duminică, 15 ianuarie 2012

Povestea Amandei Hocking, scriitoarea care a devenit milionară publicându-şi singură cărţile pe internet



O scriitoare din Statele Unite a devenit celebră în întreaga lume, dar şi bogată, după ce a început să-şi publice cărţile pe internet, revoluţionând astfel industria editorială. În urmă cu câţiva ani Amanda Hocking, scriitoare de ficţiuni paranormale, dezamăgită de faptul că nicio editură nu acceptase să-i publice cărţile, s-a hotărât să-şi încerce norocul în mediul online. Femeia nici nu visa că va reuşi să câştige astfel milioane de dolari, scrie The Guardian.

Povestea ei a început în aprilie 2010, pe vremea când se gândea la o soluţie pentru a face rost de bani ca să meargă în Chicago, la o expoziţie a păpuşarului Jim Henson, creatorul Muppets, a căror fană înfocată era. Avea nevoie de cel puţin 300 de dolari.

După ce negocierile cu diverse edituri pentru publicarea romanelor sale au eşuat , Amanda s-a gândit să le încarce pe Amazon şi pe alte site-uri de cărţi electronice. La momentul respectiv, credea că va reuşi să vândă câteva copii măcar familiei şi prietenilor.

În octombrie 2010, după numai şase luni, Amanda nu doar că reuşise să strângă cei 300 de dolari necesari pentru drumul la Chicago, dar avea în cont 80.000 de dolari din vânzarea a 150.000 de exemplare. În ultimii doi ani, Amanda Hocking a vândut 1,5 milioane de cărţi şi a câştigat 2,5 milioane de dolari. Totul pe cont propriu, fără intermedierea vreunui agent de vânzări sau a vreunei librării.

Citiţi articolul complet pe gandul.info.

14 comentarii:

  1. iniţiativă demnă de luat în seamă şi de alţii, care se lovesc de refuzuri din partea editurilor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumeseţea temerităţii ...
    Mulţumesc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu siguranta acolo o sa ajung si eu, sa public online, editurile au tot felul de standarde...

    RăspundețiȘtergere
  4. Geniala ideea pentru cei care scriu foarte bine. Probabil este si mult mai avantajos pentru ei, sa-si vanda cartile online.

    O zi frumoasa in continuare Cristi!

    RăspundețiȘtergere
  5. Bravo ei! Încă o dovadă că online-ul câștigă tot mai mult teren în viața noastră!

    RăspundețiȘtergere
  6. ...Aşa că, vorba citatului: "hai băieţi, puneţi mâna pe lopeţi!" :))
    Lăsând gluma, avem autori care nu sunt scriitori profesionişti şi au volume cu zeci de mii de descărcări. Cine nu crede să se uite pe isuu (la cele cu plată, că sunt şi gratuite acolo).

    RăspundețiȘtergere