duminică, 15 ianuarie 2012

Mutu a înscris golurile cu numărul 100 şi 101 în Serie A!


Mutu a deschis scorul în meciul cu Novara

Adrian Mutu a reuşit golurile cu numărul 100 şi 101 în Serie A. Atacantul român a punctat în partida Cesena - Novara, marcînd pentru prima oară după mai bine de o lună de secetă.

După multe etape nereuşite, în care atacantul român a părut copleşit de numărul rotund de goluri la care ar fi putut ajunge, Mutu a terminat telenovela celor 100 de goluri în această după-amiază. Ultima reuşită a românului data din 10 decembrie, cînd adusese victoria Cesenei la Palermo (0-1).

Mutu a deschis scorul cu Novara, punctînd după un corner venit de pe partea dreaptă. El a împins balonul din doi metri, după ce portarul oaspeţilor respinsese balonul în primă fază. Apoi, cu şase minute înainte de pauză, a transformat un penalty cu un şut în stînga portarului.

Atacantul a avut o contribuţie decisivă şi la golul trei. Mutu a centrat în faţa porţii, Eder a atins balonul, care l-a lovit în picior pe fundaşul Rinaudo şi a intrat în poartă.

Cu 101 de goluri marcate pînă în momentul de faţă, Adrian Mutu este printre cei mai buni marcatori activi din Serie A. Lider autoritar este Francesco Totti (AS Roma) cu 207 reuşite, cu 22 mai multe decît Alessandro Del Piero (Juventus). Podiumul este completat de Filippo Inzaghi (AC Milan) cu 155.

Românul a intrat, astfel, în topul primilor zece golgeteri activi din Serie A, la egalitate cu Luca Toni (Juventus). Ambii au 101 goluri.

GOLURILE ROMÂNULUI ÎN SERIE A

54 - Fiorentina
18 - Parma
16 - Verona
7 - Juventus
6 - Cesena

CUM A MARCAT

38 cu piciorul drept
20 cu piciorul stîng
16 cu capul
8 din lovitură liberă
19 din penalty

Sursa: http://www.gsp.ro/international/campionate/spectaculos-mutu-a-inscris-golurile-cu-numarul-100-si-101-in-serie-a-297395.html

8 comentarii:

  1. Olá Cristi!!!

    Seu blog é estupendo!

    Esportes e posts variados, muito bom!

    Parabéns! Vc tem muita criatividade!

    do Brasil.......................um Amigo!

    RăspundețiȘtergere
  2. Răspunsuri
    1. Pai ce n-ai vazut cum se manifesta fotbalistii pe teren dupa ce dau cate un gol!? :))

      Ștergere
  3. Este o performanţă, deci ne bucurăm, cu atât mai mult cu cât este vorba de un român ! Şi dacă ne gândim la câte rele i se atribuie, o performanţă este numai bine venită! Să auzim numai de bine despre el!

    RăspundețiȘtergere
  4. Răspunsuri
    1. I like my avatar. Thanks for visiting, have a nice day! :)

      Ștergere