vineri, 20 ianuarie 2012

Google, Facebook, Twitter. Cum arătau giganţii internetului la început

Lumea WWW-ului nu mai poate fi concepută, în prezent, fără câteva nume. Google, spre exemplu, a devenit un concept atât de încetăţenit în limbajul internaut, încât a ajuns şi verb – cum este cazul în limba engleză, “to google”, sau a expresiei româneşti “a da (pe) google”.

La fel şi Facebook sau Twitter, două reţele de socializare care au schimbat internetul şi, într-o mare măsură, interacţiunea umană. YouTube, de asemenea, a revoluţionat industria divertismentului şi chiar şi pe cea a mass-media. Cum arătau, însă, Google, YouTube, Facebook, Twitter, Myspace şi Amazon la începuturile lor?

Când a fost lansat, în 1998, logoul Google avea un semn de exclamare la sfârşit şi se mândrea că indexează 25 de milioane de pagini. Acum, acest număr a ajuns la 25 de miliarde.

Google atunci
google atunci

Google acum
google acum

În 1994, Amazon era o librărire online, care vindea aproximativ un milion de titluri. Acum, Amazon.com este o pagină cu un design mult mai sofisticat decât în urmă cu 18 ani, pe care pot fi găsite milioane de cărţi, jucării, cosmetice, electronice şi, practic, orice altceva şi-ar dori un e-cumpărător.

Amazon atunci
amazon atunci

Amazon acum
amazon acum

Facebook, reţeaua de socializare creată de Mark Zuckerberg, Eduardo Saverin, Dustin Moskovitz şi Chris Hughes, patru studenţi de la Harvard, a cunoscut o evoluţie uluitoare din 2004 şi până acum. Reţeaua a devenit publică în 2006 şi, chiar fără modificări foarte mari la nivelul graficii, a ajuns una dintre cele mai mari afaceri ale momentului, cu 800 de milioane de utilizatori.

Facebook atunci
facebook atunci

Facebook acum
facebook acum

"Colega" Facebook-ului, Twitter-ul, s-a schimbat mult de la începuturile sale, în 2006. Principalele modificări le-au reprezentat renunţarea la grafia "Twttr" şi la culoarea verde a logoului. În prezent, peste 100 de milioane de oameni au cont pe Twitter.

Twitter atunci
twitter atunci

Twitter acum
twitter acum

YouTube îşi trăieşte, de aproximativ doi ani, vremurile de glorie. De la o banală reţea de videosharing, cum era în 2005, s-a transformat într-o comunitate uriaşă, o platformă incredibil de diversă şi de bine delimitată. Totodată, YouTube a ajuns o rampă de lansare pentru persoanele talentate, indiferent de talent, şi o platformă care şi-a dovedit utilitatea socială chiar şi în cadrul "Primăverii Arabe".

YouTube atunci
untitled 1
YouTube acum
youtube acum

Sursa: CANCAN

8 comentarii:

  1. Ce tare :) Clar o schimbare de imagine :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte tare sa le vezi fetele imbatranite!!! Dar muuuult mai frumoase acuma. Super Cristi, super!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Cora! Peste cativa ani, probabil vor avea o alta infatisare. :)

      Ștergere
  3. Tehnologia avanseaza enorm de repede...sa vedem daca vom reusi sa tinem pasul! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte interesant progresul gigantilor internetului, Cristi.
    Indraznesc sa spun ca, la aceasta performata lor, am contribuit fiecare din noi! Noi avem nevoie de ei si ei de noi! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai mare dreptate, Stefania! Si utilizatorii au importanta lor! :)

      Ștergere