vineri, 13 ianuarie 2012

O specie rară de muşte a primit numele cântăreţei Beyonce

O specie rară de muşte a fost redenumită de cercetătorii australieni, care au hotărât să introducă în denumirea latinească a acesteia numele cântăreţei americane Beyonce, informează site-ul revistei New Musical Express.



Primul exemplar din această specie, care se va numi de acum înainte Scaptia (Plinthina) Beyonceae, a fost descoperit în 1981, anul în care s-a născut şi artista americană. Muştele din această specie au o zonă de culoare galbenă pe abdomen şi acesta a fost motivul pentru care savanţii au decis să o denumească după Beyonce.

Bryan Lessard de la Agenţia pentru cercetări ştiinţifice CSIRO din Australia spune că tocmai acea zonă galbenă i-a determinat pe savanţii australieni să afirme că musca Scaptia (Plinthina) Beyonceae este "diva muştelor din toate timpurile".

Aceasta nu este pentru prima dată când o specie din faună primeşte numele unei vedete. Există deja o broască, Hyla stingi, redenumită după Sting, dar şi un păianjen, Pachygnatha zappa, redenumit după muzicianul Frank Zappa.

Sursa: Mediafax

8 comentarii: