunt animale sălbatice, care trăiesc într-un mediu nu tocmai propice dezvoltării lor normale! Consider că noi suntem mai vinovaţi, întărâtându-le, decât aceste animale, care doar reacţionează după cum le este natura!

    RăspundețiȘtergere
  2. In cazurile prezentate parintii copiilor sunt vinovati dupa parerea mea. De-aia am pus intrebarea respectiva la sfarsitul postarii, chiar daca e una retorica.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu cred ca doar niste parinti putin iresponsabili si-ar lasa copilul in fata pericolului. Pentru ca un leu izolat intr-o camera de sticla, nu poate fi decat periculos, dar pana si aici sunt parinti si parinti.

    O seara frumoasa iti doresc Cristi! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. E o prostie izolarea cu pereții de sticlă, animalele de pradă sunt aduse prea aproape de copii, care sunt stresați sau stresează ei animalele. Clasica despărțire prin șanțuri cu apă e mai sănătoasă din toate punctele de vedere. e drept că trebuie și spațiu...

    RăspundețiȘtergere
  5. eu cred ca aici victima e animalul. Feline, vor incerca sa prinda ce misca, sa vaneze - au instinctul asta. Fie ca se joaca cu un soricel, fie ca il mananca, leul seamana la comportament cu o pisica.
    Daca tot e zoo, un geam opac sa se poata vedea intr-un singur sens e ceva mai 'friendly' pt animale.


    P.S. nu sunt de acord cu ideea de zoo. Inteleg sa fie tinute in parcuri mai mari animalele care nu mai au nicio sansa de reintregrare in habitatul natural, dar o supr. de 100mp2 pt un urs ce traieste in natura in 10-100km2 - este prea putin.




    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In tarile civilizate, gradinile zoologice au spatiu suficient, sunt veritabile rezervatii.

      Ștergere